icon

Záchvatové plače u ročného dieťaťa. Máte skúsenosti?

sisa0310
3. okt 2019

Ahojte baby, ja uz nevládzem. Naozaj. Maly ma o týždeň prvý rôčik a poviem vam narovinu, z toho roka preplakal tak 10mes. Zo dňa place 2/3. Skutočne. Rodina, priatelia, znamy, vsetci tvrdia ze to este nezazili a nepočuli takto dieta stale plakat. Bola som nutena ho dat od 10mes do jaslí, nakolko sme ostali sami a musim pracovať. 11mes bol kojeny, presli sme na kravske mliecko z mliekomatu. On co sa stravy týka, spapa všetko, je to malý valibuk. V noci sa mi budí ako bábätko, 2 az 3x za noc, place. Rano sa budime a revy na celu ulicu, pocas dna tiez, nonstop rebe a ja uz začínam mat s tým fakt problem. Rok som nespala a pocuvam zachvatovy rev. Mali ste tu prosím vas niektorá mamina taketo dieta? Co mam robit??? Bola som s nim u doktorky, brali mi krv, moc, vsetko ma v poriadku. Stale to pripisujeme len zubkom, idu mu stolicky. Ale az takto? Ja nespim, nejem, schudla som velmi, jeho 13kg vlacim na rukach, inac chodim s prepáčením s holou ritou po byte, pretpze ma nahana a stahuje gate, iba aby som ho nosila. Aj akesi homeopatia som mu skúsila davat týždeň, absolútne nic, samizda ze este horšie to bolo. Poradte mi prosím, ja som fakt zúfalá a unavená 😔

Strana
z3
mfekete
3. okt 2019

@sisa0310 mňa napadlo hneď či ma uška v poriadku. Skús ORL vyšetrenie možno zle počuje,alebo ma veľké nosné mandle čo tiež môže vyvolat bolestivý tlak, trocha plodovej vody či neostalo v strednom uchu-spôsobuje problémy vo vnímaní okolia.

iffka2002
3. okt 2019

aj moj syn bol taky uplakany, uz od malinka, zacala som ho nosit v nosici manduca (bol moje tretie dieta) a v nom bol vzdy spokojny. Nosila som ho asi pol roka kym nelozil, mozno dlhsie, a to dost pomohlo aby menej plakaval. (pri noseni sa vraj u deti vyplavuje hormon stastia). Potom od roka do dvoch zase stale plakal, casto, terorizoval nas tym, tak som to uz nezvladla a dala ho do sukromnej v 2.rokoch, Bol tam pol roka a dost mu to "pomohlo", prestal nas terorizovat doma.. tak som ho vzala spet zo skolky a bol rok este doma a uz bol ok, bez plaču. Teraz ma 5 a je z neho vesely stastny chlapec, je sice velmi citlivy, ale je mudry a stale sa smeje. Verim tomu, ze aj tvoj bude, ked bude vecsi. Ale je to cesta.. vydrz.

fifa888
3. okt 2019

Skúste exorcistu

noemy1
3. okt 2019

Moja bola akcna uz v brusku,preto som mala aj strach,ze aka bude,ked ju konecne zbadame....bola uzasna,ale ten plac uz na porodnici katastrofa...same sestricky nevedeli co s nou robit....cec den plac v noci nespala,ze vobec nic..ja som z vycerpania teploty dostavala...zhruba v 4 mes.akoze spala...aj 10-11 x v noci bola hore...tiez sme sa aj stazovali doktorke a proste sami sme ziatili,ze ona je taka povaha velmi temperamentna...teraz mame 1r.9mes.,tak tiez cakam kedy ju to prejde

vanilka83
3. okt 2019

@sisa0310 koliky? Ale to byva vacsinou do 6.mes.len no a potom uz len tie zubky moze byt citlivejsi na bolest skus chamomila vulgaris homeopatika take mini biele gulocky 5 guliciek rozmiesat do rozpustenia v stipke vody a to davaj po lyzickach cca 5 lyziciek staci kupite v lekarni bez receptu a je to naozaj ucinne je to vlastne len cisty extrakt kamiliek. Moja suseda nosila na rukach maleho cele noci asi do 2 rokov co furt reval nespal a to kojila no upokojil sa len tým nosenim... No tak kupte nosic a mojkajte sa noste hlavne ak je uz v jasliach ked ste doma viac tulkat citat mu spievat hojdat mojkat nosit v nosici je to len obdobie ktore urcite raz pominie tej susede nic nepomahalo len nosit v nosici cele noci ak vam v noci spi mozte byt rada a nosit cez den do ukludnenia ma len vas tak si seba uzivajte navzajom

zuzka1008
4. okt 2019

@sisa0310 ahoj, moja starsia dcera ma uz 9r, a teda poviem ti viem presne co zaživas 😧
Nasa to iste od narodenia , nepomohlo nic..
Od 3r sa to zlepsilo a od 4 to vymyzlo uplne
Povedala by som ze odlucenie to len zhorsuje, drzim palce a vela sil
Mozno ta aj potesim z 5r rozdielom mame mladsiu dceru a je to uplny opak za rok plakala asi 5dni spolu ❤

kassandra25
4. okt 2019

@sisa0310 no ja som mala, teda mam syna, ktoreho uz len ked som cakala, tak v bruchu ma kopal nonstop. To znamena komplet cely den a komplet celu noc. Uz vtedy som zacala rozmyslat, ze kedy to dieta vlastne spi. Ked sa narodil, prisla na svet kruta realita. Z 24 h prespal 4 az 5 alebo a az 4,5 h a zvysok co ? Prereval! Prereval okrem dudania mna alebo z flase. Bolo to druhe dieta, takze uz som vedela viacej, co a ako a skusali sme komplet vsetko, aj u doktorky som s nim bola, nic mu nenasli, reval mi takto nonstop aj vyse roka, ako mal este. To, ze ake stavy som mala hlavne ja, az potom manzel, to nikoho nezaujimalo. Napr som pocula zvonenie a vobec nikto nezvonil, pocula som jeho rev, a pritom tu minutu nereval, alebo naopak, niekto zvonil a ja som to vobec nepocula, mala som z neho hrozne migreny a az halucinacie. S manzelom sme sa museli pri nom striedat na noc, lebo kto ho dostal, sa vobec nevyspal, boli ste ako na diskoteke do rana s tym, ze ste nepocuvali majka spirita, ale rev. Takisto na noc ho schytavali stari rodicia jeden po druhom. Ked som ho mala v kociku vonku hodinu a pol, tak mi v kociku vonku prereval tu hodinu a pol a hanbila som sa strasne, lebo uplne vsetci ludia sa pozerali na ten nadpriemerne revajuci kocik. Ale tym, ze nikdy nespal, sa pohyboval stale, metal pletal. Uz ako 2,5 mesacny sa vedel prekotulit, prevalit, co maju vediet mozno 5, 6 mesacni. Sedel ako 6 mesacny. Chodil ako 8 mesacny. Je nadmerne pohyblivy a ohybny, extremne rychly, nikdy nesedel, nestal, nechodil. Nonstop beha, dokaze spravit salto vo vzduchu, ked sa rozbehne. Musim ta mamicka ukludnit, lebo po jeho roku to bolo o chlp s nim lepsie. Po dalsom roku o dalsi chlp. A vzdy o nieco lepsie. Teraz ma 4 roky a krasne spi celu noc ako medved, este aj chrape. Po 3 rokoch zacal rozpravat, dovtedy nic, a tym padom nam dokazal povedat , ak ma nejaky problem, co mu je. Urevanec to bol vzdy, aj ako 3 rocny, ale s peklom, co sme pri nom zazili, sa to uz porovnat nedalo. Vtedy som povedala, ze dobre, ze sa narodil druhy, lebo keby sa on narodil ako prvy, stopercentne by som ziadne ine dieta nemala, on bol za tri deti. Do jeho 1,3/4 roka bol este aj neurotik, to znamena, ze ak sme ho od placu do 10 sek neutisili, mali sme vsetko navokol ovracane. Ovracane sme takto vsetko z neho mali tym padom 5 az 6 x denne alebo nocne do skoro jeho 2 r. To, ako funguju neurotici, mi vlastne ozrejmila detska doktorka, ze moze takto fungovat v ojedinelych pripadoch aj do 6, 7 rokov. Ale prevazne okolo 3 rokov sa to ma stracat. Takze ja som si uzila pri nom nielen rev , ale aj vracanice. Ty si spominala, mamicka iba rev, tak bud teraz stastna, ze este aj ovracany byt nemusis utierat nonstop. Tiez sme si uzili unavy, niekedy som to pri nom nevydrzala a usla som spat do obyvacky, kde nikto nebol a jeho som nechala revat v spalni dalej. Najedeny bol. Proste, presli sme si a stale som si vravela, ze o rok to bude lepsie a bolo. Tak pekne straveny rok ti prajem a ono to bude s nim lepsie vzdy kazdym rokom.

lenadka
4. okt 2019

Mamičky uplakaných nespavcov, prečítala som si diskusiu a posielam objatie a medailu, že to vydržíte 🤗❤️🤗

kasper
4. okt 2019

Môj malý bol taky istý. A veľa som sa napočúvala v okolí. Dosť veľa nevhodných rad. Strasne narocne. Teraz ma 8. Je to veeelmi múdry, vnímavý chlapec. A po rokoch môžem skonštatovať, že to bolo jeho vnímavosťou okolia. Všetko si vizuálne zapamätá a v babatkovskom období ho to pretazovalo. Nič iné. Ale na psychiku brutal záber. Doteraz som vďačná kamarátom, že keď boli 4 mes mimo SR, tak nám požičali dom na lazoch a mne sa uľavilo, že ma tam nikto nerieši a nekrici na celú bytovku a ulicu.

zuzinecka92
4. okt 2019

Mne napadlo, ze moznoze si v tehu prezivala vela stresu a to vsetko zazivalo babatko s tebou.. nervozitu, strach, placlivost.. preto moze byt aj ono placlive a nervozne a preto tak vyzaduje tvoju pozornost, je stale s tebou kedze ste len dvaja a plus zubky, mozno aj iny problem ho trapi.. kazdopadne, urcite je to psycho, musis nejak vyventilovat.. v jasliach place tiez? Co ak sa tam nieco deje a nechce tam ist? Neviem, treba hladat pricinu.. ak mozes, oddychuj mentalne, lebo psychiku to vie pekne ovplyvnit

smolinka024
4. okt 2019

Prepacte...ncitala som vsetky komentare, mozno od veci, ale mna napadlo, ci nema bolesti - s uskami. Pocuje dobre? Viem, ze to znie divno... je to len jeden z nazorov. A oi ide aj o to aky je naozaj v jasliach, ci aj tam place a ak nie, tak preco tam neplace... Ci je spokojny ked ho mate na rukach - neskusali ste to riesit nosicom/ satkou...aj ked je velky, ale vas by to mozno odlahcilo. Moj maly plakal vkuse 6 mesiacov ked sa narodil...svokra tiez tvrdila, ze v zivote nepocula tak dieta plakavat, ale maval koliky... Ja som kojila, mojkala, pestovala, spavala s nim..naozaj som bola kludna a halvne ked plakaval...az som bola prekvapena...nikdy som ho nenechavala vyplakat, vzdy bol pri mne.... Potom to nastastie ustalo, ale nejaky ten plac je u nas pravidelne...asi fakt su to aj take typy deti...
V prvom rade ale ide hlavne o to, zistit ci to vase dietatko naozaj nieco netrapi...ci je to plac od bolesti alebo plac, ze mami chcem tvoju pozornost, chybas mi, potrebujem ta! Drzim palce aby ste to vsetko zvladli a zvladali...

kajasilvo
4. okt 2019

tiež by som sa možno uistila,či nemá problémy s kolikami...kamarátkina malá tiež aj kakala v pohode a v troch rokoch začala hrozne plakávať a nakoniec zistili problém s črievkami,operácie,načas vývod...a potom všetko ustúpilo a malá je v poriadku.možno ešte to by som skúsila riešiť s odborníkmi.Držím palce...ale čo mamy nevydržia pre svoje zlatíčka.Obdivujem ťa

stanislavicenka
4. okt 2019

@sisa0310 moze ist aj o nevyzretost nervovej sustavy.

silvitita
4. okt 2019

@lujza123 presne ako vravíte ja ešte mám takého skoro 5 ročného urevanca a tiež som zistila že je to únava a hlad treba režim a všetko dobre plánovať vychádzky jedenie spanie...

vanilka83
4. okt 2019

@kassandra25 tak to sa sklanam pred vami! Velka poklona ze ste to vsetci v zdravi prezili a ze to vas muz vydrzal iny chlap by uz zdrhol a teda ze vy ste neskocili z okna lebo toto by som ja osobne nedala ale co clovek neurobi pre svoje dieta ze? Laska je laska

v_alika12
4. okt 2019

@arcticcode 11 mesacnemu vychovnu?! 🤦‍♀️

andrema
5. okt 2019

@sisa0310 no u nas to bolo bolo podobne, mala revala nonstop od narodenia mozno do 2rokov, uz ma 9 a od 7mich ma diagnostikovany Aspergerov syndrom

sisa0310
autor
5. okt 2019

@mamcotka ale ja ho prevaram v mliekovare 10min

sisa0310
autor
5. okt 2019

Strasne vela ste napísali, cosi som prečítala, nieco nie. Takže, maly ma infekciu, dok vravela akasi ruky nohy usta, ja neviem co su to za novodobé choroby, pri dcere som to nezazila, vraj je to z jaslí. Sme doma, ma po celom tele pluzgiere, boli ho to, svrbí. Takze sa len mojkame, nosíme. Ale... Mojkany a noseny vzdy bol, skutočne, stale ho stiskam, tulim, hram sa s nim na zemi, starsia dcera žiarli už, ale chápe to, vidi ze je fakt extrémny plačko. Ked som pri nom, je dobre, akonáhle sa zdvihnem hotovo. Fakt ani varit sa mi nedá. Ked spi, bojim sa prejst po byte, nie este trieskat hrncami. Co sa tyka nosiča. Skusali sme, 10min, pol hod, hodku a uz viac dost, len ho zbadal a zachvat. Na orl sme boli, brali nam crp, vsetko je v poriadku. Teraz mu kupujem klasické rajo mlieko, prevaram a take pije, je to to iste. Rano sa zobudi, kukneme na seba a revyyyy. Uz sa chytam za hlavu, nech je večer. Jasle rusim, bude mi pomahat jedna pani, srdce mi trhalo ked som videla ako strasne plače ked odchádzam. Ucitelky mi tvrdili ze ked sa vyplace je dobre, ze je zlatý. Teraz neviem ako bude zas reagovať na niekoho noveho, ale bude v domácom prostredí u nas, bude mat postieľku, moju stravu. Co sa este tyka tej laktózy. Asi skúsim poriesit mliecko. Ale umele mi vsetci vyvrátili. Ze to je hlúposť, ked mi pekne pije uz kravske. Ale mne sa naozaj zdalo ze on mava v noci kŕče, masirovala som brusko s pupikom, cvicila nozickami ako s bábätkom. So stolicou problem nemame, kaka kazdy deň, niekedy 2x. Rezim ma uplne v pohode, buva doobeda, pobede, ideme von ked viem, ze je vybehany a hodinu vydrzi v kočíku. Davam mu na noc nurofen uz niekolko dni, ale nemyslim si ze by som badala nejaku zmenu. Este to pripisujem separacnej úzkosti, lenze baby, ja nemozem ostat doma, neuzivim deti z rodičaku. Jeho otec mi prispieva ked sa mu chce, o par dni mame sud, je nezamestnany a cakam ako on tvrdi 30e ze prisudia. Takze fakt neviem ako byt aj s malym, aj v robote. Otec je vazne chorý, mamine vcera operovali nohu, bude leziaca niekolko tyzdnov, potom barle. Surodenci maju malinke obaja. Malého otec neprejavuje zaujem ani jeho rodina. Takze tolko. Pekny vecer prajem

majafemo
6. okt 2019

@sisa0310 Držím prsty.Spolu so syncekom a dcérkou to zvládnete.Az podrastie,budete spomínať ako plakal keď bol malý🙂Všetko dobre prajem😘

sisa0310
autor
6. okt 2019

@majafemo ďakujeme ❤️

evulka23
6. okt 2019

@sisa0310 vieš čo podobnú dcérku som mala prvú, tiež stále revala, pred spaním, počas, po spaní, zavesena na mne, bude to len obdobie a mne pomohlo prestať sa nad tým rozčuľovať a povedať si že to dieťa chce hlavne mna, tak som jej to dopriala a nosila v šatke po dome, trvalo to tak do 1,5r a potom už sa pekne hrala aj sama a na zobúdzanie, zaspávanie je citlivá dodnes a má 4. Proste neprotestuj voči tomu a skús to tak prijat. Do jaslí je mi jasne, že musí, ale aspoň doma na chrbát ho daj kludne do šatky alebo aj vpredu ako sa ti dá.
Aj spánok na začiatku režim posunutý, zaspávala o 12-1 v noci a čím viac som sa to snažila posunúť, tak ešte horšie sa posunula, nakoniec zaspavala o 5 ráno, prestala som posúvať, rozčuľovať sa, všetci do mna furt hucali ako ju mám posunúť, že take dieťa má spat o 8, ona potom stále plakala, keď som otočila a akceptovala že chodím spat o 5 ráno, tak sa behom 2 mesiacov posunula sama spat na 12, neskôr dokonca na 10.

mamcotka
6. okt 2019

Prejdi na bezlaktozove mlieko. Rajo ho vyrába alebo firma minus L.. treba ho hľadať niekedy v špeciálnych regáloch napr.v Kauflande alebo sa pytat predavacov..

mamcotka
6. okt 2019
sisa0310
autor
6. okt 2019

Baby bola som v lekárni, dala mi chrobáka, nech skusim UM kúpiť, ze ona by vysadila kravske a neriesila bezlaktozove mlieko. No bezlaktozove som uz mala kúpené, ale kupila som mu aj UM. Co mam vlastne urobit? Poraďte co by ste vy na mojom mieste. Mne sa nepaci aj to, ze ma akysi vysyp po celom tele. Vraj je to z tej infekcie. Ale fakt uz neviem ako mu mam pomôcť.

tatapipka
7. okt 2019

@sisa0310 ahoj , ja len že je rozdiel medzi alergiou na BKM bielkovinu krav.mlieka a intoleranciou laktozy...pri alergii na bkm mu nepomôže ak bude piť bezlaktózové mlieko..ja som tomu tiež najprv nechápala, a čakám na výsledky testov u malého, ale z pozorovania to mám odsledované, od gastrologičky potvrdené, že ide o túto alergiu a odporučené UM Neocat. ale ja zatiaľ môžem kojiť takže kojím, ale tretí mesiac mám prísnu bezmliečnu diétu...ale tam sú rôzne "ukazovatele"..ale aj taký drubunký červený výsyp po celom tele je napr, znakom.potom hnačky, krče, krv v stolici, hlien v stolici...

elizita
8. okt 2019

Vyhod mu z jedálnička všetko mliečne,také či onake. Neboj,nič sa mu bez mliečnych výrobkov nestane. A uvidíš čoskoro či to bolo tym, nerob pokusy so špeciálnymi hovadinami..

rapidka
9. okt 2019

Presne ako píše @suzitok, môj mladší syn nám reve tiež od malička, nikoho nemusí ani vidieť, len ludí ktorích pozná... hodil sa nám o zem všade kde sme boli... či obchod, či nákupné centrum, stačilo keď sa niekto ku mne len ozval... má osem a ešte stále plače... boli sme tiež všade na vyšetreniach a tiež mi bolo povedané že on z toho vyrastie... už to nie je také intenzívne ako do tých piatich rokov... ale fňuká stále hlavne keď som v prítomnosti...

slaviena155
11. okt 2019

Ahoj mám 2 deti dcéra má 8 a chlapec 21 mes. Môj malý celé noci do teraz pre reval,že už som bola s toho zúfalá , ked mal 11 mes.,tak som spávala iba 3 hodiny za 24 hodín.
A ako mu vyšli už zuby, tak len teraz prestal plakať po nociach ,že už som sa prví mesiac vyspala. Viem je to náročné ja som myslela ,že sa nervovo zo sypem lebo dcéra nám spávala a nerevala a tu sme pravý opak, ešte nám idú posledné stoličky a bude hádam už len lepšie. A k tomu plakaniu ja som malému dávala od 1 mesiaca feniklový čaj až do 1,5 roka a cez deň bol kľudnejší.

Strana
z3