icon

Ktoré zuby sú u 10 ročného trvalé a ktoré ešte mliečne?

lienkafoj
2. mar 2014

Možno budem za blbú, ale nie je mi jasné, ktoré zuby sú už trvalé. Ide mi hlavne o stoličky. Lebo ich má v dosť zlom stave a zubarka hovori, ze ich plombovat nebude, lebo aj tak vypadnu.... co je toto za pristup? kedy vypadnu? ktore? neviem, mam z toho zmiesany pocit.....

henikav
2. mar 2014

Nuz ja mam dojem ze moj syn uz mal v 10tich vsetko trvale zuby, ale aj ked mliecne, ja by som ich dala opravit, ved trvale vyrastaju priamo pod nimi, z mliecnych sa vyzivuju, teda z korenov mliecnych, aby nevyrasili uz rovno pokazene

lienkafoj
autor
2. mar 2014

@henikav no, to bude asi problem.... niektore stolicky ma tak zle, ze sa asi nedaju opravit ☹
ze som ja tu doktorku pred dvoma rokmi pocuvla... ze "pridte az ho to bude boliet, detske zuby sa neoplati plombovat..." no uznaj, to je pristup... non-sense a teraz ma dve stolicky hnile ... podotykam, chodim s nim na preventivku pravidelne

bullinka
2. mar 2014

@lienkafoj mliečne zuby nechcú plombovať, lebo sa pod plombami zvyknu tvoriť plyny ( alebo nieco také ) a znova by to len rozvŕtali. Je kopec detí, ktorým zubky len rozvŕtajú a keď vypadnú, narastú im zdravé trvalé zuby.

cerez
2. mar 2014

Mliečne máš po päťky. Predpokladám, že má ti už trvalé jednotky, dvojky možno trojky. Vychádzam z mojej dcéry. 6 rastú dieťaťu automaticky už trvalé. Mojej mliečny zub očistila, zaplombovala, lebo jej prerastalo ďasno.
@lienkafoj

adelaine
2. mar 2014

@lienkafoj ak su v zlom stave a nedaju sa zaplombovat, je to bezpredmetne, patky mliecne sa zvyknu vymienat v tom 10, 11 az 12 roku, je to individualne, mozno preto, ze uz to naozaj nema vyznam plombovat, kedze o chvilu prerezu trvale...
inak, mliecne zuby sa urcite opravuju, ak to situacia dovoli a nie su prilis zdevastovane, alebo mrtve...lebo su podstatne v tom, ze drzia miesto trvalym zarodkom, ktore by sa inak prerezali na inom mieste ako maju.