icon

Môže hnačka u bábätka súvisieť s prerezávaním zúbkov?

vannyl
8. feb 2025

Ahojte Maminy, pred pár dňami som sem písala ohľadom stolice synčeka, nakoniec nám doktorka povedala, že to zacinajuca hnačka… dala nám na to tasectan, malý ho berie už 3 deň avšak stále nepomáha… pondelok sa jej znovu chystám volať na kontrolu ale chcela som sa spýtať, či nemáte skúsenosti s hnačkou pokiaľ išlo o prerezávanie zúbkov? Stolicu ma hlienovitu, niekedy horčicovú niekedy zelenkastú, papa normálne, avšak odvtedy nechce spať jedine na rukách. Doteraz spinkal normálne dvakrát denne po dve hodinky a v noci sa budil len nad ranom papať.
Ďasná sa mi nezdá že by mal iné, ale je skoro nemožné ho prinútiť aby sme sa mohli lepšie na ne pozrieť…
Budem rada za odpovede 🙂

mameha7
8. feb 2025

@vannyl Ahoj, moja dcéra mala neskutočné hnačky, keď jej išli prvé stoličky. Až mala riť vyštípanú. Po troch dňoch to prešlo. Ale ona bola cez deň čulá, nevyzerala choro, iba mala každú pol hodinu hnačku.

diewcatqoo
8. feb 2025

Hej, moze. U syna bol kazdy zub poctivo odsraty. Vzdy, ked prisli hnacky z nicoho nic, do dvoch dni sa objavil zub.

vannyl
autor
8. feb 2025

@mameha7 presne aj syn 🙈 cez deň ani náznak únavy skoro, doteraz bol spokojný, vydržal aj na podložke aj v kresielku a plakal len keď pýtal jesť inak úplne “ukážkové” bábätko. Teraz je to doslova až cecok, stále na rukách inak mrnčí a spať jedine na fit lopte…. Len mi to príde strašne skoro … ma len 2 mesiace a asi by ma zúbky ešte ani nenapadli keby kolegyninej dcérke nešli zuby tiež v 2 mes….

miriamzba
8. feb 2025

Ano môže, ak je len mierna a nie sú iné príznaky, tak môže suvisiet so zubkami.