icon

Dieťa nechce jesť. Čo mám robiť?

maruska_87
13. feb 2017

Ahojte mám problém. Počas tehotenstva som aktívne fajčila a mám taký pocit, že to zanechalo následky na mojom dieťati.
Už týždeň sa snažím do môjho malého dostať klobásku alebo slaninu, proste nejaké proteiny aby bol silný, poradila mi to moja kamarátka, ktorá má dvoch zdravých chlapcov, v prvom roku im dávala veľa proteinovej stravy a oni počas detstva neboli skoro vôbec chorí. Chlapec má 7 mesiacov. Prosím vás čo mám robiť chcem aby bol chlapec čo najsilnejší pretože sa bojím že mu to fajčenie ublížilo. Ďakujem Maria.

Strana
z2
obsadenemeno
13. feb 2017

@maruska_87 to ty si naozaj ci vymyslena? Co tvoje dieta jedlo doteraz? K detskej doktorke chodis? Co ona na to? Dieta nebude "vegetarian/vegan" hlavne to druhe nie, ved snad este pije mlieko, nie?
Kristova noho.........🙄
Zacni s uvarenou mrkvou a zemiakom, rozmixuj, bez soli, vegety a podobnych blbosti. Skus banan popuceny na ranajky. Nastruhane jablcko. A o par mesiacov primixuj kvalitnu sunku do zemiakovomrkvovej gebuzinky...... na klobasu ma casu az az.
Ozaj, to fakt si nevies vyguglit "prikrmy pre 7mesacne babo"???

blahowoman
13. feb 2017

@obsadenemeno nie,ona si googli len proteinove diety pre dieta 😂

maruska_87
autor
13. feb 2017

Zeny myslela som ze sa tu neuraza, spomente si vy ked ste mali prve dieta ake ste boli. Vam mozno mal kto poradit ale mne nie vyrastala som v detskom a som rada ze som sa zaradila do normalneho zivota! Nikdy nedopustim aby moje dieta dopadlo ako ja!

moni244
13. feb 2017

@maruska_87 neboj nič, urážky vyzerajú ináč a to, čo tu predvádzaš ty, tak to je fakt na jedničku, ak si naozaj reálna, tak chúďa dieťa, keď si zoberiem, čím ho kŕmiš

blahowoman
13. feb 2017

@maruska_87 9m si bola tehotna. Za 9m si musela na nete najst o dietati xy prispevkov,clankov a inych veci okolo starostlivosti a vyzive. Ja mala dceru v 19tich kojila ju 18m a bola som mlada...bolo to 12r dozadu a inernet teda nebol taky ako teraz,ale nikdy ma nenapadlo jej dat klobasu v 7m. Ok,ked ti nema kto poradit ale to,ze si akoze hulila cele tehotenstvo to uz aj debil vie,ze to asi nie je ok.

katrinka8
13. feb 2017

@admin

Baby, veď to je čistá provokácia.

obsadenemeno
13. feb 2017

@maruska_87 s
Rozmyslam, preco si na svoje dieta nemyslela, ked si vypalovala zobak pocas tehotenstva. A nesnaz sa nas presvedcit, ze si "nevedela",ze to skodi.
Vies, v kazdom meste su kniznice, kde poziciavaju take tie hranate veci, v ktorych sa da najst spuuuuusta informaci, nielen o tehotenstve a o skodlivosti fajcenia, ale aj o tom, co davat decku jest a ze "vegan" byt nemoze, kedze je dojcene, alebo mu davas mlieko hocijakeho povodu. A to nehovorim o milionoch informacii na internete, len si treba dat trosku namahy a najst si tie informacie. A nepocuvat kamaratky co trepu voloviny. Cim tu klobasu tvoje dieta asi tak pohryzie? Nehovoriac o tom, ze tie konzervanty, soli a kadeco malemu babu urcite neprospeju, a pochybujem, ze si budes vyrabat domace klobasy a aj si ich udit niekde na sidlisku za bytovkou.
Tak prestan trepat somariny a zacni si vyhladavat informacie sama. A tu rozpravku o detskom domove si vypravaj niekde inde, co, zakazovali vam tam citat? A ako ti tu uz bolo napisane, mala si dostatok casu precitat si aj tri encyklopedie o vychove dietata pocas tehotenstva.......joj, sorry, nemala si cas, bo hulit trebalo.......😠
A o urazky tu este nepadli ziadne, ale ako citam, aj k tomu dojde, ak si budes dalej vymyslat. Chod radsej do skoly a uc sa, nech o par rokov nemas tieto starosti naozaj.

alaguema
13. feb 2017

@maruska_87 ďalšia fake téma...Nuž, niekto musí na tom koni aj niečo robiť, že? Aby to fungovalo 😂

katrinka8
13. feb 2017

@alaguema - čo sa to s tým koňom robí? ☹

renirv
13. feb 2017

@maruska_87 prosim ta aktora kamoska ti takuto hlupost poradila krmit male dieta klobaskou a slaninou? Ved je to aj nezdrave a neviem ci sa to smie davat malemu dietatu. A keby malo mat nasledky z cigariet, tak si myslim, ze by sa inak prejavili a mozno az casom

moni244
13. feb 2017

@alaguema ale pobavila, takéto tu ešte nebolo 😀 konečne niečo nové

alaguema
13. feb 2017

@katrinka8 tak asi treba rozvíriť stojaté vody nejakou témou, ktorá zaručene vyprovokuje a zopár dám vytočí do vývrtky. Napr. o nekojení dieťaťa, ktoré sa ešte nenarodilo, alebo o babenke, ktorá netuší, do akej spoločenskej triedy by tak mohla patriť, tak sa pýta na koníku a nezabudne dosť detailne opísať svoj hnuteľný aj nehnuteľný majetok, až po pani, ktorú trápi, že batoľa nechce slaninu a klobásu 😀 a má vážne obavy, že to spôsobila hulením počas tehotenstva...🙄

dominika6
13. feb 2017

@maruska_87 pýtaj si v mäsiarni proteinovú vegánsku klobásu a slaninu..zháňa sa ťažko,ale ty to zvládneš..
čo sa týka fajčenia,prestaneš ked skúsiš fajčiť cigaretu z opaku...bude ti to dlhšie trvať,ale nakoniec s tým skončíš..neboj..
a čo sa týka kamošiek,chod za nimi,jednu im tresni za tie reči...a povedz,že to ti odporúčili tety z koníka..
tiež to pomáha...
veľa šťastia..

katrinka8
13. feb 2017

@alaguema - veď to! Len v poslednej dobe je tých supermegazaujímavých tém na rozvírenie stojatých vôd modrého bylinožravca akosi veľa na môj vkus... 😉

maruska_87
autor
13. feb 2017

Tak neviem ci mi chcela iba poradit alebo si zo mna srandu urobit neviem. Keby to bola tak vmyslenost - priala by som si to ale bohuzial realita a mozem vam povedat ze tvrda (detsky domov)
ano bohuzial vtedy mi to bolo jedno ked som bola tehotna bola som hlupa pubertiacka kedze som mala 18 zacala robit debiliny z domova dom mohla/musela odist a vtedy som myslela ze svet mi patri mozem pit fajcit robit si co chcem a na dieta som nemyslela bola som hlupa. teraz ked to male neviniatko prislo na svet som zistila ake to je a som velmi velmi vdacna ze nema nasledky... no som velmi smutna a zufala ze moja laska nechce papat pocit ked mu chcete pomoct ale nemozete! samozrejme s p doktorkou som volala (kedze som sa k nej nevedela dostat) nie zienky o klobase som jej nehovorila kedze povedzme som si tym nebola "ista"...preto som ale hladala co najrychlejsie tu kedze som hladala vsade mozne

wewerica22
13. feb 2017

😀😀🙏

sykorkauhliarka
13. feb 2017

ty si si vyfajcila mozog ...:D

maruska_87
autor
13. feb 2017

@sykorkauhliarka dakujem, nikoho tu neosocujem a tak je mi neprijemne citat taketo veci na moju osobu ked ziadam o rady a pomoc skusenejsich!

sykorkauhliarka
13. feb 2017

@maruska_87 aj ja mam prve dieta a klobasu jej nedavam..mam problem do nej natlacit rozok nieto klobasu ..nikoho som sa nepytala a vobec nie na mk aako mam prikrmovat dieta ..doktorka mi dala vsetky informacie s dietatom sa chodi casto na poradne k dr.7 mesacne dieta nekojene sa mohlo uz prikrmovat od ukonceneho 4 mesiaca ;) treba trochu mysliet tou hlavou

obsadenemeno
13. feb 2017

@maruska_87 najrychlajsie by si to nasla, keby si si vyguglila "prikrmy pre 7mesacne babo".

Alebo si kup jednu z tych knih o detoch a tam je vsetko. A kamaratkam vsetko never. Pouzivaj vlastny mozog teraz, ked si ho nepouzivala predtym. Je taka vec, common sense, alebo zdravy rozum. Zacni pouzivat a pozeraj sa okolo seba. Neverim, ze si videla nejake babatka zuzlat falat slaniny bezne v parku.
A uz prosim ta, nestrapnuj sa rozpravkou o detskom domove, aj keby to bola pravda, nie je to ani vysvetlenie, ani ospravedlnenie toho, ze si neschopna najst jednoduchu informaciu a ze uveris kdekomu hocijake blbosti.

janulik2008
13. feb 2017

Sorry ale klobásu a slaninu???
my nie sme tabuľkoví ale klobásu malá nepapala ešte a slaninu už mala párkrát ale nie kvôli tomu že by bola "silná" ... to že dáš dieťaťu klobásu a slaninu nezaručuje že nebude malý chorý.
čo sa týka fajčenia ... mama ked bola tehotná so ségrou tak sa jej gyn pýtala že či fajčí ona že nie pretože sa nesmie a sama doktorka povedala že nie vyfajčiť krabičku denne ale telo je zvyknuté na cigaretu resp. nikotín takže tak ... a vlastne ako to malo ublížiť? že nechce jesť klobásku a slaninu??? napr. malá nám trz veľmi málo papá ale idú jej zuby najskôr takže inak inak zje všetko čo nezje ju :D

hettinka
13. feb 2017

@maruska_87 vhodné proteíny pre bábätko su vo vaječnom bielku, mlieku a jogurte ... v slanine a klobáse su hlavne tuky a soľ, a ak je z obchodu tak aj konzervanty a bohvieaké koreniny. Nič, čo by dieťa malo ochutnať minimálne do 3 rokov. Aj celkovo údeniny sú nič moc, ale ked už sa inak nedá, tak dietne kvalitné telacie párky, alebo kuraciu kvalitnú vysokopercentnú šunku ak ochutná 2-ročné decko, hadam sa neotrávi.
Kamošku pozdravujem, podla mna si z teba pekne vystrelila ... alebo si tu ty robíš srandu z mamičiek. Neviem, čo je pravdepodobnejšie, mno...

mokoo
13. feb 2017

😂😂😂 co tam po slanine daj mu tatarak 😂😂😂

alchemilkazltozelena
13. feb 2017

@maruska_87 nie si v poriadku bohuzial, mali by ti to dieta zobrat este kym si ho tym jedlom nezabila..ja sa normalne musim prefackat ze ci je toto pravda co ty tu pises alebo je to 1.april alebo co je to vlastne..

chudak dieta hned by som ti ho vzala

to ze si prvorodicka nie je ziadna vyhovorka! to sme boli vsetky a nase deti bud pili nase mlieko alebo UM a potom sme im davali prikrmy take ake sa maju davat

moja dcera byde mat 3 roky a klobasu ani slaninu este nejedla a ani tak skoro nebude

spamataj sa dievca kym je cas dobre ti radim...aby nebolo neskoro

uz ked si leniva nieco mu navarit tak kup hotove vyzivy! vzdy lepsie ako to co si napisala v uvode!!!

klaudia163
13. feb 2017

Maruska87 je očividne vymyslený nick, má tu založenú aj tému o dojčení, nuž, pobavila si sa, zabila nudu a hajde spinkať 🙂 Zajtra bude lepšie, uvidíš 😉

alllexis13
13. feb 2017

Necitala som vsetko,no ak ozaj nevies,co mu dat papat.Zeleninu (mrkva,zemiak,kalerab,kel ruzickovy,brokolica,karfiol,ryza....atd.)uvarit v roznych kombinaciach.Nesolit,nekorenit.Neskor zacat pridavat kuracie,zajacie,alebo telacie masko(tak za lyzicku-tiez len uvarit so zeleninou..A samozrejme na ranajky,alebo olovrant nastruhane jablko,popuceny banan,hruska,piskoty...rozne kombinacie,akebo kup presnidavku v obchode...

Strana
z2