Od koľkých mesiacov ste dávali dieťaťu do ruky kúsok jablka?
Baby chcem sa Vas spytat , ze odkedy ste davali svojim detom do rucicky nech si hryzkaju same jablcko alebo mrkvicku nieco takeho? Dakujem. Ja som skušala dat malej mrkvu ale tak si odhryzla velky kus ze sa mi zacala dusit. Tak som si pomyslela ci som jej to nedala priskoro. dakujem za vaše postrehy a nazory.
@22beba no ked nemala zuby to bolo suer ze si tie dasienka tym masirovala ked som jej dala mrkvu , ale teraz ked ma zuby sa len bojim lebo si dokaze odhryznut taky velky kus a potom sa dusi a ja stresujem.
@sonapalagyova My cca od 5 mesiacov, mozno trosicku skor.., spontanne ako si vypytala, este bola bezzuba, korku, hrusku, jablko, sem tam jej zabehlo, ale vykryli sme to, teraz si sama zje cele jablko a pol krajca chleba (ten chlieb skonci vseliako ;), ma 4,5 zuba a 11mes
v siestom, nemal zuby este, teraz uz ma dva a aj ked si odkusne vacsi kus tah ho aj vypluje, nedusil sa nikdy
No jablko a mrkva je asi najvacsia no - riziko - ved je to uplne tvrde a da sa odkusnut velky kus..Marhulu, broskynu (zavarane teraz v zime), makku hrusku, kus manga ci papaye, kus bananu ci melona, to dostali prve na zutie...
@mamulienka30 dobre skusim jej davať taketo makkučke ovocičko nech sa najprv nauči a potom skusim davať tvrdšie ovocie.Lebo vravim mne sa permanentne drhne .dik za radu 😉
@sonapalagyova
@mamulienka30
ja odporúčam kúpiť takúto pomôcku na kŕmenie
http://www.babetkovo.sk/sieka-na-kmenie-canpol-...
ja si vobec.. vzdy som ju krmila.. ale u nas isli broskyne a spol... kukurica :P a tak
@zamilion toto presne doma mame a ona z toho papa rada..všetko si pekne vycucka 😃 ale vsetci mi veavia, že nemoze z tohto papavat do 18nastky ze ju mam ucit aj samostatne hryzkat si ..
@sonapalagyova a už si videla niekoho v osemnástke, kto by nevedel jesť samostatne? 😀 nemám rada také rady "múdrych" ľudí, ktorí kritizujú moje deti....
ked sa dusí, tak je na samostatné učenie ešte skoro, kľudne jej tu sieťku nechaj, ved tu nejde o preteky, ktoré dieťa sa čo rýchlejšie naučí
@sonapalagyova niektorym detom to trva dlhsie, daj jej cas, ono to neni sranda a dietatko sa moze fakt udusit... nie su to preteky, niektorym detom to idu skor, inym neskor, ten cumel je tiez fajn, len ja som to nerada cistila 😀 Chodte na to postupne ;)
@zamilion jasne ...ked bude sama pripravena tak bude papkat 😉 ale skusim co mi tu jedna mamička pisala, že makke ovocie davat.tak skusim tak jej dat bananik, alebo nieco take 😉
@mamulienka30 jasne , že jej dam času kolko potrebuje ... Ako radsej z tej sietky ako by sa malo stať , že važne to z nej raz nevybucham... Ja som len chcela vediet vaše postrehy a nazory..lebo pocuvat a ty jej nedavas jablcko do rukx (ma uz vazne nebavi).ja vzdy poviem ved ma jablcko v sietke 😉😄😄😄😄
@sonapalagyova - my sme prve mali fakt korku, kukuricne cervy (tie kukuricne chrumky) a teda toto mäkkucke ovocie, tvrde som davala hadam po roku, stale som s toho mala blby pocit ked mal vo vlastnej rezii cele jablko 😖
v zivote som nedala malemu hryzkat do ruky surovu mrkvu alebo jablko ked bol taky malinky, ked uz mal par zubkov, ved to je logicke ze si predsa moze odhryznut a ten kus mu zabehnut, resp sa s nim dusit?? ma este cas, naco si ma hryzkat sama, ak tak len nieco makkucke, napr bananik, ale aj to je tiez take ze ked si odhryzne a nebude vediet co s tym kusom v ustach? a urcite nic take bez dozoru, tie sietky su riesenie ale mne to zas prislo take ze oblizuje latku, co by ani dospely nerobil, no detickam to moc nevadi, ja som ani do nedavala
@mamulienka30 rožtek jej davam ten problem nerobi, ani tie dlhe piškoty nerobia problem...ale mrkva, jablko a taketo to ked jej dam tak trpnem ze čo...a ked som jej dala dlhu chrumku tak celu si ju natlacila do ust a musela som jej ju vytahovat😞
Jablko synček jedáva asi od cca 9-ho mesiaca tak, že si zoberie celé, neošúpané, a hryzie si z neho. Ošúpané nechce, ani na mesiačiky 😀 Odkedy má prvé zúbky. Občas mu aj zabehlo, ale tak nikdy nejedol bez dozoru a on si nevie odhryznúť veľký kus, on si také malilinké kúsky hryzká, že to aj keď mu zabehlo, tak to bolo mäkkučké, nie kus jablka.
Banán nechce, za jablkom sa ide "zabiť". On si ho sám zobral prvýkrát, keď bolo v mise na stole položené, skúsil hryzkať a šlo mu to a odvtedy tak papá. Iba vypľuté šupky sme po ňom zbierali 😀 Mrkvu sme skúšali, ale nechce ju surovú. Ešte takto chrúme papriku na pásiky, paradajku aj uhorku (ale on má už 16 mesiacov), a to má len 6 zúbkov.

asi od pol roka 🙂 keď mu začli rásť zubky 🙂 samozrejme musíš sledovať 🙂