Pokazené predné zúbky
Mamičky,mam problem.. Mame pokazene predne zubky,ked mala N. okolo roku,zanedbalo sa jej umyvanie,no potom som zacala riadne umyvat,no ten povlak s jej stale siri z jedneho zubku na druhy,pouzivame elmex pastu,na noc dostane bud mlieko Beba, necukreny caj,alebo cistu vodu.. Sladkosti jedava asi v normalnom mnozstve,ziadne lizatka,cikriky..ked tak napr. Bebe keksik dobre rano, brumika,raz za cas lipo tie male cukriky,cokolada uff.maloo..no aj ked umyvam,( uz rok bude tomu co nechce dobrovolne,musim mu prilahnut a nasilu umyt,...akurat tyzden co dovoli ked jej pustim nieco v telefone).. Uz neviem ako to mam riesit,neviete mi.pomoct,ma niekto podobny problem? Opytat sa zubara..no skusim,idem coskoro na vysetrenie,no mala mu zubky neukaze lebo sa doktorovv boji a ja zas toho ze ma zje s topankami zato co ma N. v puse.. 😖 neviem preco sa jej ten kaz siri dalej,ani ako tomu zabranit..sklovina je akoby vyzrana,na dotyk ju to boli,takze kefkou musim uplne jemne ..a ma ich take slabe ze dva sa jej uz vybili :'( Vsetkym maminam dakujem za odpovede
@martina4m ahojček, aj môj maly sa trapi so zubkami 😒 u nás je to viacmenej zle od prvych zubkov, dolne jednotky malému vyšli zle potom horne jednotky uplne mal sklovinu akoby vyžratu proste mu chybala. Mal to aj citlivé, zubárka nasadila fluoridové tabletky http://detsky-bazar.megainzerce.cz/ostatni-dets... ( ja si ich pamätam z destva, že v škôlke nam ich dávali) ono je to diskutabilné lebo niekto ma na tie tabletky iny nazor ale ja môžem potvrdiť môjmu malému pomohli.
Ostatné zubky narastli pekné a zdravé. Od roka chodíme k zubárke 2x ročne na preventivne prehliadky. Minuleho roku mal synček 2,5 roka vtedy vravela zubarka, že tie horne jednotky opravovať nebude jednak preto, že je maly a jednak preto, že pri opravovaní by nespolupracoval takže sme počkali kym dovršil 3 roky. Ale trapili sme sa dosť jeho tie horne jednotky boleli hlavne to miesto kde chybala sklovina.
Tohto roku v januari zubarka malemu zubky opravila, zaplombovala a zapečatila proti kazivosti stalo ma to dosť eur ale neľutujem. Zatiaľ sa maly nesťažuje aby ho boleli. Aj teraz v juni ideme na prehliadku tak som zvedava.
Inač pri každej prehliadke zubky pretie fluoridovou pastou stojí to 20 € ale zubky ma maly bez kazov.
Pozeram, že si z KE kam chodite k zubarovi?
@garonka ahoj, si ma potešila, ze sa Vam tak podarilo opraviť zubky 🙂
Presne aj nám hovorila, ze bol a aj je maly, aby tolko vydrzal. Hoci stoličku sme mali vyvrtanu raz dva, ale to asi tym ze tam bol iba kaz a nie cely zub rozpadnuty. Chodime na Komenskeho k zubarke Jutkovej. Tiez nam potiera zubky, a asi to pomaha, kedze za rok sa mu spravil len ten jeden kaz.
Tie tabletky si pamätám aj ja, tak ich skúsim kupiť, alebo su na predpis? Nam zubarka odporucila kupit rybi tuk 😒
@martina4m jejej to je skvelé k mudr. Jutkovej chodíme aj my a neviem si ju vynachvaliť 😵 užasna žienka. Mne aj ťuklo či k nej nechodíte aj vy ked si pisala, že maly nechcel pozerať rozprávku, môj zubarke povie, že telku nech vypne jeho to nezaujíma 😀
zubky malemu pekne opravila, vrtala, brusila bolo kriku a revu neurekom sestrička bola spotena čo držala maleho ja tiež lebo s nim sedím v kresle ale dalo to zabrať vysledok potešil.
Tie tabletky su na predpis maly ich berie od roka jednu denne. Rybí tuk je vo forme tabletiek či ako to máte brať?
@garonka aj ja som s ňou spokojná 🙂 tiež sme sa so sestričkou zapotili-trošku
tabletky mi nespomínala vôbec, len nech kúpime rybí tuk, olej, kvapky a hlavne skor bio ako chemiu, tak hladam na nete info, ale ťažko sa hľadá, keď sa nevyznám v tých hodnotách, koľko čoho obsahuje.... aj tu na MK som čítala jednu diskusiu o oleji, tak trochu mám z toho mix 😀
@garonka vyskusala som ho, presne ako trnky 🙂 Kamoska z presova mi dnes povedala, že aj ona dava tie flouridové tabletky synom, maju 4 a 2 roky, zatial nemali problem so zubkami,len tak preventivne. Jej svokor je zubar a doporučil, že nech davam aj ja, tak si pojdem vyziadat recept...
@martina4m studujem o106 vitamin D http://www.badatel.sk/kpm/co-je-vitamin-d/

@zvonkohra aj vy mate problem zo zubkami?lebo ja som uz zufala nam sa tiez zacali kazit a to zubky vzdy cistime aj sme cistili od prveho zubka,tak ja tomu nechapem ☹