Trhanie mŕtvej stoličky u detí: Možnosti anestézie
Prosím o radu. Zubárka nám odporúčila celkovú anestézu, ktorej sa trochu bojím. Injekcia mi zas príde málo. Vie mi niekto odporučiť nejaké utlmenie liekmi? Vraj sa dá aj prispatie. Neviem ako sa volá toto prispatie. Ďakujem za rady.
Injekcia nieje malo umrtvi to tak že nič nebude cítiť
Pouzit premedikaciu, pouziva sa midazolam tekuty, dieta je pri vedomi ale nic si nepamata a ma oneskorene reakcie
My sme boli tento týždeň s 5rocnou..musela ísť do celkovej, lebo ani za svet hubu neotvorila. Nebála sa ani nič ale došli sme 2x a proste hubu neotvorila... dozadu sa jej nijak nedostane tá zubárka, ak ústa neotvorí.
Bola ponúknutá aj premedikacia, aby si nepamatala..ale prd z toho že by si to nepamätala ak ústa neotvorí..hneď som išla do celkovej a najlepšie čo môže byť. Spravila jej všetko a mám pokoj kým jej zuby nevypadajú.
@koniarova my sme boli dohodnuté, že teda spraví jej úplne všetko čo sa na kaz len podobá, keď uz tam je.
7 koruniek, stolička s tým hnisom či čo to mala hrču jak svet išla teda von, ale tiež sa pýtala či súhlasím s tým, 2x kofferdam, celková anestézia dokopy 980eur.
Trnava doktorka Sabová, v MB dent na Koniarikovej.
Úžasná pani zubárka, aj celý personál.
Aj mladšia tam chodí a to fakt jak na klavír s menšou sme tam pravidelne a neskutočne je milá, šikovná, a trpezlivá. Pekne vysvetlí vždy aj všetko.
A teda keby viem, koľko tam s malou budem chodiť tak spätne by som aj ju dala rovno do celkovej určite.
Majú aj vlastný RTG.
@lubjunka injekcia by mala byt doatatocna. My sme teraz trhali zlomeny zub 5 rocnemu, pichnutie injekcie bolelo, ale zub vytrhli rychlo, povedal, ze kustik citil. Bol sice vpredu, ale mal asi 6 mm koren, co som bola prekvapena. Ja viem tak, ze kazda narkoza zabija mozgove bunky a deti su na to samozrejme z hladiska vyvoju mozgu citlivejsie ako dospeli.
@leveta my sme mali to iste 🙈 decko ide s kludom anglicana k zubarke ze sa neboji prideme a nic ani len nepootvorila usta. Ale ta premikacia ju “odpalila” ze zubar si sam otvoril usta a ona nemala silu sa branit.
@euka210 nechať trepanovaný nekrotický zub v ústach je zásadná chyba. Je to zdroj infekcie, plné baktérií, zvyškov jedla, cez kanáliky infekcia preniká až do kosti a môže to negatívne ovplyvniť vývoj trvalého nástupcu. Buď riadne endodontické ošetrenie, alebo extrakcia. Zamedziť posunu trvalých zubov sa dá medzerníkom.
@olivierko229 tak nedá sa porovnať predný zub čo vlastne v 6r vypadáva, so stoličkou zadnou, ktorú môže mať aj do desať rokov. Tie zadné vypadávajú okolo 8r najskôr..
Vždy je lepšie do narkózy ako decku spravit traumu na sto rokov.
A teda neviem o Tom, že by narkóza zabíjala mozgu.bunky...narkoza je náročná pre každý organizmus či detský či dospelý. Ale to aj xy iných veci a liekov a kadecoho.
Pozri , ja mám dieťa s úzkosťami a v 4 rokoch mu trhali zub s injekciou a pohoda. Dokonca mi povedalo , že to nebolelo , len sa bálo tej situácie. Zubarka mala pripravený “oblbovak”, ale nebolo vôbec treba .
@kikuska555 ďakujem krásne za radu
Ďakujem Vám všetkým za rady ani som nečakala takú odozvu, ale som určite o niečo múdrejšia.
@koniarova no prave kamoska konzultovala hned u 4, vratane tych v nemocnici. A vsetci idu tento nazor. Velmi ju to prekvapilo, ale nemas sa tu kde inde natrepat. Lebo deti tu berie malo zubarov, ak nespada clovek priamo pod ten okres. Ta detska zubarina je tu nic moc oproti Slovensku.

@lubjunka analgosedácia. Len si najprv zisti ceny, aby ti jedna výplata stačila.