Ahojte. Prosím Vás, poznáte niekto približné ceny za strojčeky na zuby pre dieťa (9 rokov)? Potrebuje posunúť zuby, aby mu vyrástli dvojky a takisto aj spodné potlačiť von. V Bratislave mi určili sumu 6 000 eur, čo sa mi zdá prehnané, aj keď sa to neplatí naraz. Máte skúsenosti s týmto? Ako sa pohybujú ceny u vás? Je to podľa vás priveľká suma? Ďakujem.
700 e ...
Invisalign syn 50 dláh (veľmi krivé zuby, husto vedľa seba) 4800,- , ja mierny predkus, 14 dláh 2700,-
Invisalign je drahý. Myslíte si, že sa dá dosiahnuť dobrý výsledok aj bežným strojčekom?
My sme boli s dcérou oproti kramaromtam je vysoká škola zubári y a tam nás to celé vyšlo na 1500 eur už má strojček mesiac dole krásne jej to pomohlo
U nás zložito - spodné, aj vrchné drôty (lingválne oblúky) pred fixným strojčekom - celková cena liečby vyčíslená na 2100 €. S druhým dieťaťom nás čaká niečo obdobné. Čiže suma x 2.
Hľadala som, porovnávala, obvolávala, keďže už aj cena vstupného vyšetrenia+ rtg bola o 200 € iná.
Len problémom je aj to, že ortodonici majú plno.
@zenulkaaa hociktory strojcek ked prestanes nosit pocas liecby, tak sa zuby pohnu naspat.. tiez som ako dieta nosila nocny strojcek, mala som vyrovnane zuby, nosila som dalej a aj tak sa mi pokrivili. S vyberatelnym nocnym strojcekom trva liecba ovela dlhsie ako s fixnym/invisalign. Logicky musi byt rozdiel, ked jeden nosis povedzme 8-10 hod v noci a druhy 22 hod denne.
@zenulkaaa presne tak, ja som vyberateľný nemala ako dieťa a zuby sú pamätajú, vracajú sa naspäť ♀️ no sebe už neplánujem zas dat treba dcére
@guudy
@zuzulka558 vidite mne sa nepokrivili. A to fakt neprehanam. Ocne zuby som mala uplne dopredu krive. Dnes stale krasne rovne. Po viac ako 20.rokoch od skoncenia nosenia strojceka… Takze tomuto ja neverim.
Skor je to podla mna vekom. Ak sa strojcek nosi este v detstve, tak zuby upravi a zostanu tak. Vraj sa vyvijaju do 16.roku zivota. Ked uz riesis krive zuby po tomto veku, tak ano tam sa Ti mozu vratit po ukonceni znovu naspat.
Ved je nemyslitelne stale nosit nejaky strojcek aj ked neviditelny. To mi fakt pride ako dobry biznis, len aby ludia platili a strojcek stale nosili, inak sa im zuby znovu pokrivia ♀️
@zuziqua1 Nosila som fixný kovový strojček. Ja som platila 200 eur za vrchný strojček a 200 za spodný. Ešte som platila za kontroly podľa toho čo mi robili. Platila som aj za zloženie 400 eur, tak ako za lepenie. Keby som mala spočítať koľko som platila počas celej liečby tak tiež by mi vyšlo dosť. Po zložení fixného strojčeka mi lepili za zadnú stranu zubu tenký drôtik aby sa mi znova nepokrivili.
no ja som bola s dcerou pred mesiacom a lekarka povedala, ze na takyto posun odporuca prave fixny strojcek a ziadny invisalgin.. ideme posuvat spodne zuboradie von a zuby najma vrchne zaradovat, lebo rastli kade tade. Bola som nachystana na cca 4t, teraz neamm este cenovu ponuku, dostanem s navrhom liecby v septembri, ale ratam okolo 2t max. Zatial kontroly mala dve cca 35EUR, buduca s navrhom bude 100EUR a potom uz by sa malo zacat lepit.
Samozrejme dobre vysledky su aj s fixnymi :D pri detoch casto aj lepise, lebo to nevyberaju. Sestra ma spoluziacky, co pridu do skoly vylozia, odoidu z domu vylozia... fakt to cele dni nenosia. Ja som ho chcela najma kovli cisteniu zubov a jedeniu..
6t eur by som za to nedala... isla by osm inam. SPominali mi, ze aj invisalgin mali niektori zubari podstatne lacnejsie. CIze ked tak telefon do ruky a sup mimo ba.. ved usetris aj na dovolenku :DDD Moja dcera sa tesi na novu skrinu a postel z tej polovice co usetrime :D
My sme invisalign vybrali z 2 dôvodov. Prvý je samozrejme esteticky ( najmä ja vo veku 42 nebudem nosit drôty...). Druhý-dôležitejší je jednoduchšia starostlivosť o zuby. Je takmer nemožné zuby riadne vyčistiť pomedzi tie drôty. Potom majú deti síce zuby rovné, ale pokazené. Syn ho nosí rok, gumičkami mu upravili aj posun spodnej sánky. Riešia aj horné a spodné zuby. Samozrejme výber je na každom individuálne. Nechcem rozprúdiť nejakú "žhavú debatu" že ktorý je lepší. Len píšem svoj postreh a názor......
Fuha a aky to ma byt strojcek??? Fixny?? Moj 8-rocny syn ma vyberatelny, nosi ho pravidelne a teda za pol roka sa mu viditelne zuby vyrovnali, posunuli a taktiez mu ma aj posunut zuby, lebo tiez nema dost miesta na ocne zuby zas ked mu pojdu trvale. Doktorka ho zatial chvali, ze vsetko ide ako ma.. a teda cenovo aj s otlackami nas vysiel do 500€.
Preto si hovorim ci fakt je nutne aby vas syn mal taky drahy strojcek, ked tento vyberatelny urobi to iste??? Skuste este obehat nejakéych celustnych ortopedov.