Priesvitný strojček a vaše skúsenosti
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂
@roceska to aj ja som mala taky a nebol problem, len teda vysledky tiez nic moc... uz mame objednany invisalign, tak uvidime, ako to syn bude zvladat. Nastastie ma cele prazdniny na to, aby sa s tym dako zzil. Viem si predstavit ze tie prve dni budu naozaj narocne.
@roceska prve 2 tyzdne som plakala pri kazdom vyberani.uz som aj pinzetou skusala,nijako to neslo,nechty dolamane,ja furt hladna.kazde vyberanie trvalo nieco cez pol hodinu.ked som s tym prisla prvykrat domov,chcela som ist na pohotovost,aby mi to vybrali. Nevedela som co s tym.no musels som sa skryvat,lebo o mesiac ho nasadzovali 8rocnej dcere a ja som musela hrat hrdinku 🙈
@franica vzdy alebo minimalne vacsinou sa dava strojcek na obe zuboradia, horne aj dolne, krive zuby nie su len o estetike, ale aj o zhryze. Bohuzial ja som tiez o tom skor nevedela, ze to takto je, no zacinam uz naozaj riesit strojcek a bola som na konzultaciach kde mi to povedali.
@lllenkaa rozhodla som sa nakoniec pre FDC v BA 🙂 A áno,je to tak - je tam všetko okrem hentoho. Ak sa nemýlim, tak Brno má tuším aj tú retenciu už v cene ale tak situácia je aká je a ja som to už nechcela naťahovať. Som spokojná zatiaľ, jeden zub nespolupracuje, tak to teraz riešime nejakými gumičkami cez systém zvaný "gombík" a keď som mala problém, že sa odlepil, tak sme hneď dohodli termín a v pohode mi ho dolepili. Popravde tiež vlastne ani neviem meno ale pani doktorka je milá a cítim sa tam fajn. Ale áno, samozrejme, každý nech sa rozhodne podľa seba a svojho pocitu 🙂 Hovorím - za mňa zatiaľ spokojnosť.
@lllenkaa zhodou okolností som dnes dostala svoju prvú dlahu a mám ju nejakých 5 hodín 😊
Dávam si robiť len horné- spodné mám relatívne ok a samozrejme sme to konzultovali s doktorkou, ono pri tej 3D modelácii pozrú či to sedí spolu s dolnými. Aj preto mám dlahy na niečo vyše roka, pričom to, čo som chcela dať napraviť už bude na mieste o 4 mesiace, lenže kvôli záhryzu treba poposúvať aj ostatné.
Baby, ako je to cenovo s neviditeľným strojčekom v dnešnej dobe ? Stúpla cena veľmi ?
@nedockavka372 vraj sa odvíja cena od počtu zubov , ja mám 29 zubov, horný aj dolný rad zubov, čiže 2 plastové strojčeky, a platila som spolu s RTG - 2800 eur v Bratislave,
@nedockavka372 a zabudla som, mám SPARK
@roceska Oo to je super cena, myslela som si, že budú oveľa drahšie 🤣
Moja skusenost je taka ista ako vyssie pisala kocka ze som nosila strojcek fixny asi 10 rokov dozadu a teraz po porode sa mi zuby zacali velmi hybat a uz nie je taky pekny ten skus. Horne a spodne zuby nedoliehaju.
Myslite ze je to viacmenej esteticka zalezitoat alebo to nieco moze sposobit? V podatate mi to nevadi nejako som si zvykla aj zmierila sa s tym ze zuby sa pokryvili ale zatial aom nedospela do stadia dat niekolko tisic za strojcek..asi preto ze ta zmena zubov nie je taka viditelna

prosim vas vedeli by ste mi poradit? mam jeden mrtvy zub hornu 5ku a odkedy nosim dlahu (cca pol roka) - sa mi odlomilo z boku z plomby ( na povrchu je to ok) - dala som si dorobit zubara plombu, zlomilo sa to opat asi po 2 tyzdnoch a teraz buduci tyzden by som mala ist... napadlo ma, ci to nie je z nosenia dlahy, ze tie zuby sa cez den pohnu a noc sa nemozu hybat a bok tej plomby ej oslabeny.... tazko sa mi veri, ze aj ked je to mrtvy zub tak ta plomba by vobec nedrzala.... a v takych kratych intervaloch sa z nej odlomilo? lebo je to z boku tej plomby - ci ta dlaha moc napevno nedrzi ten zub. dakujem za vase rady