icon

Nestačí už 7 mesačnému bábätku mliečko?

hviezdickka
13. jan 2017

Ahojte, dievcata. Viem, ze takychto tem je tu plno, avsak mam trosku iny problem. Nas 7 mesacny syncek nechce prikrmy, resp. niekedy spapa 3-4 lyzicky. Potom uz ani pusku neotvori alebo ho zacne napinat. Mne osobne to nevadi, hovorim si, ze ked bude chciet viac, spapa viac.

Znepokojuje ma vsak to, ze vecer v priebehu 4 hodin, pyta 4x mliecko v intervaloch 40 - 60 min. Cez den papa ako vzdy kazde 2 - 2,5 - 3 hod. Je mozne ze je vecer takto hladny a preto mi nechce ist spat? Zaspava o 00:00 - 1:00. Napada ma, ze mozno by potreboval uz viac zasytit.

Mate niektora s tymto skusenost? Viete nieco poradit? Dakujem.

Strana
z2
majka2
13. jan 2017

Ahoj. A co si davala ako prve? Ja som malej mixovala popucene nechcela tak sme mixovala asi do 12 mesiacoch potom som pucila a terZ ma dvaa uz normalne vsetko papa. Zacala som mrkvou potom zemiak s mrkvou ryza a tak a pridavala zeleninu masko kuracie vsetko rozmixovane. Skusaj davat aj po lyzickach daj dve chvilu pockaj a skus zas neboj sa nic to sa podda mne zas mala.nechcela mlieko vobec nakrmit ju to bola hroza ani flasa ani prsnik doteraz mlieko moc nemusi.

simca06022011
13. jan 2017

u nas ´krupicova kasa skoncila celonocnym revom, a to bola jedina vec od coho jej nebolo dobre, podla mnaj e to tazke na zaludok. Kupovala som detske kase, neviem ci Hami alebo Nestle alebo nieco take, zarabali sa s vodou a davala som jej to jednu dobu z flase (my sme ale boli na nutrilone, cizie aj good night verzia bola vtedy a to islo u nas). A ked tak podla mesiacov sa orientovat. Ranajky som jej ked uz boli 2-3 prikrmy robila normalnu varenu obilninovu kasu a pridavala struhane ovocie. A top nad topy bol biely banovecky s popucenym bananom, to sa isla roztrhat ked to jedla, ale myslim ze to uz bolo 10m+ , neviem presne 🙂

lorela
13. jan 2017

A hlavne, klasická krupicová kaša v podobe, v akej si ju pamätáme od starých mám je tak trochu prežitok. Je energeticky veľmi náročná, t. j. kalorická, v časoch dávno minulých práve preto tak obľúbená a dostupná. V tých časoch, často nedostatku, bola veľmi vďačnou potravinou na to, aby dieťatko priberalo.
Dnes máme kopec iných možností pre zdravšie stravovanie detičiek od útleho detstva a podváha detí býva stále menej a menej častým, ak nie ojedinelým, javom. V porovnaní s klasickom krupicovou kašou z plnotučného mlieka, poliatou maslom a posypanou grankom je určite vhodnejšia napr. kaša špaldová alebo ovsená s polotučným mliekom a čerstvým ovocím, prípadne, ale to už hovoríme o starších detičkách, so škoricou/kakaom a medom/javorovým sirupom atď.

katriona1
13. jan 2017

@lorela presne tak je to prezitek a takove mnozstvi lepku podane pred spanim dost zatizi zaludek, dneska mame opravdu mnohem vice moznosti, ja davala kasi k snidani, veceri jedla mala s nami u stolu a normalne zeleninu s nejakou prilohou a treba i maso, potom koupani a pred spanim kojeni, pozdeji trochu mleka do flasky, od 2 roku uz mleko pred spanim nepije, usne bez nej a spi az do rana, takze nikdy jsem nepotrebovala zadne kase do flasky pred spanim 🙂

lorela
13. jan 2017

U nás bola kaša veľmi obľúbeným jedlom, síce večerným, ale v primeranom množstve 🙂 (skôr menej ako viac). Tiež som jej ich nerobievala nikdy do fľašky, a ochucovala som ich aj ovocím, neskôr zdravšími druhmi sladidiel a kakaom nepraženým alebo veľmi obľúbenou bola tiež vanilka čerstvá zo struku. Dcérka jedávala kaše zhruba do 3 rokov.

sykorkauhliarka
13. jan 2017

@katriona1 mas zaujimave zmyslanie pre mna ked tvrdis ze lepok je hruza a davas na veceru maso....maso hlavne u dospeleho hnije v creve a u tak maleho dietata iba preleti...spominana spaldova kasa ma urcite viac lepku ako krupicova ..niektory ludia zabudaju ze aj to je psenica ...sice vyzivna ale stale s lepkom....a k tej energii..ja mam malu este hore po jedle takze urcite ju vybije

tinkamt
13. jan 2017

Odmalicka pyzamo-overal bavlneny a perinu.Odkope sa,tak sa odkope,mame 20 mesiacov.Ako.nechapem svetriky,mikiny atd ma spanie.Btw,ked raz mate nastavenych 20 stupniv,nemusite snad riesit hrubsie ,tensie periny podla obdobia,kuri stale na 20,ci????????

katriona1
13. jan 2017

@sykorkauhliarka já netvrdím, že lepek je hrůza, ale plná flaška pšeničné kaše je velké množství pro takto malé dítě, já jsem nejdřív dávala bezlepkové kaše a cca od 7.měsíce jsem zaváděla lepek postupně, to znamená, že do jiné bezlepkové kaše jsem na začátek přidala cca 2 lžičky ovesné kaše a po pár dnech té špaldové kaše ( a vím, že je to druh pšenice ) , takto jsem malé podávala normálně lepek v menším množství a dávky postupně zvyšovala, takže malá přijímala lepek, ale v přiměřeném množství, poznámka o mase byla myšlena tak, že v tomto věku jsem ho podávala na oběd, ale potom někdy po roce a později dostala maso i večer, dceři jsem dávala všechno v přiměřeném množství vhodném k danému věku,

slunecko10
13. jan 2017

@sash37 zo zaciatku som dávala ryžovu,spaldovu,pohankovu kašu s vodou,je to fuj,ale malému chutilo .... potom sme sa umyli a dala som mu cicnut mliecko na dobrú noc...

evittam
14. jan 2017

@hviezdickka Môj názor - samozrejme, že 7-mesačnému už nestačí len mlieko. Ja som dávala kaše obom deťom do fľaše večer - najviac im chutili Hami, Babylove - cca od 5.mesiaca - samozrejme nie každý večer. A príkrmy skús mixovať nie roztláčať vydličkou - nie je na tom nič zlé, ja som dcérke mixovala skoro do roka-nič sa nestalo.....A v 7.mesiacoch moje deti jedli v príkrmoch už aj mäso, ryžu, bezvaječné cestoviny a podobne.😉

sonulka8
14. jan 2017

Ahoj,ja mojej 8mes.davam tiez mixovanu zeleninu,lebo inak nechce :( odsudte ma,ale pije to z flasky,no nema problem chytit prsnik..a kedze este kojim,vecer jej do mojho odstriekaneho mlieka dam par lyziciek kase a taktiez to pije z flase.a spinka krasne celu noc.tiez mi odmietala prikrmy tak sme to docasne poriesili takto🙂)

ivusa8520
22. jan 2017

ahojte mamicky prosim o radu moja mala ma 7 mes .davame prikrmi ale moc neche papat uz ani mlieko vobe c nakrmit ju je strasn e tazke al e ked uz chuti cumel tak taha ale je z tim problem dost velky a co tika prikrmou tak to je dest zeleninu voebc neche !!!! varim je zemiacik mrkvu vestko mozne mixujeme al e ona sa stim zacne akoze drhnut a vypluvat to uz som je to davala ja z cajikom aby to mala sladke ale ani tak to neche .. jedine co mi zie je vyziva + piskotka alebo jogut a aj to iba taky tvarohovy ..nastruhane jablko a este surovu mrkvu zie ale ine nic viem ez jorgurt asi este niektor e mamicky nedavaju ale ona mi nic ine neche a ked nepapa ani mlieko tak aspon ten jobrut som rada ze zie uz som jej aj varil a z normalneho mieka puding a aj kasu ale neche to uz som zufala

katkabublinka
22. jan 2017

Je uz hladny 😊 ja som mojich cisto len kojila do 6-7 mesiaca.mala som "smotanu" 😁 vdaka Bohu.cez den ked boli na balkone/ci leto,zima,dazd../som ich musela budit,spali by aj 5h 😌 a v noci pravidelne co 3hod..davala som im cuckat kôrku z chlebika,aby si zvykli na lepok /od 5-6mes/ prikrmovat sme zacinali s mrkvou a zemiakom..to bola donrostinka 😁
/necitala som prispevky,len som vam hned odpisala/
Vsetko dobre K

Strana
z2