icon

Príkrmy pre korigované trojmesačné dieťa

lapoupe
27. mar 2015

Chcem sa poradiť. Naše mimi ma 4mesiace, korigovane 3mes a na poradni pre rizikových novorodencov nám kazali už začať s prikrmami. Dieťa je od 2mes na bebe discharge, dojcene nieje. Mne sa to zdá dosť skoro na prikrmy...Vďaka za vaše názory.

Strana
z2
rebeka11
28. mar 2015

@ivet1371 to nejak skoro zacina s jogurtami.. 4,5 mes.. Odporucane je id 10 mes. Nepomylili ste sa? Ci uz chcete mat hotoveho cloveka 😉

rebeka11
28. mar 2015

@ivet1371 kuk co obsahuje Marina keks: Pšeničná múka, Cukor, Stužený pokrmový tuk, Sušená vaječná zmes, Sladový výťažok, Sušené mlieko odtučnené, Hydrogénuhličitan amónny, Hydrogénuhličitan sodný, Aníz, Fenikel, Arovanilóna ... A toto davate 4,5 mes babatenku?

rebeka11
28. mar 2015

@ivet1371 uvedomte si ze ste za to dieta zodpovedne

donaninqa
28. mar 2015

@rebeka11 a práve preto je to podľa mňa jej vec co da dieťatku. kazda mama vie co je pre jej dieťa najlepšie a ked uznala za vhodné dat Marina keksy tak je to jej rozhodnutie. neviem co sa tu navzájom odsudzujete namiesto pomáhania🙂

ivet1371
28. mar 2015

@rebeka11 Boze od koho su odporučane?ano sme zodpovedné a deti poznajú doktora len s poradní ináč nie tak su zdravé.a dve majú uz 24 a druhé bude mať 23 rokov a alergie a ekzem ani nić nemajú.tak keď vaše deti budú mať toľko rokov napíšte či ste ich dobre stravovali a starali sa o ne.pekny deň a starajte sa o svoje 🙂

rebeka11
28. mar 2015

@donaninqa mas pravdu

rebeka11
28. mar 2015

@ivet1371 nastastie nemaju zbytocnu nadvahu, ale 23 - 24 rokov nie je nejak malo na to, aby ste to mohli povedat uz vy?

abbey1
28. mar 2015

Je sice pravda, že každého osobná vec, či dietatku dáva. :(
Ale ked to niekto napíše verejné do fóra ako možnú radu, je fajn, ak sa ozvú i opačne názory poukazujuce na omyly a možné následky.

donaninqa
28. mar 2015

@abbey1 ano ale nemyslím si ze takýmto štýlom ako tu maminky vypisovali :D 🙂 niekedy mam pocit zesúťažiia ktorá je lepsia maminka roka. každá sme ina a mame ine zásady tak nechápem prečo sa jedna do druhej navaza ze co to preboha dava jest svojim deťom

donaninqa
28. mar 2015

@abbey1 každý nech napíše svoju radu . Najlepšie riešenie ake si mysli a nie reakcie ze oooo marina keksy take male dieta? no tak ona mu dala marina keksy.. ina napíše ze keksy sa jej nezdaju vhodne ze ona by dala radšej mrkvu ... takýmto štýlom mi to pride rozumne no zase chapem ze sme zeny a sme temperamentne a mame prehnane reakcie :D

jaja018
28. mar 2015

Aaaa hlavne kazde dieta je ine a matka musi vydiet ci uz dat prikrm a kedy aky

lubiduch
28. mar 2015

Niekde napisu ze dojcene deti az od ukonceneho 6.mesiaca nedojcene od 5.mesiaca.....a velka cast mamin, tu na MK nevyninajuc, to maju ako modlu ze kazda odchylka od svateho pravidla znamena ze matka je suca na psychiatriu ked si taketo zakladne veci nevie precitat....
Len by som prispela ze citala som aj novsie vyskumy, najvacsia tolerancia je medzi 4-6 mes, nie je dobre ani zacat az po 6 mesiaci lebo ta hranica je individualna a moze sposobit u niektorych deti vacsie intolerancie (jedno ci dojcene ci nedojcene).
A moj nazor? Ja myslim ze to kazda matka na svojom dietati pozna! Kedy je pripravene zacar papat velkacku stravu. Kamoska mi vravela ze jej svagrina sa vzdy 100% viaze na vsetko co si precita,tak ze svojej dcera ktora mala mat o tyzden 6 mesiacov nedala nic jest okrem mlieka so slovami ze este musi tyzden pockat (dieta od 5 mesiacov prejavovalo velky zaujem o jedlo,otacqlo sa za kazdym kto jedol, napodobnovala papanie a okrem tohk bola mesiac hladna nakolko jej pravdepodobne uz nestacilo mliecko lebo prestala priberat a o umelm sa mama docitala ze je nevhodne a neprospesne pre dieta...
Nasmu plne dojcenemu som zacala davat prvu zeleninu ked mal takmer 5 mesiacov bolo to skor take ochutnavanie nez realne jedenie. Bol uz dost hladny moje mlieko ho zasytilo len na chvilku a povedala som si ze lepsie davat zeleninu nez UM. A ano prejavoval zaujem o jedlo,doslova ho hltal ocami!
@lapoupe
Riad sa svojimi materinskymi instinktami a prisposob sa dietatu ved ty si ho najlepsoe poznas 🙂 .moj otec je z dvojciat,narodeni boli predcasne a moja babka im na prikaz lekarov mixovala od 6 tyzdnov do mlieka spenat a inu listovu zeleninu na vyvoj mozgu...o par tyzdnoc neskor uz aj maso,zevrja ked su nedonoseni musia nabrat viac zivin a skor nez donosene deti (nazor samozrejme z pred 50tich rokov)....ale takisto to moj otec a stryc prezili zdravi su ako repa obaja boli profesionalni sportovci ;)
taka poznamka na zaver:moj manzel jedaval prikrmy od 2,5 mesiaca. Ako 3,5 mesany jedaval tvaroh ako 4 mesacny zvladol plnu misku fazulovej polievky,okrem toho bol od 2t na umelom nie na materskom mlieku. Nevravim ze je to to najlepsie,ale ani sa mi nezda moj retardovany alebo moj svokra mimon medzi mimonmi.

sardinka333
28. mar 2015

@ivet1371 prosím ťa nerieš...hysterky z marina keksu! To ovocie a zelenina čo rastla bohvie kde, alebo aj u mamičky na zahrade kde padal kyslý dažd a poda je plna jedov z ovzdušia je už len bio a zdravé. Nemáme šancu to všetko 100% odkontrolovať len naša psychika je spokojaná, že ved je to zo ,,záhradky,, z trhu...Alergie, ekzemy to su ochorenia typické pre dnešnu dobu. Ambulancie alergo - imuno - gastro praskaju vo švíkoch.
Ja som začala synovi davať prikrm od ukonceneho 4. mesiaca - zelenina, potom ovocie, okolo 6 mesiacov aj biely plnotučný jogurt a postupne som varila kuracie mäsko so zeleninou, a take tie nemastné neslané gebuziny cca do roka a potom postupne jedol už to čo sme jedli my. A bez problémov, dcera to isté a to muž je alergik ....a jeme aj sladkosti ak máme chuť a hotovo. Také piškoty sa deťom bezne davali, jablčko k tomu...každý extrém je škodlivý.

asimama
28. mar 2015

@lapoupe s prikrmami som zacala vo 4 mesiaci..vsetko vpohodke..teraz zacnem opat..uz teraz sa tesim 😵 neni to skoro neboj 🙂 😉

lauricka
28. mar 2015

@lapoupe vseobecne sa prikrmy podavaju nedojcenym detom od ukonceneho stvrteho mesiaca, teda v piatom mesiaci a dojcenym neskor, v siestom, siedmom...Nejde o ich vek, aky by mali keby, ale o skutocny, teda od datumu narodenia. Ak ma styri mesiace, tak po ukoncenom stvrtom, teda v piatom mesiaci mozete davat prikrmy, ale niekedy lekar povie aj skor, ze mozete. Prikrmy ale takto na zaciatku su fakt len o ochutnavani v malom mnozstve, napr. kavovu lyzicku a tak...

rosalia
28. mar 2015

Je tu skupina predčasniatka,mamičky si navzájom radíme a je to super 🙂

ivet1371
28. mar 2015

@rebeka11 nie nemajú nadváhu.a ja som ju nemala tież lež som nemala v 30-tke mladšiu dceru a od vtedy mam tu nadváhu.ale asi aj tým ze mladšiu dceru popri prikrmom som kojila skoro do 5 rokov a malého skoro do 4 rokov.az teraz ako ho nekojim tak chudnem

ivet1371
28. mar 2015

@sardinka333 ja ich neriesim len im odpovedám keď sa uz do mňa pustili.nech si doma rozkazuju a riešia svoje deti a nie moje.🙂 ale dakujem a som rada ze piše niekto ako som ja

mamjka
28. mar 2015

@lapoupe my sme s malým(zo zdrav. dôvôdov) od 4 mesiaca do 6 mesiaca muselli ochutnať "všetko" že je to imunologike okno vtedy....tak sme všetko skušali a s príkrmami začali a bolo to v pohode. 😉 taktiež od 6týždňov na UM 😒

rebeka11
28. mar 2015

@ivet1371 tak to je obdivuhodne kojit do 4-5 rokov.. Ja som kojila iba 1,5 roka a druhe este kojim, no nepodari sa mi isto tak dlho 😉

ivet1371
28. mar 2015

@rebeka11 ano a to pri tých nezdravych prikrmoch😀.a eśte by som ho kojila dlhšie len mam zdravotné problémy.mam uz svoj vek .

adrika1704
28. mar 2015

@ivet1371 paci sa mi ako niekoho s vlastnou zivotnou skusenostou zbombarduju za marina keks 🙂 mam 4 deticky a vzdy mi boli blizsie a prirodzenejsie (asi teda zivot ohrozujuce) rady mojim mam, starych mam..tym a svojmu vlastnemu usudku doverujem viac ako niekomu kto na to najlepsie prave prisiel 🙂

abbey1
28. mar 2015

Veľká škoda, že to tu niekto prezentuje ako problém jedného keksu a vysmieva sa. 😒

ivet1371
28. mar 2015

Som rada že je tu viac ,,normálnych'' mamičiek nie len čo niekde prećitaju.zdravím všetky mamićky konikove a dufam že už sa na to vykašlete.pekny većer 🙂

abbey1
28. mar 2015

@ivet1371 Aj my ostatné normálne prajeme pekný večer.

adrika1704
29. mar 2015

ja len nechapem jednemu..desiatky prispevkov rad ktore su "tabulkove" prejdu bez povsimnutia.potom prispevok zien,ktore maju svoju vlastnu dobru skusenost povedzme "netabulkovu" a kopec pohorseni..ale tie deticky su spokojne rovnako..vsetko je vec nazoru,mozno socialnej situacie.ja sa nepohorsujem nad niekym,kto chce ist tabulkovo i ked to nechapem.

ivet1371
29. mar 2015

@adrika1704 lebo všetky tie čo píšu podľa toho čo si prećitaju a ja a moja dcera sa riadi čo dieťa potrebuje,chutímu a to je ppodstatné pre nás.aby boli naše detit spokojne.a stále a su uz veľký varim aj na dvoje každy si dá ćo mu chutí a nebudem mu tlačiť čo nechce alebo mu to nerobí dobre.a naša princezná je spokojná keď ma plné bruško a toho čo jej chutí🙂

Strana
z2