icon

Dieťa odmieta príkrmy: Ako zvládnuť tento problém?

karolinakr_ba
8. jún 2026

Mam 10 mesacne, zdrave, vesele dieta, ktore mi odmieta prikrmy. Raz za tyzden sa stane, ze zje z niecoho za par lyziciek, inak nic. Skusam rozne formy, textury, ale zatial nic. Stretli ste sa s niecim podobnym? Kedy sa to upravilo? Riesim to preto, lebo ten tlak je naozaj obrovsky - pocuvam dookola ponukaj castejsie, toto skus toto skus, ale ja naozaj vsetko skusam a proste to nechce, nejde..

anonym_c9cef4
8. jún 2026

Blw si neskúšala?

anonym_8e36cf
8. jún 2026

Zuby?

zuzanaete
8. jún 2026

Nas bol do 1 roka mliekoholik. Prikrmy len trosku a hotovo. Po roku sa to zacalo zlepsovat. Netreba kvoli tomu stresovat, pokial dieta prospieva.

anonym_4183d7
8. jún 2026

U nas kazde dieta inac. Pri prvom som pocuvala ze ma iba ochutnavat. On zjedol cele davky ako som mu pripravila.
Zas potom dcera raz nechcela. Fakt len na jazyk a dost. Rozjedla sa az po roku.
Jedno chcelo mixovane. Jedno iba popucene. Skusala som aj tu metodu co das pred dieta aleto sa s tym iba hrali. Pchali do nosa. Do vlasov...

karolinakr_ba
autor
8. jún 2026
@anonym_c9cef4

Blw si neskúšala?

@anonym_c9cef4 skusala. Chyti kus, hodi o zem..

karolinakr_ba
autor
8. jún 2026
@anonym_8e36cf

Zuby?

@anonym_8e36cf ma uz 8.. aktualne jej nejde ziaden, aspon nevidim nic :D

anonym_5d73f2
8. jún 2026
@karolinakr_ba

@anonym_8e36cf ma uz 8.. aktualne jej nejde ziaden, aspon nevidim nic :D

@karolinakr_ba stale su to len prikrmy, cize doplnok k mlieku, takze nestresuj, staci aj tych par lyziciek co zje. Ponukni, kolko zje, tolko zje, dokrm ho mliekom.

anjelicek26
8. jún 2026

Mne dcerka do 14 mesiacov tahala len materske mlieko a zvysok olizla a vyplula.. zije 😂 Najvyssia zo vsetkych surodencov, len mne s tym sposobovala nervove stavy, ked stale varit a nic 😅 Zje uplne vsetko, nie je preberava, ked vysli stolicky a ocaky, zacala jest...

veso23
8. jún 2026

My sme na tom rovnako, 9.5 mesiaca zelenina a mäso absolútne vôbec. Ovocie ochutna zo 10 lyžíc max. Jedine co mu ze ozaj chuti je hruška. Večer kašu tiež 5-10 lyžíc a hotovo. Ovocie ponúkam každý deň, zeleninu s mäsom párkrát do týždňa lebo to nemá zmysel mu každý deň variť on to len o vonia a neotvori ústa ani za svet. Ale tak co nebude sa kojit donekonečna raz sa to zlomí 🤞🏼

zuzkaa1991
8. jún 2026

@karolinakr_ba my budeme mat ukončený 9m tento týždeň prikrmy mame.od konca januára doteraz mi nechce nic jest....tiez všetko mozne skusam.... su dni ked zje aspoň 20g 30g inac 2 3 lyžičky ovocne kapsičky vobec nechce uz skusam ze s piškótami davat ani to nepomaha..jedine co jej chuti je chlebik 😒😒 obcas krupica zaberie...
A to mi mlieko pije 120ml len
Ked je hladná bude kricat od hladu ani za svet do nej nedam nic len mlieko si da....😒😒
Ponukam jej rano raňajky kazdy den nieco ine bud kasa puding gerber chlebik s niecim
Potom spi cele doobedu takze skusam obed zeleninu s niečím olovrant ovocie vecer kasa ale dokopy fakt zjed 2 3 lyžičky a to je druhe dieta prve si nepamätám ako jedla ake viem ze rozjedla sa az v4r

anonym_a4faa3
8. jún 2026

@karolinakr_ba poznam syn bol do 12 mesiacov 95% na materskom mlieku..ak dieta pribera netrap sa, opytaj sa na poradni.

karolinakr_ba
autor
8. jún 2026
@anonym_a4faa3

@karolinakr_ba poznam syn bol do 12 mesiacov 95% na materskom mlieku..ak dieta pribera netrap sa, opytaj sa na poradni.

@anonym_a4faa3 moja mala ale nie je kojena. Nepodarilo sa ani po x navstevach roznych laktacnych poradkyn. Tak si mlieko odsavam, ale to staci len na den, v noci dostava UM (vela mlieka som nikdy nemala, pomaly aj tak ubuda a ani na denne davky uz nebude). Okrem toho mi aj preto “vycitaju”, ze jej nedavam normalne prikrmy.. Lenze to proste nejde, nech sa snazim ako sa snazim..

karolinakr_ba
autor
8. jún 2026
@anonym_a4faa3

@anonym_a4faa3 na poradni sa ma vzdy spyta doktorka ci som toto a toto uz zaviedla. Minule sa pytala na nejake syry a ja na nu pozeram ci si robi prdel 😀 Akoze ja malej navhystam vsetko mozne, ale to je ako keby som jedlo chystala rovno do kompostu, s tym, ze kopu casu zaberie este upratat po tom jedeni…

karolinakr_ba
autor
8. jún 2026
@zuzkaa1991

@karolinakr_ba my budeme mat ukončený 9m tento týždeň prikrmy mame.od konca januára doteraz mi nechce nic jest....tiez všetko mozne skusam.... su dni ked zje aspoň 20g 30g inac 2 3 lyžičky ovocne kapsičky vobec nechce uz skusam ze s piškótami davat ani to nepomaha..jedine co jej chuti je chlebik 😒😒 obcas krupica zaberie...
A to mi mlieko pije 120ml len
Ked je hladná bude kricat od hladu ani za svet do nej nedam nic len mlieko si da....😒😒
Ponukam jej rano raňajky kazdy den nieco ine bud kasa puding gerber chlebik s niecim
Potom spi cele doobedu takze skusam obed zeleninu s niečím olovrant ovocie vecer kasa ale dokopy fakt zjed 2 3 lyžičky a to je druhe dieta prve si nepamätám ako jedla ake viem ze rozjedla sa az v4r

@zuzkaa1991 mame to velmi podobne. Akurat s tym, ze moja ma standardnu dennu davku mlieka 150 ml. Jasne, niekedy nezje ani to, inokedy jej musim este doohriat k tomu.. Ja mam taku skusenost, ze ked je uz cas jedenia (cca kazde 4 hodiny), tak do nej nedostanem ani len tu jednu lyzicku prikrmu, to uz len mlieko chce. Paradoxne ked jej dam spenat so zltkom, to mi zje 😀

anonym_a4faa3
8. jún 2026
@karolinakr_ba

@anonym_a4faa3 na poradni sa ma vzdy spyta doktorka ci som toto a toto uz zaviedla. Minule sa pytala na nejake syry a ja na nu pozeram ci si robi prdel 😀 Akoze ja malej navhystam vsetko mozne, ale to je ako keby som jedlo chystala rovno do kompostu, s tym, ze kopu casu zaberie este upratat po tom jedeni…

@karolinakr_ba skus pridat nejaky bio bujon. Ak pribera a nechudne je to ok..

fairyy
8. jún 2026

ak je zdrava a prospieva len proste vydrz, netrap sa a pokracuj v obycajnom ponukani ...prejde to slubujem nepoznam zdraveho dospeleho cloveka co fici len na mlieku 😀

zuzana2910
8. jún 2026

Aj u nás tak bolo, pediater sa vyjadril, pokiaľ pekne prospieva nemám riešiť. Uz ide mat 13 rokov a podla mňa jedenie stále výberavé.

anonym_cc983d
8. jún 2026

@karolinakr_ba Skusat skusaj, ono sa to raz podsa, su to prikrmy. Nasa tomu tiez vela nedala, zlybjedak, radsej mala mliecko. Az po cca 2.roku sa to upravilo, ked som zredukovala prijem mlieka - od 2.rokoch sme presli na UM totiz.

monickach15s01
8. jún 2026

@karolinakr_ba moj ma teraz 9 mesiacov a to iste, cokolvek nachystam, urobim, kupim, dam cerstve pokrajane vsetko ozuzle, zahodi, vypluje 🫣 po 3 tyzdnoch neustale ponukania sme sa posunuli na lepsie dni, kedy zje aspon par lyzic uz, hrusku ma celkom rad, ovocie musim davat s piskotami to este celkom ako tak zje ale malicko, mna to tiez trapi lebo je kojeny a doteraz priberal ukazkovo az moc a teraz mal 450g za 2 mesiace 🙄 ale nechudne, neobsedi, stvornozkuje, plazi sa, postavi sa na nohy, sedi sam tak to pripisujem spalenej energii, ale tiez ma to skrie ze som uz skusila fakt uplne kazdu radu a vidis, to mam 3tie dieta 😅 a kase som kupila naozaj vsetky - nas nezje ani jednu ze vobec, tie by som povedala ze az neznasa 😅 to sa nezmenilo ani po mesiaci skusania. Takze niesi v tom sama 😉😊

karolinakr_ba
autor
8. jún 2026
@monickach15s01

@karolinakr_ba moj ma teraz 9 mesiacov a to iste, cokolvek nachystam, urobim, kupim, dam cerstve pokrajane vsetko ozuzle, zahodi, vypluje 🫣 po 3 tyzdnoch neustale ponukania sme sa posunuli na lepsie dni, kedy zje aspon par lyzic uz, hrusku ma celkom rad, ovocie musim davat s piskotami to este celkom ako tak zje ale malicko, mna to tiez trapi lebo je kojeny a doteraz priberal ukazkovo az moc a teraz mal 450g za 2 mesiace 🙄 ale nechudne, neobsedi, stvornozkuje, plazi sa, postavi sa na nohy, sedi sam tak to pripisujem spalenej energii, ale tiez ma to skrie ze som uz skusila fakt uplne kazdu radu a vidis, to mam 3tie dieta 😅 a kase som kupila naozaj vsetky - nas nezje ani jednu ze vobec, tie by som povedala ze az neznasa 😅 to sa nezmenilo ani po mesiaci skusania. Takze niesi v tom sama 😉😊

@monickach15s01 viem, ze nie som sama, no podstatne menej pocut o tom, ze dieta prikrmy odmieta ako to, kolko toho zje..

monickach15s01
8. jún 2026
@karolinakr_ba

@monickach15s01 viem, ze nie som sama, no podstatne menej pocut o tom, ze dieta prikrmy odmieta ako to, kolko toho zje..

@karolinakr_ba tak ja ta chapem, ked citam ako ostatne deti zjedia 200g mäs.zel.prikrmu a ja sa tesim s 10 lyzic tak je to take nooo 🙄😒 ale nutit sa neda, teda mne zatne sanku alebo spusti plac a mozem za aj na hlavu postavit. Uz bolo aj ze mi naschval prevracal misky co to nechcel a hneval sa... starsie deti mi toto vobec nerobili a na mna zas mierne "tlaci" pediatricka ze proste to musime rozbehnut, ze mu to bude vyzivovo chybat 😏

karolinakr_ba
autor
8. jún 2026
@monickach15s01

@karolinakr_ba tak ja ta chapem, ked citam ako ostatne deti zjedia 200g mäs.zel.prikrmu a ja sa tesim s 10 lyzic tak je to take nooo 🙄😒 ale nutit sa neda, teda mne zatne sanku alebo spusti plac a mozem za aj na hlavu postavit. Uz bolo aj ze mi naschval prevracal misky co to nechcel a hneval sa... starsie deti mi toto vobec nerobili a na mna zas mierne "tlaci" pediatricka ze proste to musime rozbehnut, ze mu to bude vyzivovo chybat 😏

@monickach15s01 ak povie pediatricka ako na to? Nasa je taka alibistka, normalnu odpoved od nej nikdy nedostanem.

karolinakr_ba
autor
8. jún 2026
@karolinakr_ba

@monickach15s01 ak povie pediatricka ako na to? Nasa je taka alibistka, normalnu odpoved od nej nikdy nedostanem.

@karolinakr_ba to malo byt “aj” povie..

monickach15s01
8. jún 2026
@karolinakr_ba

@karolinakr_ba povedala ze len ponukat ponukat ponukat az do dna kym sa to zlomi...ze ked oblizne, zahryzne aspon ochutna, ze aj lyzicka je uz uspesny pokus, ze sa to zmeni len musim vytrvat a skusat

monickach15s01
8. jún 2026

@karolinakr_ba a ako ti pribera ? Ja si zacinam mysliet, ze fakt to chce len cas a trpezlivost, ved aj tak to dieta donutit nevies...mne je luto aj to kvantum jedla co vyhadzujem a niekedy to ledva olizne 🫣 mne ked odmieta ze uplne, pockam 2-3 dni, dam pauzu a znova skusam. Napriklad tieto dni sa fakt zacal zaujimat o jedlo - ale iba o to co naozaj nesmie ( hranolky, cokolada,pizza, zmrzlina...) ale to chce za tym sa natahuje az place 🫣😂

karolinakr_ba
autor
Včera o 04:34
@monickach15s01

@karolinakr_ba a ako ti pribera ? Ja si zacinam mysliet, ze fakt to chce len cas a trpezlivost, ved aj tak to dieta donutit nevies...mne je luto aj to kvantum jedla co vyhadzujem a niekedy to ledva olizne 🫣 mne ked odmieta ze uplne, pockam 2-3 dni, dam pauzu a znova skusam. Napriklad tieto dni sa fakt zacal zaujimat o jedlo - ale iba o to co naozaj nesmie ( hranolky, cokolada,pizza, zmrzlina...) ale to chce za tym sa natahuje az place 🫣😂

@monickach15s01 ano presne, aj mne je luto. Mam prichystane v mrazaku male porcie pre nu (ako kocka ladu, cize fakt mini) a vyhadzovat vsetko to maso.. Naozaj to je frustrujuce.
Aktualne ma 9,5 kg. Toto nevidim ako problem, zrejme jej to mlieko este staci.. Len ten tlak okolia je naozaj velky..
V podstate mi trochu aj pomohlo precitat si, ze nie som v tom sama (teda vedela som, ze urcite nie som, ale som rada, ze sme si takto skusenosti vymenili.. pomaly sa uzatvara kapitola “a kojis? Preco nie? Ved to je to najlepsie, budes mat chorlave dieta ak bude na UM!” bla bla.. a otvara sa “skusaj castejsie jej prikrmy davat, moje dieta uz v takom veku zjedlo to a to”..
Nie je to lahke na psychiku (aspon moju) ani 😀🤷🏻‍♀️

monickach15s01
Včera o 06:29
@karolinakr_ba

@monickach15s01 ano presne, aj mne je luto. Mam prichystane v mrazaku male porcie pre nu (ako kocka ladu, cize fakt mini) a vyhadzovat vsetko to maso.. Naozaj to je frustrujuce.
Aktualne ma 9,5 kg. Toto nevidim ako problem, zrejme jej to mlieko este staci.. Len ten tlak okolia je naozaj velky..
V podstate mi trochu aj pomohlo precitat si, ze nie som v tom sama (teda vedela som, ze urcite nie som, ale som rada, ze sme si takto skusenosti vymenili.. pomaly sa uzatvara kapitola “a kojis? Preco nie? Ved to je to najlepsie, budes mat chorlave dieta ak bude na UM!” bla bla.. a otvara sa “skusaj castejsie jej prikrmy davat, moje dieta uz v takom veku zjedlo to a to”..
Nie je to lahke na psychiku (aspon moju) ani 😀🤷🏻‍♀️

@karolinakr_ba rozumiem ti, ja som prve dieta mala na UM, pri tych dalsich sa mi mlieko sice pustilo, ale ja som zas pocuvala ako je mozne, ze ho neviem odstavit (to bol boj) 😂 teraz pocuvam zas, ze som ho nenaucila na kocik (ale on tam proste reve a neprestane) a to som ho tam davala aj spiaceho 🫣😁 vies co, vzdy sa nieco najde co okolie vnima ako bezny standard ale v realite to nie je samozrejmost 😏 my sme teraz vsetci chori, tak si vezmi, ze vsetko co som doteraz "vyponukala" a aspon po lyzickach sem tam zjedol je fuc, lebo uz 2hy den neje kvoli chorobe a ATB a tak zacnem uplne odznova...😮‍💨