Sedácia pri vedomí u detí
Dobrý deň, dávali ste niekto 3-4 ročným deťom opraviť chrup v sedácii pri vedomí? Chceli sme isť do uplnej narkozy lenže malá je dosť chorlavá a na to treba byť uplne zdraví avšak ona vôbec nespolupracuje a bojím sa že ani táto sedácia nám nepomôže, tak sa obávam že to budu len ďaľsie trampoty.. Ale nechcem riskovať celkovu anestezu a zubky jej opraviť dať chcem. Prosím napíšte aké máte skúsenosti. Ďakujem
Tak neviem aky typ si predstavujes, oblbovaci sirup - dieta drzis, len je trosku dezorientovane a nic si potom nepamäta... ze bude spolupracovat je 50/50... uspanie kratke (len plyn, maska, nie cez zilu) je omnoho efektivnejsia, dcere tak 7 rocnej opravovali dve stolicky...strasne sa bala ihiel, panicky strach, nedalo sa s nou v tom veku rozumne dohodnut... nastastie to boli posledne kazy, co mala, uz je dospela... tie dospele zuby ma vsetky krasne zdrave...
Susede nezabrala, nám rovno odporučili uspatie. A dieta musi byt úplne zdravé bohuzial
Nas bol dva krat...trochu bokocal, ale keďže bol "opity" tak sa to dalo zvládnuť...na druhý deň si nič nepamätal..
so synom som bola 2x (3r) dostal taký ,,dzúsik,, trvalo cca 15min kým zabral musel byť nalačno , prvé sedenie v pohode to druhé viac bojoval ale dalo sa to , máme super šikovného zubára a trvalo to max 20 minút celá procedúra
ja som nastastie nasla super zubarku, deti nemaju ziadny stres, paniku… chodime od 2,5 roka na prehliadky… syn ma 11 rokov teraz, prvy zub mu opravovala ked mal 4 roky, krasne jemne bez bolesti, este sa tam po zakroku pytal aj druhy krat… dcerka ma 5,5 zatial chodi len na kontroly, opravovat nebolo este nic… najmladsi ma 2 roky uz rozmyslam kedy ho objednam… cca na marec si to
predstavujem… neviem v akom stave mate zubky, ci ide naozaj o
vacsi zasah alebo len o
jeden dva kazy… ak ten druhy pripad tak s dobrym detskym zubarom sa to da zvladnut pri plnom
vedomi bez stresu
@anninna30 nám dali len taký len vodu s práškom midazolam, alebo tak nejak sa volal. Teda taká opitá bola, ale zásadný vplyv to na ňu nemalo. Chodila, vnímala, plakala, len taká prispata. Za mňa škoda peňazí na to a prehovarania, aby to celé ( celý pohár) naraz vypila. Radšej dobrý zubár, prehovárať a pod. Alebo potom radšej celková anestézia.
@anninna30 Ja som bola s dcerou vo veku 4-6rokov opakovane.. Bola pri vedomi, mrncala, nepacilo sa jej, vzpierala sa, plakala..., ale boll treba zub vrtat, dalsi trhat... Ked presiel ucinok lieku, nic si nepamatala, bola trochu otapena, no vesela, ziadny negativny zazitok. Dostala hracku, nalepku od dr..., co si uz potom pamatala a na dalsie vysetrenie sa preto tesila...
@anninna30 maly mal 4 - 4,5 roka, nezabralo, musel potom aj tak do narkozy. Potom neskor sme sa dozvedeli od noveho zubara, ze to je presne vek, kedy detom sedacia nezabera a ze by to zubari mali vediet, ze sa to ucia na skole. No co, zhrabli prachy, obrali nas o cas a nervy, zariadili hrozny zazitok a vybavene. Neviem, ako je to s mladsimi, ale nas bol v tomto "kritickom" veku. Tiez je nonstop chory, tesne pred zakrokom sme riesili chorobu, preliecili sme ltt. Ked mu vyberali nosne mandle, tak dokonca bol mesiac doma, aby v skolke neochorel, to nemal ani tri. Tolko moje skusenosti.
Moja malá oblbovak tesne pred 5 narodeninami, bola otapena počas zákroku len mrmcala, potom bola úplne v pohode celý deň. Od vtedy chodí ku zubárke rada a už si dá opraviť kaz aj normálne
so synom som bola 2x (3r) dostal taký ,,dzúsik,, trvalo cca 15min kým zabral musel byť nalačno , prvé sedenie v pohode to druhé viac bojoval ale dalo sa to , máme super šikovného zubára a trvalo to max 20 minút celá procedúra
@minesasubu a mozes prosim napisat aj meno toho sikovneho zubara? Dik
ja som nastastie nasla super zubarku, deti nemaju ziadny stres, paniku… chodime od 2,5 roka na prehliadky… syn ma 11 rokov teraz, prvy zub mu opravovala ked mal 4 roky, krasne jemne bez bolesti, este sa tam po zakroku pytal aj druhy krat… dcerka ma 5,5 zatial chodi len na kontroly, opravovat nebolo este nic… najmladsi ma 2 roky uz rozmyslam kedy ho objednam… cca na marec si to
predstavujem… neviem v akom stave mate zubky, ci ide naozaj o
vacsi zasah alebo len o
jeden dva kazy… ak ten druhy pripad tak s dobrym detskym zubarom sa to da zvladnut pri plnom
vedomi bez stresu
@ivec16 boli sme u dr kde bola velmi milá doktorka aj sestrička velmi dobry pocit som z nich mala lenze moja dcera sa tak bála že nechcela isť ani do ambulancie a na chodbe zacala robit cirkus a zavrela si oči a boli sme vnutri pol hodinu a ani oči si neotvorila nie to ešte ústa..takže ked hovorim že mam dieta ktore nespolupracuje tak si nevymyšlam.. pekne sa jej snazim vysvetlovať, ale ona je tvrdohlavá a bojí sa..a má zopar kazov treba to opraviť
@ivec16 boli sme u dr kde bola velmi milá doktorka aj sestrička velmi dobry pocit som z nich mala lenze moja dcera sa tak bála že nechcela isť ani do ambulancie a na chodbe zacala robit cirkus a zavrela si oči a boli sme vnutri pol hodinu a ani oči si neotvorila nie to ešte ústa..takže ked hovorim že mam dieta ktore nespolupracuje tak si nevymyšlam.. pekne sa jej snazim vysvetlovať, ale ona je tvrdohlavá a bojí sa..a má zopar kazov treba to opraviť
@anninna30 boji sa tak u kazdeho lekara? syn to robil u lekara ale mozno tak do cca 3 rokov mozno do 3,5 nepamatam si uz presne… potom sa to uz lepsilo… teraz 2,5 rocny tiez huci u lekara lebo si podla man pamata vakciny resp to ze nieco tam nebolo dobre… ale tak u zubarky este nebol… spolieham sa, ze nema negativny zazitok ze to bude lepsie… v kazdom pripade vam drzim palce… ale viem ze so sedaciou tym oblbovakom to u niektorych deti bolo aj horsie…
@minesasubu a mozes prosim napisat aj meno toho sikovneho zubara? Dik
@elenkaba je to pobočka SK Dental v Ba

raz som bol so synom, sedacia je len oblbnutie ale to dieta aj tak bojuje, musel som ho drzať.