Čo si obliecť na prvý deň v škole?
Maminky prváčikov čo si obliekate prvý deň? My ideme prvý krát do školy takže netuším nechcem to prehnať ale nechcem ísť len tak ako v bežný deň 😀 ďakujem za inspo
@anonym_autor to by ma asi nenapadlo riešiť, kľudne nejaké šaty, nie je to tvoj deň ale tvojho dieťaťa, takže by som to zbytočne neriešila
@anonym_autor opýtaj sa tvojej mamy alebo svokry čo mali oni na sebe
@anonym_autor mala som elegantnú sukňu a jednoduché jednofarebné tričko vždy (bola som tak tri krát 🙂 ). Vždy tam boli aj mamy v šatách aj mamy v roztrhaných rifloch s účesom ako keď sa ideš večer odlíčiť. Aši záleží aj od oblasti. Inak sa to berie na malej dedine kde sa ľudia poznajú, Inak v meste či v satelite, kde sú si ľudia viac cudzí a kašlú na okolie.
rozhodne plesovú róbu, lodičky a výčes a decko frak alebo šaty z prijímania
stačí ako inspo? /neviem čo je to za patvar ale tak budiž/
Rifle a slušnejšie tričko, do ruky kvety pre učiteľku
Outfit hotovy
Prepáčte vôbec mi nenapadlo že mňa tam nebude vidieť tak to tam ani nemusím ísť vlastne
Vieš, že ten deň nie je o tebe, ale o prváčikovi, že? Na teba úprimne nebude nikto pozerať, dôležité sú detičky a pani učiteľky.
@anonym_18dadc
@anexa ten deň je síce o prváčikoch, ale pre väčšinu z ľudí má sviatočný charakter a teda ja som vyrastala v dobe, kedy sa oblečením vyjadrovala atmosféra dňa a teda vždy ma zarazí keď vidím na prvý školský deň rodičov, ktorý niektorí vyzerajú, akoby doslovne vyliezli z kontajnera.
Čo už, asi som fakt stará.
@anonym_18dadc
@anexa ten deň je síce o prváčikoch, ale pre väčšinu z ľudí má sviatočný charakter a teda ja som vyrastala v dobe, kedy sa oblečením vyjadrovala atmosféra dňa a teda vždy ma zarazí keď vidím na prvý školský deň rodičov, ktorý niektorí vyzerajú, akoby doslovne vyliezli z kontajnera.
Čo už, asi som fakt stará.
@scila ako neviem si predstaviť tam ísť len tak hala bala neviem ako pre ostatné matky ale pre mňa to je veľký deň a áno týka sa aj mňa tak prečo by som nemala riešiť ako tam pôjdem? To čo sú za komentáre komplexy sa ozvali?
Prepáčte vôbec mi nenapadlo že mňa tam nebude vidieť tak to tam ani nemusím ísť vlastne
@anonym_autor nemusis vyberat a uz vobec nie kupovat nieco specialne, staci ak budes cisto a slusne oblecena, pretoze si len doprovod. Akokolvek sa ti to zda divne, si len doprovod. Dolezity je ten prvak, ktoreho sprevadzas.
Vieš, že ten deň nie je o tebe, ale o prváčikovi, že? Na teba úprimne nebude nikto pozerať, dôležité sú detičky a pani učiteľky.
@anonym_18dadc tomuto nerozumiem akože nie je o mne? Ten prváčik je môj syn tiež na o istým spôsobom reprezentujem ako matka tak isto záleží na mne. Ty kde žiješ v akej diere prosím ťa
@anonym_18dadc tomuto nerozumiem akože nie je o mne? Ten prváčik je môj syn tiež na o istým spôsobom reprezentujem ako matka tak isto záleží na mne. Ty kde žiješ v akej diere prosím ťa
@anonym_autor žijem v BA, tento deň je o mojom dieťati, ja som tam iba doprovod, aby nešiel sám, lebo je to dieťa. Nejdem ani pútať pozornosť, ani svojim outfitom ohurovať. Slušne, čisto, decentne.
rozhodne plesovú róbu, lodičky a výčes a decko frak alebo šaty z prijímania
stačí ako inspo? /neviem čo je to za patvar ale tak budiž/
@anonym_b05196 ja navrhujem plavky. Bude teplo este
@scila ako neviem si predstaviť tam ísť len tak hala bala neviem ako pre ostatné matky ale pre mňa to je veľký deň a áno týka sa aj mňa tak prečo by som nemala riešiť ako tam pôjdem? To čo sú za komentáre komplexy sa ozvali?
@anonym_autor tak nepôjdem tam vo vypranom a roztrhanom tričku a vytahanych teplákoch, to je asi jasne. Ale je uplne jedno,čo si ty oblečies, pokial budeš oblečená slusne a čisto. Ci si dáš rifle a tričko alebo sukňu a top je uplne jedno.
@anonym_autor na teba nikto nieje zvedavý . Vy sa postavíte dozadu ako rodičia. Tak isto v triede ste na boku . Či si myslíš že teba tam prídu odfotiť ? Aj deti bežne majú šortky riflové a tričko v prvý deň. Tak prosím ťa nerob ako keby ty si tam bola najdôležitejšia . Pani učiteľky tiež nejdú v kostýmoch naskrobenych aj keď sú prvé pred žiakmi . Ľudia nemusia žiť v diere aby toto vedeli . Nikto si nebude pamätat ako prišla vyobliekana "adamkova" mamka.
@anonym_autor tak nepôjdem tam vo vypranom a roztrhanom tričku a vytahanych teplákoch, to je asi jasne. Ale je uplne jedno,čo si ty oblečies, pokial budeš oblečená slusne a čisto. Ci si dáš rifle a tričko alebo sukňu a top je uplne jedno.
@lienka.7
cisto slusne, jasne, rifle by som vynechala, bude urcite teplo este v interieroch
zena vo veku, ked ma sestrocne dieta musi vediet, co sa patri obliect na rozne prilezitosti a nemusi sa to pytat na koniku
ked toto nevie, tak potom neviem ako sa potáca životom
slusne pekne saty vhodne aj do mesta na kavicku/prechadzku :D v sept bude este teplo, parit sa v rifliach si neviem predstavit... a ja si zas myslim, ze je dolezite ako sa aj dospelaci oblecu, hadam tam clovek nepojde ako keby siel vencit psa... je to velky den a nejaku peknu fotku s tvojim prvacikom si hadam spravis 🙂 ofc.. netreba to prehanat :D
@anonym_autor ako každý jeden iný deň v škole - buď kraťasy, tepláky alebo nohavice 🤷🏼♀️. Netreba to prežívať.
No, podla fotiek z nasej skoly chodia rozne oblecene mamicky. Od teplakov, rifli a tricka, az po letne saty.
Ja by som si asi dala lanove nohavice a tricko, a ak by bolo chladnejsie, rifle, tricko a sako.
@anonym_autor Súhlasím s tebou, že ten prvý deň v škole je slávnostný,a preto okrem môjho dieťaťa by som sa aj ja obliekla decentne a elegantne.Nie preto,ze chcem byť stredobodom pozornosti, ale preto,aby som výnimočnosť prvého dňa v škole pre moje dieťa podčiarkla aj svojim oblečením .Je na tebe,ci si oblečies sukňu s blúzkou, nohavice s košeľou, či šaty,ale určite by som sa vyhla tričku s nápisom,, ležérnym rifliam, či v prípade chladnejšieho počasia mikine.Zaroven by som si neobliekla nič lesklé,ani transparentné, príliš krátke a odhaľujúce oblečenie.
@anonym_autor tak mne na zahájení školského roka vždy príde čudné, keď si rodičia nedajú námahu slušne sa obliecť, ale vyzerajú akoby vybehli vyniesť smeti a niektorí akoby si obliekli čo pri tých kontajneroch našli a to doslovne.
Ale tak ja som vyrastala v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch, kedy sa všetci ľudia v takéto dni obliekali slušne a nevidím dôvod prečo sa slušne neobliecť. Aj učiteľky sa obliekajú slušne aj keď nejde o ne ale o prváčikov...
Ženy ja sa pýtam pretože absolútne nemám predstavu a nie je natom nič zlé veď sa nemôžem riadiť tým čo si obliekla moja mama pred xy rokmi na môj veľký deň. Keď vám je to jedno len nech ste čisté vaša vec ani sa nevyjadrujte. Mňa zaujíma čo si oblečú mamičky ktorým to jedno nie je
@anonym_autor tak mne na zahájení školského roka vždy príde čudné, keď si rodičia nedajú námahu slušne sa obliecť, ale vyzerajú akoby vybehli vyniesť smeti a niektorí akoby si obliekli čo pri tých kontajneroch našli a to doslovne.
Ale tak ja som vyrastala v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch, kedy sa všetci ľudia v takéto dni obliekali slušne a nevidím dôvod prečo sa slušne neobliecť. Aj učiteľky sa obliekajú slušne aj keď nejde o ne ale o prváčikov...
@scila áno presne ja som tiež tak nastavená. Je to veľký míľnik v živote našich detí to si treba uvedomiť nie je to bežný deň
@anonym_autor Súhlasím s tebou, že ten prvý deň v škole je slávnostný,a preto okrem môjho dieťaťa by som sa aj ja obliekla decentne a elegantne.Nie preto,ze chcem byť stredobodom pozornosti, ale preto,aby som výnimočnosť prvého dňa v škole pre moje dieťa podčiarkla aj svojim oblečením .Je na tebe,ci si oblečies sukňu s blúzkou, nohavice s košeľou, či šaty,ale určite by som sa vyhla tričku s nápisom,, ležérnym rifliam, či v prípade chladnejšieho počasia mikine.Zaroven by som si neobliekla nič lesklé,ani transparentné, príliš krátke a odhaľujúce oblečenie.
@anonym_766b32 ale nikto nechce byť stredobodom pozornosti a verte mi či nie aj vy matky potrebujete urobiť dojem na školu. A či sa vám páči či nie v tomto svete si vás automaticky zaradia aj podľa vzhľadu. Ale tak keď niekomu nevadí ísť tam v džínsoch 🤷🏻♀️
@anonym_766b32 ale nikto nechce byť stredobodom pozornosti a verte mi či nie aj vy matky potrebujete urobiť dojem na školu. A či sa vám páči či nie v tomto svete si vás automaticky zaradia aj podľa vzhľadu. Ale tak keď niekomu nevadí ísť tam v džínsoch 🤷🏻♀️
@anonym_autor Čítala si môj príspevok a si si istá, že naň aj odpovedás?
@lienka.7
cisto slusne, jasne, rifle by som vynechala, bude urcite teplo este v interieroch
zena vo veku, ked ma sestrocne dieta musi vediet, co sa patri obliect na rozne prilezitosti a nemusi sa to pytat na koniku
ked toto nevie, tak potom neviem ako sa potáca životom
@anonym_autor podľa toho ako sa vyjadruješ to vyzerá ze v diere žiješ ty … čisté sedlacke správanie, na internete riešiš co si mas obliecť lebo treba “robiť dojem na školu” 😂
@anonym_autor Obleciem si letne saty. Nie na svadbu, ale pekne letne s kratkym rukavom. ( nie spagetove ramienka) Ak bude chladno nohavice ( nie rifle) a jednoduchu bielu koselu.
@anonym_b05196
tak ja mám na fotke môjho prváka v pozadí túto mamičku šesťročné dieťaťa a možno keby sa spýtala na koňovi, tak by tá fotka vyzerala lepšie 😁
@scila Súhlasím so všetkým, čo si písala. Volakedy bolo prejavom slušnosti a základnej inteligencie sa pekne a primerane situacii obliecť . Dnes to už ľudia nevedia, neviem prečo. Na margo tvojej fotky s roztrhanými gaťami ako keby ich dokúsal rotvajler, ti sem napíše veľmi veľa mamičiek, že je to úplne primerane a normálne oblečenie.😃
Kedysi sa automaticky ľudia vedeli obliecť k lekárovi, na pohreb, na pohovor, na svadbu, do školy. Dnes sa musia všetko pýtať AI.
@scila a v ostatné dni sa učiteľky obliekajú neslušne?