icon

Kto je pre vás odborník na výživu dieťaťa?

keira
9. máj 2013

Vasa lekarka, doktor, nejaka znama odbrona autorita, nejake studie... comu verit?! teda okrem svojmu zdravemu rozumu 😀

bubelko
9. máj 2013

do prveho roka pediater a potom uz len vlastne pocity 😉

saska.t
9. máj 2013

@keira pediater urcite nie,maloktori ma zaujem studovat dalej a zaujimat sa o detsku vyzivu, vedia len to, co mu daju precitat na letakoch od farmafiriem a maloktori ma atest na vyzivu deti do 3 rokov (cest vynimkam). Odbornik na detsku vyzivu je ten,ktory ma neustale zaujem vzdelavat sa dalej ohladom vyzivy,skuma nove poznatky (ide s dobou) a preveruje ich pravost a zbiera skusenosti,par ich je aj na SK 😉

sisaha
9. máj 2013

polovica žien z MK 😀

zuzulica
9. máj 2013

Ak chceš odbornú konzultáciu,tak napr.:
http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...

albao
9. máj 2013

Nas pediater, lebo patri k mensine pediatrov, ktori sa o zdravie deti zaujimaju kombinovane - pozna alternative aj medicinske postupy a ma 30 rokov skusenosti. Podla jeho slov, zazil uz aj dobu, ked sa 3mesacnym detom davala krupicna kasa ochutena medom ... A mam s nim vyborne skuenosti, vzdy jeho liecba zabrala a to sme vacsinou dochadzali s receptom na bylinky alebo take nieco 😀 Takze u mna jednoznacne pediater.
Napr. Bukovskeho respektujem, ale nie uplne suhlasim, no vzdy si precitam so zaujmom, je to pre mna autorita.

keira
autor
9. máj 2013

@albao na margo bukovskeho som počula výhrady ,ze nie je ale pediater

kvetinka211
9. máj 2013

@keira @albao
z velkej casti Bukovsky, aj ked treba samozrejme citat aj jeho veci kriticky a preverit si este z dalsich zdrojov.
Na tych jeho najnovsich knihach o detoch spolupracovala aj pediatricka.
No a nasa lekarka, ale ta nemala velmi cas nam povedat vela o vyzive, vzdy len tak medzi dverami na poradniach.
A potom som to vsetko konfrontovala s nejakymi studiami cez google scholar.
A nakoniec mam total nejedaka po tatovi, takze nastupuje intuicia, autokurz sebaovladania, pokusy-omyly, obcasne radosti a vitazstva a tak dookola.

albao
9. máj 2013

@keira vsak prave, nie je pediater, takze jeho beriem s respektom, ale niektore veci si robim po svojom. Ale knihu receptov pre deti ma uzasnu! To sa musi nechat.

althejka
9. máj 2013

moja pediatricka je skvela, doteraz mi vzdy poradila co sa vyzivy tyka dobre, tazke ja by som ich vsetkych neodpisovala 😀 hlavnu strukturu vyzivy,co kedy si nastudujem vacsinou z odbornych clankov a potom uz len ja sama sa zariadim. doteraz som neurobila nastastie nic,co by malemu nejako poskodilo, takze to ide v pohodke 🙂

keira
autor
9. máj 2013

@althejka a máš aj nejaké overené odborné clanky?ďakujem za link