Čo určite nemôže jesť 8 mesačné dieťa?
Poradte mi ci mozem kombinovat skoro vsetko uz pri vareni,lebo niekedy sa mi zda,ze vela spekulujem co mojmu synovi uvarit na obed...ci nedam co nemoze este. Aj lososa moze? Syrokrem asi nie pre chut trosku. Sol,korenie nedavam estw.
A poradte co na ranajky. Zatial na ranajky a veceru papa HIPP mlieko...mame 2 zubky takze asi este nechat mliecko aj na ranajky,na vecer urcite este budem davat.
Som 1-rodicka,dakujem 🙂
@pininka moj ma ranajky UM,desiata ovocie (niekedy nic lebo nie je hladny),obed co pomixujem,olovrant ovocie,prva vecera mliecna kasa a druha vecera ked ide spat tak UM. Zeleninu skusamvsetku okrem papriky a paradajky...ovocie tiez uz vsetko skusal a nic mu nie je..kedze je sezona tak mame v zahrade kadeco,ci jahody ,cucoriedky,drevene jahody,cernice,maliny... Tak teda po tychto vsetkych odozvach zacnem menej premyslat a viac konat a kombinovat ako aj sebe len bez soli a dobre😀
@nakupujpreradost a uz nemixuj aby chcel potom jest aj kusky,nevadi ze nema zuby, makku zeleninku zvladne
@nakupujpreradost zarad lepok, ovsene vlocky (s ovocim, jogurtom, ... ) . ja som davala nemliecne kase - kukuricna, pohankova, spldova, ryzova - tiez s ovocim, jogurtom aj kozim/ovcim ... v pohode daj obyc biely rozok (nie celozrnny) ... spenat so zltkom, mozes uz aj cestoviny. s tym mixovanim - mne to nevadilo a maly v poho presiel na tuhu stravu neskor. malemu sli zuby neskoro, spuchnute dasna, tak som ho netrapila, mixovala/pucila/dlavila som aj po roku.
@nakupujpreradost ja mam 7 mesacneho ale prikrmujem ho od ukonceneho 3.mesiaca 🙂 a momentalne sme na tom tak ze kazde 4 hod mi papa UM plus na obed mixujem vsetko okrem bravcoveho masa(kuracie.morcacie.telacie.hovadzie.lososa.kralika) so zeleninou a ryzou zemiakom batatom cestovinami vlockami a na olovrant mava ovocne vyzivy( vsetko ovocie co u nas rastie davam ) alebo jogurty probio alebo termix pribinacik a na veceru kasu instantnu a pred spanim Um.nesolim nekorenim.niekedy dam vyvarit bobkovy list 🙂
Ahoj, nepíšeš, kedy si začala s príkrmami, ale začiatok má byť taký, že prvý mesiac skúšaš iba zeleninu, druhý mesiac pridáš obilniny (ryža, pšeno, amarant), a tretí mesiac pridáš bielkoviny (mäsko, vajíčko). Nedosoluj, z korenín ligurček, rasca. V 8m. môžeš skúsiť lepok - ovsené vločky.
@nakupujpreradost Treba sa drzat zdravého rozumu a menej čítať nejake tabuľky a dobre mienene rady niektorých premotivovanych "bio matiek".
Suhlas s
@ukulela
@candii
@ukulela áno, v rámci imuno okna som dávala aj ja. Ale reagoval mi na niektoré potraviny podozrivo. A ten lepok ozaj vedel spracovať po troške až od 8m. Ale vieš, to máš tak ako zo všetkým, každému môže vyhovovat niečo iné. Len u malého nehovoriaceho dieťaťa sa ťažko pýtať, preto mne sa paci ta myslienka že do roka skôr ochutnávka zo všetkého (takmer) ale na pravidelné báze radšej osvedčené kombinácie a odporúčania. Ale to je môj názor a rešpektujem ak má niekto iný.
@ink suhlasim. moj znasal v poho, nemame v rodine celiakiu ani ine crevne problemy, tak som davala ... zas nie kvanta, ale ozaj kavovu lyzicku, aj menej, do prikrmu len tak, aby "okolo preslo" ... ja som sa vyhybala kravskemu mlieku, tvarohu (lebo ine deti tlacia pribinacka od pol roka) kvoli tomu, ze deti v takom veku este nemaju dozrete oblicky a chlap ma oblickovu diagnozu, tak som ich nechcela predcasne zatazovat napr. internety su plne rad, len si treba vybrat, co vyhovuje mne/mojmu dietatu/zdravotnemu stavu/rodinnej anamneze 🙂
@renatka100 vieš prečo by sa v Taliansku smiali..lebo ty ľudia do seba tlačia paradajky generácie dňom.i nocou a ryby tak isto ... Slovensko je po generácie chované na kapuste ziamiakoch a inej lacnej zeleniny...v Mexiku dávajú deťom do prikrmov fazuľu od 4 mesiacov napr...iný kraj iný mrav ;)
@henka123123 Vdaka. 😉 Ved aj ja som za zdravšiu stravu-nepouzivam "biele jedy" (muku,cukor), snazim sa domacu zeleninu,maso ale niektore tie "sialene bio,eko matere" to je iný level..
@renatka100 moja tiez jedla rybu od 5mesiacov 4x tyzdenne, boli sme u starych rodicov pri mori, len je to ine ked si pri mori a rybu kupis cerstvu v pristave ako kupit v obchode
@nakupujpreradost ahoj, za mňa úplne super táto skupina na FB, ja tam vždy nájdem strašne veľa inšpirácií na varenie pre malého a tiež tam aj prispievam...si tam úplne dostupné suroviny a super nápady, skús pozrieť niečo aj tam...

@nakupujpreradost to, ze tebe je jedalny listok fadny, neznamena, ze je aj pre dieta. pol roka jedlo len mlieko a teraz ked ma dalsie 3 rozne chody denne je to ako svadobna hostina ...
ja som do roka nedavala mlieko, tvaroh (vela bielkovin este zatazuje este nezrele oblicky), ale davala som jogurty, prip do omacky troska kyslej smotany (ako kyslo-mliecny vyrobok. nie sladku) rybu som davala pstruha, lososa este nie. syrokre, kecup a podobne kravoviny az s nastupom do skolky 🙂 na chleba/rozok casto napr lucinu, prip. pomazanku z luciny, zltka, podusenej mrkvy, .... rozne kombinacie. raz denn jopgurt biely, alebo vlocky ovsene (s jogurtom/ovocim/vyzivou). na obed som v tom case este mixovala/pucila, robila som mu osobitne v avent parnom hrnci, mala som tak nastaveny system a vyhovovalo mi to. chlapovi som navarila na viac dni, ak nejake maso, tak napr dodbrala pred finalnym ochutenim pre maleho ... a malemu potom zeleninu a prilohu ku tomu a mixla. s prikrmami som sla az od pol roka, lebo bol kojeny, tak do 8 mesiacov som ani nestihla vsetko zaradit ... ale teraz je sezona, je paradna moznost skusat vsetko.