Je na kapsičkách bez pridaného cukru niečo zlé?
Preco niektore matky su proti kapsickam z obchodu bez pridaneho cukru?
Preto isté, prečo sú proti sladkostiam a iným bežným veciam. Lebo je to trendy, in, majú vymyte hlavy IG a inými super matkami
@anonym_57a103 pochopila si otázku? 😅
@anonym_autor naco zas diskusia na vyvolanie vasni.
Niekto proste na nieco povie ano, niekto nie. Naco potrebuješ argumenty cudzich zien preco nekupuju kapsicky a dietatu radsej nakrájaju alebo rozmixuju kupene ci vypestovane ovocie.
Nech si kazdy robi ako chce a hlavne tak ako to dieta ochotne zje (bavime sa predsa hlavne o babatkach a batolatach).
@anonym_57a103 pochopila si otázku? 😅
@anonym_a2d384 .... A ty odpoveď?
@anonym_autor problem nie je obsah ale mikroplasty z obalov. Pri presnidavke v skle toto odpada.
https://www.greenpeace.org/slovakia/tlacova-spr...
Pockam kym sa ozvu tie, co proti nim nieco maju, mna by dovod zaujimal tiez
Ja nie som proti ale ked viem kupit plniacu kapsicku a tam dat kazdy den cerstve ovocie preco by som to kupovala v obchode, nevidim v tom zmysel. Rovnako nekupujem ani detske vyzivy v skle, tiez si ich viem jednoducho pripravit doma
@anonym_autor problem nie je obsah ale mikroplasty z obalov. Pri presnidavke v skle toto odpada.
https://www.greenpeace.org/slovakia/tlacova-spr...
@anonym_4131e3 a kde mikroplasty nie sú? Teraz už skoro všade. Stačí, že dieťaťu nedáš kapsičku, ale dojčenskú vodu z pet fľaše.
Ja nie som proti ale ked viem kupit plniacu kapsicku a tam dat kazdy den cerstve ovocie preco by som to kupovala v obchode, nevidim v tom zmysel. Rovnako nekupujem ani detske vyzivy v skle, tiez si ich viem jednoducho pripravit doma
@anonym_c234b9 Lacnejsie je velakrat kupit ako doma robit z kupeneho ovocia.
Lacnejšie to určite nieje🙂ja robím hlavne doma ale aj kúpim/ len ako doplnok
Na cestu ano. Ale naco by som davala dietatu nieco, kde nie su vitaminy, resp ich je tam minimum, stoji to mesiace v obchode a je to neekoligicky balene a drahe? Nie som leniva dietatu nastruhat cerstve jablcko, hrusku, jahody... Urcite je to lepsie ako kapsicka.
moja najmenšia jedáva ovocné kapsičky bez pridaného cukru celkom často. A je mi úplne jedno, čo si o tom myslia ostatní.
@anonym_autor Ja proti kapsickam nemam nic, ako snack. Ale niektore matky si ich zamienaju s plnohodnotnym jedlom.
@anonym_autor Moj ich je vo velkom. Pre mna jedine znepokojive na nich je, ze nevidim dovnutra. Stalo sa uz, ze hygienici nasli v nejakej plesen. Ale tak mame nejake znacky, ktore nas zatial nesklamali a nekupujem kapsicky, ktorym uz nechyba vela do datumu spotreby.
Vadí mi to umelé balenie, že nepoznám proces prípravy a neverím, ze tam je výberové ovocie, navyše ich kúpu považujem za zbytočne vyhodené peniaze. Raz za cas som to deťom kúpila, keď nebola iná možnosť, inak som vždy výživy robila doma, z nášho ovocia, prípadne mi ich robila mama. Aj kompóty. A doma som počas sezóny často robila čerstvé výživy - pokrájala som ovocie, chvíľu ho povarila a podávala, neskôr som dávala už len postrúhané alebo popučené, prípadne pokrájané napr. jahody.
Vadí mi to umelé balenie, že nepoznám proces prípravy a neverím, ze tam je výberové ovocie, navyše ich kúpu považujem za zbytočne vyhodené peniaze. Raz za cas som to deťom kúpila, keď nebola iná možnosť, inak som vždy výživy robila doma, z nášho ovocia, prípadne mi ich robila mama. Aj kompóty. A doma som počas sezóny často robila čerstvé výživy - pokrájala som ovocie, chvíľu ho povarila a podávala, neskôr som dávala už len postrúhané alebo popučené, prípadne pokrájané napr. jahody.
@anonym_4131e3 ani obsah nemá vitamíny po dlhom skladovaní a z rovnakého dôvodu popísanom v článku nekupujem jogurty, robím domáci do skla je to jednoduchá príprava a oveľa zdravšie ako z obchodu, rovnako domáca detská výživa...
@anonym_dbee9f 👍
@anonym_autor Ale ved to je ich vec.
Mojim detom nechutili, tak som im.ti nekupovala.
tak za mna je lepsie jest normalne ovocie (aj ked o kvalite tiez pochybujem v dnesnej dobe pesticidov a hnojiv a je jedno ci je vypestovane na zahrade. spodne vody a poda moze byt kontaminovana aj na zahrade a clovek o tom ani nevie. ale to je jedno.
to zive ovocie mi pride take ze jedia aj vlakninu-prebiotika.
a musia kusat a proste maju tie jednotlive chute. jablko je jablko, hrozno je hrozno
ale
tiez kupujem kapsicky. dokonca ich lubia aj velke decka. beru si ich do skoly na vylety... nevidim v nich smrt ani nic. som rada ked jedia normalne ovocie - kapsickou ho nenahradzam ale normalne ich jedia ked maju chut.
robila som aj tie plnene ale to mi nedavalo moc zmysel. to uz som potom dala radsej normalne kusky ovocia v miske. aj na vylet.
Tak nie je to čerstvé ovocie. Ani to nechuti ako ovocie čo tam ma byt.. určite dávajú nahnité a poloplesnive kúsky 😅
@anonym_c234b9 Lacnejsie je velakrat kupit ako doma robit z kupeneho ovocia.
@anonym_autor chcem vidieť tie usporené €. 😉
Za mna je problem v kapsickach s tym, ze deti to cucaju a nejedia resp nepozuju si normalnu pevnu stravu a tym dochadza k oslabeniu svalstva ustnej dutiny a zubov, cize za mna stonatologicke a logopedicke hladisko. Ked to ma dieta raz za cas nie je to problem, problem nastava, ked to prevazuje nad tuhou stravou.

Preto isté, prečo sú proti sladkostiam a iným bežným veciam. Lebo je to trendy, in, majú vymyte hlavy IG a inými super matkami