Dokedy treba dieťaťu prevárať mlieko?
Syn má rok aj pol a sem-tam sa stane, že mu dám neprevarené, keď nemám čas mu prevariť, žiadne ťažkosti alebo tak nemá, kamarátka trvrdí, že ona už vôbec neprevára a jej malý je tiež tak starý ako môj.
ahoj ... ja som svojmu staršiemu synovi začala dávať od polroka klasické krabičkové mlieko 1,5% a nikdy som ho neprevárala a dodnes nemá žiadne problémy a denne ho vypije aj pol litra a to má už 3 rôčky ..... takže ja by som neprevárala ... ako sa píše vyššie, to mliečko je už pasterizované, takže tá tepelná úprava už je spravená 🙂
cerstve treba podla mna do 3r a ine vobec netreba prevarat, ved su pasterizovane
no ja som do 19. mesiacov dávala UM, až potom som prešla na krabicové a aj to som vyberala skôr plnotučné a s kratšou dobou trvanlivosti, a prevárala som ešte donedávna 🙂 viem že sa to pasterizuje, ale predsa, aspon do varu a hned vypnút by som to ešte nechala... 😉

Trvanlive krabicove netreba vobec prevarit, uz je pasterizovane. Ostatne, teda cerstve, prip. 5 dnove radsej este prevarit. https://www.modrykonik.sk/forum/prikrmy-a-prve-jedla/dokedy-mam-prevarat-detom-mlieko/