Kedy môže dieťa jesť surové ovocie?
Ahojte chcem sa spytat kolko mesacnemu dietatu ste uz davali ochutnat aj zeleninu a ovocie v surovom stave, teda že jablko uz pomaly hryzkalo alebo mrkva sa nastruhala a tak to jedlo- ze sa to už nevarilo. A kedy mozem vyskusat aj kombinaciu jablko-mrkva zmiesane spolu? Diky
@martina374 jablko a mrkva je dobra kombinacia aj my sme tak robili, ci uz varena alebo surova
Ja som od 6m prikrmovala,cca od 7m som dávala ovocie, jablko som asi 3x povarila a potom už dávala surové. Ale bol marec. Teraz v sezóne by som všetko okrem banánu a melónu tak 2x povarila a potom dávala surové. Ochutnávala už okolo 5m surové jablko,hrušku, mrkvu - dostala do rucky a zuzlala 😉
Ja som zacala davat surove ovocie ,ale rozmixovane v piatom.Na odporucanie dr sme zacali prikrmovat po uk.4.mesiaci a cca po mesiaci sme mali davat surove.
ovocie som nikdy nevarila, od polroka papkaju surove ovocie, ved to ma najviac vitaminov...
@martina374 Ja som dávala surové od 6 mes. malý si aj sám držal jablčko alebo hrušku a žužlal, dávala som aj mango, veľmi mu chutilo, ked mu išli zúbky, lebo je také tvrdšie, tak si na nom brúsil dasná. Mrkva a jablko spolu postrúhané je dobrá kombinácia, ale najskor vyskúšaj samostatne, či nebude nejaká reakcia. Určite je zdravšie surové ako varené, všetky vitamíny sa uvaria.
Ja som mu prve jablko a hrusku povarila, potom uz surove, jedine, ze teda papa vyzivku. Teraz si niekedy v kociku sam drzi mesiacik jablka a hryzie tymi 2 zubkami. Jasne, ze obcas mu zabehne, ale som pri nom. Desiatu a olovrant struham, pucim alebo mixujem podla ovocia.
Moj maly ma takmer 9 mesiacov a surovu zeleninu este nejedol, teda okrem struhanej mrkvy - len varenu v príkrmoch. Ovocie som zacala davat asi mesiac po zavedeni masovozeleninovych príkrmov, cize zhurba v 6 mesiacoch - varila som jablko 3 dni, potom hrusku 3 dni a ked to toleroval, tak som hned presla na surove ovocie.
ved normálne ked som začala prikrmovať, okolo piateho mesiaca :D nikdy som nevarila ovocie .:D ani ma to nenapadlo
@martina374 nam kazala davat normalne surove ovocie zbavene supy,nastruhane.
So zeleninou som ovocie nezvykla kombinovat.

@martina374 ja som nikdy nedávala kombináciu jablko mrkva a ovocie som nikdy nevarila, od pol roka dostávala koštovať surové ovocie, nanajvýš zbavené šupky