Kto je pre vás odborník na výživu dieťaťa?
Vasa lekarka, doktor, nejaka znama odbrona autorita, nejake studie... comu verit?! teda okrem svojmu zdravemu rozumu 😀
@keira pediater urcite nie,maloktori ma zaujem studovat dalej a zaujimat sa o detsku vyzivu, vedia len to, co mu daju precitat na letakoch od farmafiriem a maloktori ma atest na vyzivu deti do 3 rokov (cest vynimkam). Odbornik na detsku vyzivu je ten,ktory ma neustale zaujem vzdelavat sa dalej ohladom vyzivy,skuma nove poznatky (ide s dobou) a preveruje ich pravost a zbiera skusenosti,par ich je aj na SK 😉
Ak chceš odbornú konzultáciu,tak napr.:
http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...
Nas pediater, lebo patri k mensine pediatrov, ktori sa o zdravie deti zaujimaju kombinovane - pozna alternative aj medicinske postupy a ma 30 rokov skusenosti. Podla jeho slov, zazil uz aj dobu, ked sa 3mesacnym detom davala krupicna kasa ochutena medom ... A mam s nim vyborne skuenosti, vzdy jeho liecba zabrala a to sme vacsinou dochadzali s receptom na bylinky alebo take nieco 😀 Takze u mna jednoznacne pediater.
Napr. Bukovskeho respektujem, ale nie uplne suhlasim, no vzdy si precitam so zaujmom, je to pre mna autorita.
@keira @albao
z velkej casti Bukovsky, aj ked treba samozrejme citat aj jeho veci kriticky a preverit si este z dalsich zdrojov.
Na tych jeho najnovsich knihach o detoch spolupracovala aj pediatricka.
No a nasa lekarka, ale ta nemala velmi cas nam povedat vela o vyzive, vzdy len tak medzi dverami na poradniach.
A potom som to vsetko konfrontovala s nejakymi studiami cez google scholar.
A nakoniec mam total nejedaka po tatovi, takze nastupuje intuicia, autokurz sebaovladania, pokusy-omyly, obcasne radosti a vitazstva a tak dookola.
moja pediatricka je skvela, doteraz mi vzdy poradila co sa vyzivy tyka dobre, tazke ja by som ich vsetkych neodpisovala 😀 hlavnu strukturu vyzivy,co kedy si nastudujem vacsinou z odbornych clankov a potom uz len ja sama sa zariadim. doteraz som neurobila nastastie nic,co by malemu nejako poskodilo, takze to ide v pohodke 🙂

do prveho roka pediater a potom uz len vlastne pocity 😉