icon

Riešenie chýbajúcich stálych zubov u detí

24. mar 2025

Prosim vas zaujima ma ako u vas alebo u vasich deti vyriesili chybajuce stale zuby? Ako to dopadlo s odstupom casu? Nam zubarka vysvetlila 2 moznosti - bud to mliecne zuby vydrzia az do dospelosti alebo sa teraz vytrhnu, da sa strojcek a zuby sa poposuvaju (pritomne su aj osmicky takze zubov bude dost) Mam vymenny listok k celustnemu ortopedovi, chcem ist pre istotu k dvom, tak ak mate odporucanie v BA poprosim kontakt, dakujem

babushkaem
24. mar 2025

ja som nemala dvojky. v dospelosti som nosila strojcek, posunula zuby od seba, lebo tym, ze som nemala dvojky tak sa mi trojky posunuli dopredu halabala, a potom ked s amu urobil priestor na dvojky, tak som si tam dala implantaty.

elfi1
24. mar 2025

Zatial neviem vysledok a este ani riesenie nie je navrhnute, ale caka nas to s dcerou. Nema 3 trvale zuby. Na cel.ortopedii len kazala jeden rozpadnuty mliecny vytrhnut a bude pozorovat, ako budu dalej rast. Tiez povedala,ze mliecne stolicky mozu dlho vydrzat. Moja ma 10r a na rtg este nie su vidiet 8micky.
Ja ich napr.nemam a nemam ani 5ku jednu.o tom sa nevedeli, takze 4ka mi lezi v medzere.nikdy mi to nevadilo.
Na tej ortopedii vam poradia a navrhnu.
Syn tiez 1 nema, ale to sa mu krasne vyplnilo ostatnymi
U neho sme hore riesili ine, tam uz pomaly koncime so strojcekom

deti95060810
24. mar 2025

@elfi1 nemáš osmičky? bratovi vyšli v 45tke..

autor
24. mar 2025

@babushkaem a toe mliecne dvojky ti vytrhli alebo vypadli - kedy?

katica06
24. mar 2025

U mňa chýbala mliečna 3ka bola mliečna 4ka síce bola ale stály nie , mala som strojček vyberateľný,(výrazne medzery kvôli chýbajúcim mliečných zubov) Druhé 2 výdržali do mojej 19ky od vtedy mám mostík, je to viac ako 25 rokov,
Moja mama má ten istý problém, strojček v tej dobe nikto neriešil, mostík jej výdržal do 60ky. Te to však aj o starostlivosti o zuby
Dcéra,to má stehne ale iba na jednej strane, na druhej mala mini trvalý zub, ktorý jej vytrhli pred nasadením fixného. Podľa liečebného plánu by mala medzera minimalizovať

elfi1
24. mar 2025

@deti95060810 nemam, v dospelosti robili rtg a neboli tam

babushkaem
24. mar 2025

@autorka vypadli same, neviem do tretieho rocnika zakladnej skoly tusim

kiki68
24. mar 2025

Ja poznam take dieta a riesili to tak, ze dostal taky detsky implantat, aby to drzalo zuby bez posunu, neskor dali strojcek, upravili tie zuby celkovo a potom isiel uz dospelacky implantat. Poznam aj ludi, co maju mliecne, maju 25 rokov a drzi to stale takto zalezi asi kde aky zub.

kaktusik007
24. mar 2025

syn nema zalozenu patku, stale ma mliecny - kym drzi, je dobre ;)
ma ale 4 osmicky, takze sleduje doktor na rontgene ako rastu a ked bude ten spravny cas - presadia mu jednu osmicku miesto tej 5 co mu chyba. Mne sa toto ruesenie celkom aj pozdava a teda s doktorom sme takto dohodnuti uz asi tri roky ze to tak spravime ;)

ina verzia je potom implantat v dospelosti.

cenovo oboje je tak cca rovnako, no viac ako implantat sa mi paci to presadenie vlastneho zuba ;)

dzulli1980
24. mar 2025

Ja som nemala založené vpravo hore trojku a päťku ... riešili to tak, že mi mliečne vytrhli, (bola som na 2. st. ZŠ), nosila som rok fixný aparát, pekne sa mi zuby posunuli dopredu, následne cca rok udržiavací strojček ... všetko OK ... už ako dospelá som začala mať obrovské bolesti - na pravej strane uši, na ľavej zuby, rok som sa trápila v bolestiach, kým zistili, z čoho to vlastne je ... zistili mi problém so spánkovo-sánkovými kĺbami v dôsledku nerovnováhy medzi pravou a ľavou stranou sánky (na jednej strane som mala viac zubov ako na druhej) ... takže za mňa, pokiaľ nie sú založené rovnaké zuby na pravej a ľavej strany, išla by som do fixného aparátu, pokiaľ je to na jednej strane, mliečne zuby by som nechala, následne riešila adekvátnou náhradou ... toť moja osobná skúsenosť.

elfi1
24. mar 2025

@kaktusik007 to vazne sa da presadit zub?

elfi1
24. mar 2025

No vazne to existuje - autotransplantacia. Aj som si to jedine tak vedela vysvetlit, ze vlasny zub ako implantat. Ze telo lepsie prijme, ako umelinu

autor
24. mar 2025

@kaktusik007 musim sa na tuto moznost spytat. Mojej chybaju obe horne patky a na rtg bolo vidiet ze bude mat 3 osmicky tak bude mat z coho presadzat

autor
24. mar 2025

@kiki68 implantatu by som sa rada vyhla, ci uz teraz alebo v dospelosti

dadulala
24. mar 2025

Syn nemá dole založené trvale 5 ky. Nateraz mu mliečne nejako sanovali a že sa uvidí, dokedy vydržia. Ale v dospelosti pravdepodobne bude potrebovať implantáty, že mliečne nevydržia celý život. Tak uvidíme, teraz ma 16 nast.

kiki68
24. mar 2025

Tak niekedy je to lepsie, Lebo ten posun moze byt dost blba vec