icon

Je fitness strava v malom množstve vhodná pre batoľa?

Včera o 12:18

Ja sa stravujem nizkosacharidovo, prevažná väčšina mojej stravy sú bielkoviny, zelenina, ovocie a orechy. Namiesto muky používam proteín(napr do zeleninových placiek, palaciniek, lievancov, koláčov), namiesto cukru erythritol a cakankovy sirup. Mám v blízkej rodine 2,5-ročne dieťa, s ktorým buď navštevujú mňa alebo idem na návštevu k nim. Vždy niečo ponúknem, pripadne prinesiem a dieťa chce samozrejme kúsok. Môžu malé množstvá takýchto pruduktov nejako uškodiť? Podľa mňa kŕmenie dieťaťa párkami a múkou v akýchkoľvek podobách škodí viac.

anonym_f40cf9
Včera o 12:24

Ochutnať môže, neotrávi sa.. otázka je či mu to bude chutiť. Nie je to ale normálna strava pre 2,5 ročné dieťa / nie je batoľa/

autor
Včera o 12:37
@anonym_f40cf9

Ochutnať môže, neotrávi sa.. otázka je či mu to bude chutiť. Nie je to ale normálna strava pre 2,5 ročné dieťa / nie je batoľa/

@anonym_f40cf9 Ono to chuti vždy dobre, prakticky na nerozpoznanie od múčneho koláča

januska12323
Včera o 12:46

Ochutnať môže nie je to otrava.

ivanaks
Včera o 13:32

Najskôr sa opýtaj rodičov, či im nevadí, že mu ponúkaš takýto druh stravy (aj keď len kúsok). Ak im to nevadí, máličko mu daj ochutnať. Ak im to vadí, akceptuj ich rozhodnutie a nehľadaj na MK argumenty, prečo v tom pokračovať.

autor
Včera o 13:34
@ivanaks

Najskôr sa opýtaj rodičov, či im nevadí, že mu ponúkaš takýto druh stravy (aj keď len kúsok). Ak im to nevadí, máličko mu daj ochutnať. Ak im to vadí, akceptuj ich rozhodnutie a nehľadaj na MK argumenty, prečo v tom pokračovať.

@ivanaks oni žijú na cestovinách a podobnych blbostiach…ich názory na stravu sú také, že 🤦🏻‍♀️

ivanaks
Včera o 13:36
@anonym_autor

@ivanaks oni žijú na cestovinách a podobnych blbostiach…ich názory na stravu sú také, že 🤦🏻‍♀️

@anonym_autor Aj tak ich rozhodnutie rešpektuj. Je to ich dieťa. Ty si svoje kŕm, čím Ty uznáš za vhodné (oni si o tom tiež budú myslieť svoje)...

thereisabear
Včera o 13:46

Ochutnať môže, ale malé deti by nemali jesť veľa bielkovín, na to pozor.

sara07
Včera o 14:12

erythritol a podobnými náhradami cukru by som bola opatrna, teraz vyšli vedecké študie pri dlhodobom uživani viac škodia ako su prospešné

veselo_neveselo
Včera o 15:30

@anonym_autor
Ja by som dala pozor na ten erythritol, z toho sa deti skor pokadia, aj z malickych mnozstiev.
To by som tak malym detom fakt nedavala, a pod 2 roky absolutne nie.
No a potom podla zlozenia proteinu, co pouzivas. Ak len namleta "cicerova muka", tak nevadi. Ak su tam ale pridane latky, ako kreatin, glutamin, tak je to na povazenie a tak malemu dietatu by som to nedavala, ani v malych mnozstvach.

sara07
Včera o 16:42
@veselo_neveselo

@anonym_autor
Ja by som dala pozor na ten erythritol, z toho sa deti skor pokadia, aj z malickych mnozstiev.
To by som tak malym detom fakt nedavala, a pod 2 roky absolutne nie.
No a potom podla zlozenia proteinu, co pouzivas. Ak len namleta "cicerova muka", tak nevadi. Ak su tam ale pridane latky, ako kreatin, glutamin, tak je to na povazenie a tak malemu dietatu by som to nedavala, ani v malych mnozstvach.

@veselo_neveselo plny suhlas ako pišeš, je to zataž na obličky hlavne pre také dieta ...

luciaruz
Včera o 17:43
@anonym_f40cf9

@anonym_f40cf9 ja len v skratke, ze batoľa je do dovŕšenia 3.roku.

kiki68
Včera o 18:11

Ano, ale nie vacsie mnozstva

anonym_00e714
Včera o 20:11

Cestoviny su blbosti? :D krmenie akoukovek mukou ze skodi? No ty budes riadne nutricne mimo.
Kazdopadne k otazke - dietatu sa nic nedava bez suhlasu rodica. Ak suhlasi mozes mu dat ale ja by som nedovolila. Cakankovy sirup je vlakninova bomba a zduje z toho aj dospeleho. Plus protak moze mat rozne pridavky co dietatu nepatria. Umele sladidla? Akoze z kuska mu nic nebude ale naco? Dieta ma jest celistvu stravu z plnohodnotnych surovin a nie proteinovy prasok so sladidlom a sirpom. Totalne nevhodne aj ked teda otravit sa neotravi

sense
Včera o 20:20

Ono záleží od množstva. Ak nahradis celé množstvo múky proteínom by som dietatu nedávala. Ak nahradis časť ,tak v malom množstve neuškodí, obzvlášť keď píšeš, že dieťa má prevažne sacharidovu stravu.samozrejme záleží aj na zložení. Erytrit a aj cakankovy sirup vo veľkom množstve môže spôsobiť problémy. V konečnom dôsledku by som sa spýtala rodičov

kiki68
Včera o 21:15
@anonym_00e714

Cestoviny su blbosti? :D krmenie akoukovek mukou ze skodi? No ty budes riadne nutricne mimo.
Kazdopadne k otazke - dietatu sa nic nedava bez suhlasu rodica. Ak suhlasi mozes mu dat ale ja by som nedovolila. Cakankovy sirup je vlakninova bomba a zduje z toho aj dospeleho. Plus protak moze mat rozne pridavky co dietatu nepatria. Umele sladidla? Akoze z kuska mu nic nebude ale naco? Dieta ma jest celistvu stravu z plnohodnotnych surovin a nie proteinovy prasok so sladidlom a sirpom. Totalne nevhodne aj ked teda otravit sa neotravi

@anonym_00e714 tak erytrit nici mozgovu barieru, to sa nevedelo doteraz. Cize pre dieta urcite bez tohto. Tie nahrady cukru su tiez len svincik v podstate. Mimo takeho ako med, datlovy sirup

anonym_45d848
Včera o 21:16

Ja sa stravujem tiez zdravsie, pouzivam sice aj muku a aj jem cestoviny.. ale pouzivam aj erythritol, protein a pod.. ale mojmu 2.5 rocnemu to vacsinou nedavam.. biekovin ma dost v riadnej strave, naco mu to pchat takto. 🤷‍♀️

michaela329
Včera o 21:29

Stravujem sa zdravo, tiež hodne proteínov, no náhradné sladidlá nepoužívam - so zdravou stravou obvykle nemajú nič spoločné. Syn má rok a z môjho jedla mu dám skúsiť zeleninu, ovocie a maximálne cestoviny - šošovicové. Deti majú inú potrebu bielkovín ako my, pre ne je to záťaž.

autor
Včera o 21:52
@anonym_00e714

@anonym_00e714 múka je len pšenica , obilnina v trochu inej forme ako sa dáva prasatam a sliepkam…podporuje zápal v tele…nemám nič proti sacharidom ako pohánka, pšeno, ovocie, strukoviny, zemiaky

marca12
Včera o 21:56

Pre deti je to nevhodna strava,ale na druhej strane kolko take 2,5 rocne dieta zje. Zahryzne par krat a je plne. No to,co popisujes ho najskor zduje alebo sposobi hnacku.

anonym_c0bbf1
Dnes o 15:11
@anonym_autor

@anonym_autor svoje dieťa krmis ako?

gerrwie_girl
Dnes o 18:11

No tak pozor, veľa proteínu (a to nemyslím len jemu ale aj tebe) škodí.

simca06022011
Dnes o 18:24

Popravde, mne rpide zvlastny tvoj nazor.. kazdy sa sravujeme nejak.. kazdy do seba moze tlacit co len chce, ved v konecnom dosledku sa roky ukazuje, ze co je jeden rok vychvalovane do neba, dalsi rok je skodlive... Ja nevidim dovod gro stravy brat z umelin a vyrobenych produktov, ked mam ku vsetkemu prirodnejsie moznosti. najma v umelych sladidlach nevidim ziadny prospech, mame doma jedine xylitol aj to kvoli zubom, ako odporucanie od zubarky.
Male dieta potrebuje pestru stravu, z muky neumrie a ani z kuska tvojho jedla urcite, aj ked aj tu plati, preco? naco? ked sa vie z ineho najest a dostat co potrebuje. Co nesmie urcite su prehnane mnozstva proteinov. urcite nie umele sladidla, umeliny atd. Jasne ak upecies nieco bez cukrov, bez umelin, preco nie..

henka123123
Dnes o 18:30

Teeba sa vzdy opytat dopredu.rodicia rozhoduju ...kludne moze mat dieta aj alergiu.napr.na orechy.atd

iwesska
Dnes o 18:37

Ak mas protein len ako susenu srvatku,kludne mu daj. Ale vacsina proteinov,hlavne tych ochutenych na trhu su riadne sra*ky, s umelymi sladidlmi a chemiou, ktoru by som ani sebe nedala,nie 2,5r. Erythritol tiez nie je pre take male dieta vhodny na travenie,v podstate vo velkych mnozstvach ani pre dospeleho. Takze zalezi...

autor
Dnes o 18:57
@iwesska

Ak mas protein len ako susenu srvatku,kludne mu daj. Ale vacsina proteinov,hlavne tych ochutenych na trhu su riadne sra*ky, s umelymi sladidlmi a chemiou, ktoru by som ani sebe nedala,nie 2,5r. Erythritol tiez nie je pre take male dieta vhodny na travenie,v podstate vo velkych mnozstvach ani pre dospeleho. Takze zalezi...

@iwesska používam bezne gymbeam, biotech..s príchuťou aj neutrálny…na kolacovu miniformu 1-2 odmerky

autor
Dnes o 18:57
@simca06022011

Popravde, mne rpide zvlastny tvoj nazor.. kazdy sa sravujeme nejak.. kazdy do seba moze tlacit co len chce, ved v konecnom dosledku sa roky ukazuje, ze co je jeden rok vychvalovane do neba, dalsi rok je skodlive... Ja nevidim dovod gro stravy brat z umelin a vyrobenych produktov, ked mam ku vsetkemu prirodnejsie moznosti. najma v umelych sladidlach nevidim ziadny prospech, mame doma jedine xylitol aj to kvoli zubom, ako odporucanie od zubarky.
Male dieta potrebuje pestru stravu, z muky neumrie a ani z kuska tvojho jedla urcite, aj ked aj tu plati, preco? naco? ked sa vie z ineho najest a dostat co potrebuje. Co nesmie urcite su prehnane mnozstva proteinov. urcite nie umele sladidla, umeliny atd. Jasne ak upecies nieco bez cukrov, bez umelin, preco nie..

@simca06022011 biela múka a cukor nedáva výživu, podporuje zápal v tele

kp7333
Dnes o 19:05

Strava s vysokym obsahom bielkovin zatazuje oblicky, pre deti su umeliny typu praskovy protein ci umele sladidla uplne nevhodne (nenadarmo ich ani tehotne zeny nesmu). Muka a cestoviny su zlozene sacharidy, v normalnom mnozstve pre telo prospesne. Zapal v tele budes mat skor z ultraspracovanych potravin.

simca06022011
Dnes o 19:16
@anonym_autor

@simca06022011 biela múka a cukor nedáva výživu, podporuje zápal v tele

@anonym_autor pozri ja ti tvoj nazor neberiem, kazdy si najde svoju cestu. Ale to ako sa kto stravuje a co dava jest detom, je na nich. A nie je muka ako muka, ani jedlo ako jedlo. Nikto normlany sa neladuje mucnymi jedlami kazdy den. Napr cestoviny z tvrdej psenice su zlata stredna cesta v zivotosprave, o mnoho lepsie ako biele pecivo. Cize nehejtuj spagetarov :DD

gerrwie_girl
Dnes o 19:33
@kp7333

Strava s vysokym obsahom bielkovin zatazuje oblicky, pre deti su umeliny typu praskovy protein ci umele sladidla uplne nevhodne (nenadarmo ich ani tehotne zeny nesmu). Muka a cestoviny su zlozene sacharidy, v normalnom mnozstve pre telo prospesne. Zapal v tele budes mat skor z ultraspracovanych potravin.

@kp7333 veru ja by som nebola nadšená keby som zistila ze niekto môjmu dieťaťu dáva protak.