icon

Čo podávať 10-mesačnému dieťaťu s ABKM na raňajky?

chlpatapapucka
23. aug 2026

Ahojte, mám 10 mesačného syna s ABKM, papá príkrmy zeleninku, ovocie, ryžu, cestoviny. V poslednom čase mu nejak prestáva chutiť UM, obzvlášť ráno máva protesty. Čo a v akom veku ste začali dávať deťom na raňajky, ak nie mlieko. Ďakujem.

anonym_9917db
23. aug 2026

Kase, chlebik, vajicka, zeleninu, ovocie podla toho co uz ma zavedene... V 10 mesiacoch uz mas pekne moznosti co dat.

oceanahory
23. aug 2026

A co tak skusit rastlinne alternetivy? Kokosove, ovsene, mandlove jogurty su vsade dobre dostupne, rovnako kokosove mlieko...v 10 mesiacoch by sa postupne uz aj orechy mali zaviest, tak mozete skusit uz aj tieto rastlinne alternativy.
Mimochodom moj syn sice nemal ABKM, ale mlieko z kravskeho mlieka mu zhorsoval velmi reflux, takze som davala z kozieho mlieka a to mu velmi vyhovovalo. Od ukonceneho 8. mesiaca sa mozu podavat aj pasterizovane vyrobky z kozieho a ovcieho mlieka (syr, jogurt...). Ak ma iba ABKM, tak by som skusila ponuknut vsetky tieto moznosti.

slavomira236
23. aug 2026

@chlpatapapucka to mas este dobre moj vnuk ma k tomu este cekiakiu zistenu v 1,5 roku

anonym_0d0bf3
23. aug 2026

V 10 mesiacoch sme mali milión možností - instantné či varené kaše na sladko, na slano, s ovocím, zeleninou, bezmliečne jogurty, čokoľvek zdravé bez mlieka, alyb sa vytvoril zdravý návyk, nejedol ešte cukor, nijaké prídavné ochucovadlá a napriek tomu nebol problém, v 15tich je to už problematickejšie 😆

danielahamar
23. aug 2026

Môže jesť všetko, len bez ním a za mňa ani kozie

andulka220989
23. aug 2026

10 mesačný ešte viac menej zvládne každý deň rovnaké raňajky. 🙂 kozie, či ovcie mlieko a výrobky z neho by som úplne vynechala. Môjmu keď mal abkm zhoršili ekzém aj iné živočíšne produkty. Napríklad vieš urobiť palacinky z ryžového mlieka. Boli chutné. Ďalej rôzne zeleniny, pečivo, kaše (kľudne kupovane kaše ktoré sa majú zarábať s mliekom zarob s vodou). Moja mladšia asi do 1,5 roka denne na raňajky zjedla krajec chleba 😂 nič iné nechcela.