icon

18 mesačnej dcére som našla pravdepodobne kaz

katarina213
6. sep 2013

Baby prosim poradste mi, som naozaj nesakutocne nestastna,dnes po umyvani zubkov som pozerala pozornejsie malej na zubky kolko ich je vonku a prednych hornych zubkoch som si vsimla taku bledu skvrnku ako povlak,pomyslela som si ze sme zle umyli zubky tak som isla hned pre kefku a nanovo umyli ale skrvnka nemyzla,ked som presla nechtom ze to skusim co to je tak som objavila dierku. Som z toho nestastna ved predsa na kaz je dost skoro ( a to sme sa naozaj snazili zubky umyvat pravidelne) v pondelok rano chcem ist hned k zubarovy len sa bojim.........

Strana
z2
hradnapani
6. sep 2013

@katarina213 ved to som dala len priklad, ze ako je to u nas. Mal obdobie, ze nic nejedol, tak som ustupila a teraz sa tazko vraciame spat 🙄 Ale zase navstevy podla mna nejako vyznamne neovplyvnia stav dietata, lebo su kratkodobe, aj ked prinesu nejaku hovadinu a dieta zje, este by sa nemalo nic stat. Ale na druhej strane, nemaju co nosit hovadiny bez opytania ci dovolenia, vsakano...

eeffka
6. sep 2013

@reisi no ja mam cca 34r a ochotneho, syn mojej povodnej zubarky, este mlady a nadseny 😀 ale pocula som ze malokto je ochotny sa prplat s deckom, tak som rada

katarina213
autor
6. sep 2013

@eeffka takze si upravila stravu,pitie a zabranuje to rozsireniu? Musim vydrzat do pondelka a uvidime

eeffka
6. sep 2013

@katarina213 ona pije vodu, je beznu stravu, ale to sladke MM, toho sa nevie vzdat, zavislacka... alebo ja slaboch 😀

domak2
6. sep 2013

@katarina213 ja som skor porovnavala s materskym, lebo to tu niekto spominal 😅 Ale jasne ze je to na tebe, ale UM je vlastne kravske, len upravovane 🙂

katarina213
autor
6. sep 2013

@domak2 no ale ja som urobila asi hlupost ze som jej v poslednej dobe kupovala asj ochutene UM

domak2
6. sep 2013

@katarina213 ved clovek sa vzdy snazi urobit pre tie nase dietky vsetko, len nie vzdy je to aj najlepsie. 😅 Ja som rada, ze mala je naucena len na vodu a moje mlieko, skusila som jej teraz kupit 100% dzus , ale nejako ju neocaril , trosku cucla chcela rasej vodu (tak teraz cuckam dzusiky ja 😀 )

anjelicek26
6. sep 2013

@reisi - Saske robili zubky teraz pod plnou narkozou. Vdaka bohu za tuto moznost. Dva zubky vzadu mala zle, roky to nevedeli poriadne opravit (vyvrtali a rastlo dalej pod tym), teraz jej ich vytrhli. Hadam zubara neuvidime dalsie roky okrem preventivok.

anjelicek26
6. sep 2013

@katarina213 - vidis nasa bola len na vode a materskom mlieku, na stravu dohliadam slusne a kazy na zadnych stvorkach mala aj tak... ma problemy zo stitnou zlazou, koncentrovane sliny a malo pije a katastrofa na svete... ono je to bohuzial fakt casto AJ genetika.

awalancha3
6. sep 2013

@girlie_konik ........... 😵 uvidis, ze budes... materinske puto, strach a zodpovednost je zabijácka kombinácia....jedno zakaslanie tvojho dietata bude pre teba viac ako cely hladomor v Sudáne.... 😅

girlie_konik
7. sep 2013

@awalancha3 - no jasne ;)
Predpokladam, ze spolu s dietatom neporodim aj polovicu mozgu a budem schopna zachovat si v takychto situaciach zdravy rozum..a nezacnite ma prosim zase presvedcovat, ze nie.. sama sa poznam najlepsie 🙂

katy1979
7. sep 2013

@katarina213 hlupost su prave tie granulovane caje. Znicili zubky mnohym detom. Starsi zacal pit ochutenu vodu ci dzusy po tretom roku a dopadlo to cele na houby. Zuby ma sice vsetky ale stolicky plombovane z dvoch zubov odlomene sklovina slaba. Chvalabohu ziadne cierne polohnile zuby. A to pil sirupovu vodu mozno rok. Teraz pije cistu vodu. Raz za den ma povolene pohar ochuteneho. Vysledok? Zuby sa prestali kazit.

awalancha3
7. sep 2013

@girlie_konik ............ou, to by bolo velmi neprijemné, keby si porodom prisla o polovicu mozgu, velmi nepríjemné, takpovediac fatálne...........Ale bez ironie (ktora nie je az takou ironickou v tvojom pripade), čo zakladatelka spravila také, aby si nepriamo vyslovila tezu, ze porodom prisla o polovicu mozgu? ze má strach? Ze napisala na MK? Ze plakala? Ze ju to trapi tak, ze nemoze spat?........To si tak neempatická osoba, že tomu nerozumieš? Alebo, zrejme, ešte nemáš prebudené materinske pudy . Zakladatelka je vynervovana, vystrerovaná nie, konkrétne z toho, že dieta ma na zubceku kaz (to si vieme odovodnit: bakteria, sladky plak, rozozratie skloviny, vycistenie, vyvrtanie, zaplombovanie, naprava stravy a zvykov). Takto to vidi Jožko Mrkvička (alebo ty) a pýta sa načo "hysteria" ved sa nic vlastne nedeje a bude sa diat určite aj niečo horšie. Ale MATKA nevidi len kaz, cíti výčitky, či a ako k tomu prispela, umara ju pomyslenie, že keby niečo robila inak, ci sa tomu dalo vyhnuť, MATKA "vidi", ze ked proces nezastavi, dieta nebude mat s cim poriadne kusat, budu problemy s jedlom, vidi ako sa vsetci budu pozerat na skazene zubky jej dietata, vidi, ze zachvilu to zacne vnimat samotné dieťa a budu sa mu v skolke a skole smiat........skrátka MATKA vidí všetko to, čo može po fyzickej ci psychickej stránke ublizit jej dietatu, a nie je najmensí dovod čudovať sa, prečo je vynervačená, prečo hned píše na MK a hladá radu......Keby som stretla matku, ktorá by povedala medzi rečou, ze jej dieta ma kaz, ale vsak no a co, ved sa to nejako u zubara vyriesi, načo z toho robit kovbojku, on nam poradi čo a ako a vidim, ze fakt si z toho nič nerobí.... tak by som mala chut pichnúť ju spendlíkom a pozorovať či aspon toto cíti......A este jedna vec: mat materinské pudy a strach o dieta, niekedy až prehnaný nevylučuje to, že zena popri tom aj premýšla a koná racionálne.
(vsetky polozene otazky boli rečnícke, príspevok dost dlhy na to, aby som už viac, aj napriek tvojim urcite vznesenym ponosám nereagovala)

gaby21
7. sep 2013

@awalancha3 Prepač, ale ja mam dve deti, tiez sme si kadečo preskakali, ale nikdy som neminala svoju energiu na to, aby som dve hodiny iba chodila iba po dome a plakala, ja si tiez myslim, ze je to prehnane, akoze tiez by som sa zamyslela, prečo sa to asi stalo, ale ty si tu opisala taky katastroficky scenar, ze az ma zamrazilo, bolo by skor lepšie uvazovať pozitivne a nie hned rozmyslat, ze ci sa mu nebudu deti v skolke smiat, atd. Su aj horšie veci ako pokazene zubky, a dieta musi z rodiča citit ze stoji pri nom, ze si zachova chladnu hlavu, a vyrieši situaciu v jeho prospech a bez paniky 😝
@girlie_konik

kpn
7. sep 2013

@katarina213 Katarinka zubarka to poriesi, neboj ... aj my sme si tym presli, najskor do 18 mes kazdy mesiac na atb a zo sirupov na znizovanie teploty, ktore obsahuju cukor sa to zacalo, neskor dva vyrazene zubky pred rokom ... takze preskakali sme si toho hodne. Doma mame predcasne bezsubu selmu, so zamblombovanymi zubkami. A nestazuje sa na bolest??? Mozno to nebude kaz. Citila som sa previnilo, pri kazdej bolacke, ktorou presiel, ale dieta to tak nevnima. A co ma o to viac tesi, miluje akukolvek maminku, ktora ho podrzi a lubi za kazdych okolnosti.

Strana
z2