Kedy ste začali dávať dieťatku čajík a vodu?
odkedy ste začali dávať babetku vodu alebo čaj?
záleží či je dieťatko kojenie alebo nie. Kojenym deťom sa ďalšie tekutiny podávajú s prvými príkrmami. Ak mamina koji na poziadanie. Pri nekojenych deťoch je to ine. Baby poradia.
@daniela89 Syn plne kojený - od cca týždňa sme dávali vodu, čajík. Dcérka bola dojčená ale aj prikrmovaná a taktiež. Dieťa je tiež aj smädné a nepotrebuje hneď tlačiť prsník každú pol hodinu ak sa normálne napapá a papá každé 2-3 hodiny. 😉 Čiže môj názor - tvrdenie, že dojčené deti vodu ani čaj nepotrebujú je hlúposť. Vodou alebo čajom vôbec nič nepokazíš. Ale každá matka sa zariadi podľa seba..... 😉
Moj je na UM a vodu od zaciatku skoro...a cajik teraz ovocny od 6.mesiacov,samozrejme nesladeny a sackovy
daj vodu,lebo tak sa nauci aj na pitny rezim,hovoria,ze ked je plno dojcene tak netreba,ale potom dietatko vodu alebo cajik nechce a zas je zle,lepsie je ked pije od malicka ci je zima alebo teplo.Aj ked je dieta chore stale vtedy treba pit tekutiny a to je vyhoda ked pije.....
@glorikarbeka Odkial mas, ze ked sa dietatu nedava od zaciatku voda, ze potom pit nechce? Pit ine tekutiny ako mlieko sa nauci tak ist, ako jest mixovane prikrmy, prikrmi s kusockami a nakoniec normalnu stravu.
Nse vsetky 4!!!!! deti boli kojene plne 6 mesiacov a celych 6 mesiacov nepili nic ine len MM, nepoznali ani flasu. So zavedenim prikrmov sa zavadzaju aj ine tekutiny. Najlepsie voda a najlepsie nie z flase ale skusit z pohara so sosakom (aj to sa casom nauci), neskor normalny pohar.
Nasa najmladsia ma teraz 9 mesiacov, stale kojena, je prikrmy uz nemixovane, len trosku vydlickou roztlacene, je chlieb (pozuzle si), ryzu v celku, uvarene cestoviny len nakrajane na kusocky, mäso roztrhane a pokrajane na vlasocnice atd. (este dodam, ma zatial len predne dolne dva zuby a v pohode zje aj väcsie kusky). Pije vodu z pohara so sosakom. PO necelom mesiaci po zavedeni prikrmov jej to islo uz super. Teraz zacala pit z pohara. Flasu s cumlom nikdy nemala. Caj nechce. A dobre tak.
@daniela89 nedala si info ci kojis, ciastocene kojis+Um alebo len UM. Velmi na tom zalezi.
Ak plne kojis, k tomu na poziadanie, nie pozerat na hodiny a kazde dve ci tri ci styri atd., tak dietatu naozaj tych prvych 6 mesiacov nijake ine tekutiny netreba. Predne mlieko je na zahasenie smädu, zadne MM je od hladu.
Či už dojčené alebo nedojčené - prvé tekutiny až s prvými príkrmami, čo je zhruba od ukončeného 4. - 6. mesiaca.
Skôr jedine v prípadoch, kedy dieťatku hrozí dehydratácia, a to v prípade silných hnačiek, vysokej telesnej teploty alebo v prípade tropických horúčav.
Baby a ako davate cajik?myslim tym ze maly je len na UM a papa 2,5 az 3 hod....medzitym mu mam davat cajik?dakujem
Maly bol na mm aj um a slabe cajiky a vodicku som mu zacala davat a prvymi prikrmami cca od 5 mesiaca

Ahoj ja som dala cistu vodu asi po dvoch tyzdnoch, ale to uz byvali moc velke tepla a nejak po mesiaci aj caj. Ked kojis nemusis davat nic, ak mas dietatko na umelom kludne davaj...len caj obycajny sackovy nesladeny, granulovane su des.