icon

Čo jedia vaše deti vo veku 6,5 mesiaca?

naty_123
17. máj 2026

Ako a čo papaju vaše deti?🙂 dajte inspo

anonym_973dfc
17. máj 2026

predovšetkým mlieko, na obed varenú popučenú zeleninu: rôzne kombinácie zemiak, cuketa, mrkva, tekvica, brokolica, špenát, cvikla. Zhruba v tomto období som začala dávať králičie mäso

anonym_6ebd39
17. máj 2026

V tomto veku deti pili materské mlieko a len na obed bola zelenina so zlzokim, alebo chudé masko (morka, kuracie, králik, neskôr teľacie a ryba)
Zelenina: zemiak mrkva cuketa ruzicky brokolice a karfiolu batat, tekvica, červená šošovica

Po zeleninovom prikrme som ponuka piť vodu. Zeleninu som mixovala s vývarom z vody kde som varila masko

mauduska
17. máj 2026

Úprimne? Ja som nevarila zvlášť. Len som dávala menej čierneho korenia a v podstate nijakú soľ do našich dospeláckych jedál. My sme si potom posolili na tanieri, dochutíi. Bylinky deťom neuškodia, ak to nie je vyprážané, nie je s tým problém. Odobrala som z môjho, rozmixovala alebo popučila vidličkou a bolo vybavené. Samozrejme, brala som ohľad na alergény a tie sme sledovali cca 3 dni, že či sa niečo nedeje. Ale v živote som nepočula, že by bol niekto alergický na tekvicu alebo jablko, takže sedliacky rozum rozhodol, že to nebudeme hrotiť a ak náhodou sa vyhádže alebo podobne, tak to vyhodnotíme spätne a preskúmame uplynulé dni že čo jedol. Každopádne nikdy žiaden problém nebol.

anonym_d4d511
17. máj 2026

@naty_123 V tom case materske mlieko a co si pamatam, tak odskusana mrkva, zemiak a mozno dake este dalsie dva druhy zeleniny, mozno kusok maska. Kedze ide o 2 tyzdne po dovrseni 6.mesiaca a teda sa len zacalo s prikrmami.

ludmilka2407
17. máj 2026

Takemu malemu na obed zelenina +maso a podobne...a na desiatu ovocie...2 zavedene chody stacia...inak na mlieku boli