icon

Takmer 14 mesiacov a žiadne zúbky. Je to v poriadku?

mimi21mimi
21. sep 2011

Baby, do kedy je ešte v poriadku, že dieťa nemá zúbky?
Na poradni v 11,5 mesiaci to bolo podľa dr. ešte OK, ale malá bude mať 14 mesiacov, zuby nikde a najbližšie ideme k dr až v 15stich mesiacoch.

Strana
z2
stanislavao
21. sep 2011

mali by ste asi zajst k zubarke, alebo aj ine pediatricke a povedat jej o tom. ved zuby zacinaju rast okolo 6 mesiacov. nechcem vas strasit, ale podla mna je dost divne, ze 14 mesacne dieta nema ziaden zub.

lumimi
21. sep 2011

@mimi21mimi mne mama stále hovorila že mne vysli zuby a mala som uz rok aj pol, a ked nasemu malému vysiel prvy zubok v trinástich mesiacoch tak hned vravela ze je sikovnejsi a ma predbehol. treba čakat, ani doktorka tie zuby neprehovori aby rastli rychlejsie

lumimi
21. sep 2011

@mimi21mimi a teraz budeme mat 15 mesiacov a mame porerezané 3 zubky 1 má už skoro 2mm a tie dva sotva 1mm. ide to pomaly ale ide.

mimi21mimi
autor
21. sep 2011

@lumimi Tak snáď to bude OK... lebo dr hovorí už od jej 5 m esiacov, že už to vylezie každým dňom... a stále nič :-/

lumimi
21. sep 2011

@mimi21mimi moj krpec slintá od troch mesiacov ako bernardín a tiež hovorili že už to pojde a dlllhhhhoooo sme čakali, ale naštastie nam nerobia zubky ziadne problemy, tak snad to vydrží aj nadalej.

mimi21mimi
autor
21. sep 2011

@lumimi Tak snáď vylezú aj našej, lebo už sa fakt obávam.......

sakalka
21. sep 2011

ahojte , no nam tiež idu zubky dosť pomaly , prvy mal maly tiež niekedy až okolo 15 až 16 meiacov teraz mame dva roky a len 10 zubov von a idu dialšie len velmi pomaly , ale myslim si že je to tak lepšie , aspon sa to nauči čistiť dieťa kým mu vylezú všetky , nie ako dieťa ktore v 12 mesiacoch už ma všetky a mamina to musi čistiť sama pokym sa dieťatko to nauči poriadne. Myslim že je to individualne ako aj z inymi organmi alebo respektive celym teličkom , niekto dozrieva skoerej fizicky , a niekto zas mentalne . Ja som sa vôbec nestrachovala pretože aj ja som mala prvý zub v rokuapol , je to aj dedične asy .

ddidda
9. sep 2012

ahojte aj ja mam problem vlastne som si len myslela ze mam ,lebo ako citam tu co sa pyse tak ma to aj trosku ukludnilo,,lebo moj maly ma 10 mes.a zubky nikde,,uz som zacala mat strach ze je to problem lebo moje dievky uz ako 5-6 mesacne maly zubky prve,,hlavne som sa kvoly tomu obavam lebo moj maly sa narodil zrastenym jazykom a myslela som si ze kvoly tomu tak tasko vychadzaju zubky,,ak zvas niektora uz presla takym to problemom ze maju tiez doma male zrastenym jazykom tak by som bola rada a velmy by ma to ukludnilo,keby sem napisala ze kedy vyrastu prve zubky??dakujem velmy pekne,,,pekny den prajem,,

zuzka38
9. sep 2012

@ddidda nam vysiel prvy kratko pred rokom, teraz mame 17 mesiacov a 6 zubov.. je to uplne ok, povedala aj zubarka 😉

daniela178
2. nov 2012

ahojte, po precitani temy som sa aspon trochu ukludnila. Moja mala ma 11 mesiacov a veru zubok ani jeden. Uz som sa zacinala bat, ze ci je vsetko v poriadku, ale tak vidim ze este mame nejaky ten cas a ze teda nie sme taki ojedineli pripad, ako sa to kazdemu v okoli javi 🙂 Takze ideme cakat dalej 🙂 Inak tiez mi vsetci vraveli uz od 4.mesiaca, ze uz straasne slinta, ze uz uz tu bude zub a zuba stale nikde.

cervickasasa
14. jan 2013

ahojte, tiez som rada, ze som nasla tuto diskusiu. nasa mladsia dcerka mala 15 mesiacov a zatial nema ziadny zubok vonku. narodila sa so zrastenou uzdickou, co jej asi v druhom tyzdni rezali. netusim, ci to ma suvis s tym, ze nam este nerastu zubky. nasa zubarka z toho nerobi ziadny problem a pediatricka tiez len podotkla, ze uz davno nemala dietatko, co v 15tich mesiacoch nema ani jeden zub. dcerke to zatial, zda sa, nevadi, pretoze co sa jedla tyka, tak spracuje vsetko. len ja som uz taka nedockava, ako bude vyzerat aj so zubkami 🙂

surviver
14. jan 2013

@cervickasasa do 15 .mesiaca netreba robit žiadnu paniku, ak sa ešte neprerezal zubok,ale na vašom mieste by som ešte počkala 2 mesiace a ked aj potom budete bez zubka,tak by som šla k vašmu stomatologovi na rtg,tam sa ukaže či su zubky založene v kosti,alebo čo pripadne brani ich prerezaniu,ale je fakt,velmi malo detičiek čo nemaju zubky...prajem nech to nemusite riešit a onedlho už hryzkate 🙂

cervickasasa
14. jan 2013

@surviver Vdaka za radu. O nejake dva - tri mesiace mame preventivku so starsou dcerkou u nasej stomatologicky, tak uvidime, co bude dovtedy s mladsou dcerkou. Na dasienkach uz ale velmi dlho vidiet z prednej strany obrysy zubkov, len teda nie a nie sa vytlacit von 🙂

surviver
14. jan 2013

@cervickasasa juuj tak ak vidite obrysy,tak ich tam ma a oni sa prerežu,tak to je dobre znamenie a ešte som zabudla,ta uzdička nema vplyv na prerezavanie zubkov 😉

katren
14. jan 2013

@cervickasasa nasmu sa tlacia az teraz....vsetky naraz...do novembra mal len 2 zuby, teraz ich ma 5...neboj, vyjdu 😉

cervickasasa
14. jan 2013

@surviver vdaka moc za povzbudenie 🙂 ... tak som uz len zvedava, ked bude ten den D, co sa zubkov tyka 🙂

slniecko118
16. jan 2013

ahojte, mala bude mat 9 mesiacov a tiez ani jeden zubok ☹ dasienka ma uplne naliate, vidno, ze su tam uz zubky, len sa jej nevedia prerezat. tiez nam doktorka od 3 mesiaca hovorila, ze uz jej idu a stale nic. najhorsie na tom je, ze mala je velmi placliva, mrzuta, zle to znasa, vacsinu dna preplace, masirujeme dasienka, mame hryzatka, davame homeopatika, cipky, kvapky, gely, kremiky na strpnutie...uz neviem, ako jej mam pomoct. poradi nam niekto? dakujem.

andelok
16. jan 2013

@slniecko118 Podla mna uz robis toho dost, aby si dcerke ulavila...zubkom nepomozes, aby sa prerezali rychlejsie, treba si na to pockat. Mala to prezije, aj ked je to urcite neprijemne. Kamaratkinej dcerke sa prvy zubok prerezal az v roku, takze 9. mesiac je v pohode. Moc ju podla mna nedavkuj cipkami a pod...u nas najviac pomaha venovanie a pozornost. Dcerke (1 rok) ide deviaty zub, stolicka, je strasne nervozna ale ked sa hrame, tak na to pozabudne. Samozrejme geliky, hryzatka a spol. mozu prerezavanie ulahcit.

slniecko118
16. jan 2013

@andelok dakujem 🙂 ved ja viem, ze to neurychlim, ale ked vidim, ako sa trapi a trpi. najhorsie je, ked zacne zufalo plakat, tak aj starsia (1rok 8 mesiacov) place s nou ☹ venujem sa jej maximalne ako viem, pretoze je zvyknuta(aj starsia) stale so mnou, same ani nebyvaju, este aj ked varim, tak ju mam pri sebe v nosici a starsia "mi pomaha" pri vareni 🙂 davame jej homeopaticke cipky vibrucil. nechcem ju "dopovat" kadecim. naozaj uz len asi pretrpiet toto obdobie. "najlepsie" na tom je, ked mi minule suseda hovori: "ta vasa mala nejako casto place!". no co budem vysvetlovat. a este ked sa ludia z vonka pozeraju do okien(byvame na prizemi),vtedy zatvaram vetracky(ked byvalo teplejsie) tak si musia mysliet, ci tie deti tyram, ked neustale placu 🙂

andelok
16. jan 2013

🙂 Jasne, zuby vedia potrapit, moja mala je tiez teraz riadne nervozna...neplace, ale skor sa hneva a je cela taka vytocena 🙂 My sme tiez davali Viburcol, ale mala som pocit, ze to vobec nepomaha...ale asi to zalezi na babatku. Trosku upokojuje Calgel, ale to je len chvilka, kym jej ho sliny odplavia...drzte sa!
@slniecko118

slniecko118
16. jan 2013

ano, viburcol, nie vibrucil 🙂 ved to, ze tie gely ucinkuju len chvilku. ale aj to lepsie, ako nic, no nie? 😉 dakujeme 🙂

slniecko118
16. jan 2013

@andelok ano, viburcol, nie vibrucil 🙂 ved to, ze tie gely ucinkuju len chvilku. ale aj to lepsie, ako nic, no nie? 😉 dakujeme 🙂

ematko29
16. jan 2013

mojej staršej dcerke vyšiel prvý zub ked mala 16mesiace,dosť som sa bála,lekárka ma ukludnila,že ešte nevidela dieta ktorému by zuby nevyrástli 🙂

slniecko118
16. jan 2013

@ematko29 ved to mi ani tak nevadi, ze ich este nema, ako ta bezmocnoct, ked ju vidim, ako zufalo a casto place a neviem jej pomoct ☹ ale my hadam tak dlho cakat nebudeme 🙂 uz teraz sa vacsina pozastavuje nad tym, ze este nema ani jeden zub. ale ved predsa kazde dieta-clovek je jedinecny a nerozumiem, ked niekto posudzuje, ukazuje tabulkovo, toto uz ma vediet, toto uz urobit...ved ten cas raz pride, pre jedneho skor, pre druheho neskor, no nie?

ematko29
17. jan 2013

@slniecko118 presne tak,mojej sestry synček sa strašne rád vozil v kočíku anechcel chodiť,začal až ked mal rok apol astaré tetky ale nie len staré sa čudovali,ako to,že eštenechodí apritom je to úplne normálny vek.

ematko29
17. jan 2013

@slniecko118 ešťe ma napadlo,mojej ked nešli zuby tak mi kamoška radila jej dať mrkvu samozrejmä umyttú ošúpanú nech si brúsi dasienka.treba nanu ale dávať pozor aby sa neodlomilo z mrkvy.ja som to nepraktizovala,lebo moja bola od 3mesiacoch kludné dieťa ,ale jej to pomohlo,,že dasienka sa obrusia askôr vyjde zubček vraj

uva
22. jan 2013

Dievčence ďakujem za tému, malá má 14mesiacov a zúbkov nikde, vidiet obrysy ale nevychádzajú ☹ Doteraz som bola v pohode ale už ma začala znervozňovať svokra-švagrina.... že to nieje v poriadku tak dufam, že čoskoro sa dočkáme a tuším aj buchnem šampanské od radosti. Vraj je veľmi dôležitý Vigantol na prerezávanie zúbkov, ale ten sa dáva len do roka, neviete niektorá o tom niečo?

surviver
22. jan 2013

@uva nebojte sa zubkov sa dočkate a ked vidite obrys,tak tam su a neviem že by vigantol dako urychloval prerezavanie 😕 ....aj ked dava sa dlhšie ako do roka,my mame 3 a berieme ho stale 😉 ......nedajte sa znervoznit,každe dieta je ine 🙂

uva
22. jan 2013

@surviver ďakujem za povzbudenie, ja by som sa ani netrápila keby na mna netlačili... a ten vigantol, to ma prekvapilo lebo naša lekárka už pri prvej dcére mi ho len do roka predpisovala a potom povedla, že už netreba 😕 S tou info o vigantole prišla svokra, že jej to nejaká známa lekárka povedala. Budeme čakať 😉 Ďakujem

surviver
22. jan 2013

@uva nie je začo 🙂 ...ten vigantol asi dava každa pedina inak,ale napr v zahraniči davaju aj do 5 rokov...ale určite vigantol nesposobi skoršie prerezanie zubkov....a aspon sa ešte nemusite trapit s kefkou 😉 ,tak si to užite...

Strana
z2