icon

Cumlík pre dieťa, ktoré má 14 zúbkov

slamka890
6. jan 2016

Ahojky, čavky maminy 🙂
Potrebovala by som vaše rady ohľadom VHODNÉHO cumlíka pre synčeka ma rok aj niečo a už má 14 zúbkov ..(o to nejde ChválaBohu , že má 🙂 .. , ale rozkusol si už 3 cumlíky behom 2 dní 🙂 :D .. 2 boli Avent cumle a jeden Lovi . ten poradil manzelovi predajca ( a veruze ani neboli najlacnejšie- 2 Lovi cumle 9 eur:/ ) Aké cumlíky by ste mi odporúčili z vlastnej skúsenosti ?🙂 Ďakujem veľmi za rady ;)

Strana
z3
slamka890
autor
7. jan 2016

@sense a kolko asi tak stoja ? Ak je naozaj kvalitny tak mi nejde o peniaze .. len aby naozaj nieco vydrzal 🙂 ..

slamka890
autor
7. jan 2016

@sense tak uz som ich pozerala a zas to nieje az taka katastrofa cca 17 € 2 cumliky 🙂 .. Vyzeraju sidce nejak divoko :D .. ale ak by mali byt naozaj take dobre tak som ochotna zaplatit aj 17 eur 🙂 .. Dnes u nas padol za vlast uz aj MAM cumel 🙂 .. tak asi budem musiet vyskusat aj curaprox :D

katrin21
7. jan 2016

@libka1 o maso nejde, ale kolko soli je na tej slaninovej kožke... chudence detske oblicky......

libka1
7. jan 2016

@katrin21 to bol for z mojej strany 😜

margarita
7. jan 2016

@slamka890
a ked vsetko rozhryza, mozno viac nez cumel potrebuje vlastne hryzatko 😉

sense
7. jan 2016

@slamka890 ma nezvacajny t ar oproti klasickym cumlikom ale prave kvoli tvaru nijakym sposobom nenarusa prirodzeny vyvoj celuste a rastu zubkov...

mycuskaa
7. jan 2016

Necitala som vsetky komentare ale moj maly ma 9 zubov a pouzivame obycajne zo 101 drogerie za 0,90€ a z lekarne za 0,74€ a kuse ich teda dost no zatial neprekusol 😊

slamka890
autor
7. jan 2016

@margarita No hryzatiek ma kopu 🙂 ..Ale na zaspavanie by to chcelo nejaky ten cumlik ;)

slamka890
autor
7. jan 2016

@mycuskaa Ani by som ti neodporucala to tu cele citat :D .. ;) ..aj my sme mali aj z DMky tie lacnejsie ..ale uz su v tahu 🙂 ..skuasli sme aj MAM , Lovi -prehryzol ..teraz sme doniesli z tesca nejaky za 2 eura a som teda zvedava co vydrzi 🙂 .. Mozno sa budeme cudovat :D .. Vdaka za radu ;)

fidka79
Odpoveď bola odstránená
katka1981
7. jan 2016

@juhseverzapad, to si povedala taku kravinu jak neviem co. Moja dcera bola do 2 rokov nonstop pri mne. Keby som sa na 5 minut pohla od nej tak reve jak tur a grca. Ked jej isli zuby, tak mala cumel nonstop, co bola taka nervna a mna este za ruku drzala po cely cas a mrncala. je to lenovist matky? Asi ano, lebo vydrzat 2 roky s dietatom nonstop a nepohnut sa od neho, to som ozaj bola krkavec.

mycuskaa
7. jan 2016

Neviem naco sa tu niekto zapaja do diskusie ked sa ho to netyka. Ved ked tvoje dieta nepouziva dudle tak nebudem ani komentovat otazku ktore su dobre a podobne. Davaj svojim detom maso, kosti a ktovie co este a nestaraj sa ci ine matky dudle davaju alebo nedavaju.

nikulka1
7. jan 2016

Ja ako detska zubarka by som ta velmi prosila, aby si uz nekupovala ziaden cumlik. Uz je priliz velke a kost je este velmi makka a velmi sa zdeformuje cely tvarovy skelet.

8291
7. jan 2016

@sense to ano len z hygienického hľadiska sa majú cumle meniť a hlavne keď je dieťa choré tak automaticky vyhodiť,ro ako aj pri zubnych kefkach.ale zubne kefky curaproxky používané všetci aj malá

sense
7. jan 2016

@8291 mozes ho vyvarit al. Sterilizovat...bezne sme to robili aj robime...

8291
7. jan 2016

@sense viem ja tiež bezne vyvaram dudle ale keď je malá chorá tak automaticky to vyhadzujem😁

juhseverzapad
7. jan 2016

@katka1981 Neviem,prečo sa do mňa navážaš. Ja mám 3 decká a tiež som si odžila svoje.Ja som iba vyjadrila svoj názor,že decko, ktoré má 14 zubov a vyše roka by už nemalo mať cumel.

katka1981
7. jan 2016

@juhseverzapad, nenavazam, ale nie je pravda, ze ked da matka dietatu cumel, je to pre jej lenivost, to je cele. Ja som mala cumel extremne dlho a zuby mam krasne rovne, nikdy som ani strojcek nenosila. Je to na rozhodnuti kazdej matky dokedy necha decku cumel, su deti ktore su rocne este bezzube. Myslim si ze su daleko vacsie chyby co sa robia ako cumel.

juhseverzapad
7. jan 2016

@mycuskaa A tebe o čo ide? Ako som už písala,tak som vyjadrila iba svoj názor.Dobrá rada do života - zbaviť sa cumla.

mycuskaa
7. jan 2016

@juhseverzapad ale pozeram ze ten nazor uz si vyjadrila minimalne 8 krat

juhseverzapad
7. jan 2016

@mycuskaa A tebe to očividne nestačilo 😀

mycuskaa
7. jan 2016

@juhseverzapad stacilo na zistenie ze si trosku mimo 😃😃

mycuskaa
7. jan 2016

@juhseverzapad snazis sa svoj nazor nanutit ostatnym.

juhseverzapad
7. jan 2016

@katka1981 Ja s tebou,na rozdiel od teba súhlasím. Už som tu spomenula vlastnú skúsenosť a na také matky som narážala,tak nechápem prečo to beriete všetky tak osobne. Každá sme iná a každá sa riadime svojim materinským inštinktom.

juhseverzapad
7. jan 2016

@mycuskaa Ty si mimo!!! Ja nikomu nič nenútim, len píšem.

mycuskaa
7. jan 2016

@juhseverzapad pokial vies citat tak tu nebola polozena otazka ci dat alebo nedat dudel. Takze si mimo temy. Tvojim nazorom si v tejto diskusii vobec nepomohla. Iba sa tu snazis zhodit matky ktore davaju dudel urazkami ze su lenive a pohodlne. Urcite dam radsej dietatu dudel ako kosti co je pes???

juhseverzapad
7. jan 2016

@mycuskaa Ja nikoho nezhadzujem a čo sa týka tej kuracej kosti,tak je naozaj lepšia ako hrýzadlo,keď sa prerezávajú zúbky.

katka1981
7. jan 2016

@juhseverzapad, ak sa citis dotknuta tak sorry, ok? Nemala som najmensiu chut ti nejak ublizit.

juhseverzapad
7. jan 2016

@katka1981 Mne nemáš ako. Nad takýmito poznámkami sa povznášam.

Strana
z3