icon

Bolesť mliečneho zúbka u štvorročného dieťaťa

19. sep 2025

Ahojte, keď mala dcérka cca 2,5r, tak mala úraz. Mala veľmi opuchnutú peru a spadla na zúbky, horné jednotky jej vtedy asi týždeň po úraze zosiveli, ale asi dva mesiace na to ich mala znova pekné biele. O 3 mesiace má 4r. Chodíme k súkromnej detskej zubárke pravidelne každého pol roka na prehliadku. Keď mala tri roky, tak jej robila OPG panoramatický snímok a teraz asi mesiac dozadu jej robila klasické RTG na zúbky, či nemá medzizubné kazy. Všetky zubky má v poriadku bez kazov, o zúbky sa staráme. K úrazu povedala, že pokiaľ nebude mať snimi problémy, tak to nebudeme riešiť, lebo niekedy vydržia až do vypadnutia a keby náhodou sa tam vytvoril vačok alebo začali bolieť tak pôjdu von. Dnes večer sa mi dcérka sťažovala, že ju boli zúbok, keď si ho stlačí. Ukazovala však na dolnú dvojku alebo trojku. Ukazovala zakaždým inak a keď som jej zatlačila aj na jednotku,dvojku na druhej strane, tak hovorila, že aj to bolí. Ale zakaždým hovorila inak. Keď som jej zatlačila na horne zúbky,kde mala úraz, tak povedala,že to ju nebolí. Následne mi hovorila, že bude raňajkovať iba niečo mäkké zajtra(😁), lebo že ju to bolí. Som z toho dosť v pomykove či hovorí naozaj pravdu,lebo teraz má také obdobie, že si dosť veľa vecí vymýšľa a ako nastúpila do škôlky,tak sa to ešte zhoršilo. K zubárke chodí rada a preto neviem či jej v pondelok vyvolávať a objednávať ju hneď alebo mám čakať. Tvrdila mi, že keď sme išli zo škôlky, tak ju to začalo bolieť trošku, ale nič mi vôbec nehovorila. Zaspala bez problémov iba spomínala,že ju to bolí. Čo by ste prosím robili vy? Poslednú prehliadku sme mali mesiac dozadu a všetko bolo v najlepšom poriadku. Ďakujem