icon

Ako anonymne nahlásiť týranie psíka?

6. máj 2026

Ahojte. Viem o jednom psíkovi ktorý je na prvý pohľad tyrany. Je doslova kosť a koža (mám fotky), viem že ho držia v pivnici zavretého v malej miestnosti a na pár hod denne vypúšťajú na dvor. Chcem aby sa to riešilo ale poznám majiteľku a mám z nej veľký strach. Už neraz sa mi vyhrážala atď. je psychicky narušená. Viem že sa to dá ohlásiť veterinárnej správe ale tam prvé čo vo formulári chcú je moje meno ... Viem že sa dá poslať email alebo telefonovať no stále niekde vidno buď môj email z ktorého to posielam alebo číslo z ktorého volám a všetko sa dá dohľadať ... Sama sa roky liečim na depresívno úzkostnu poruchu a proste sa strašne bojím možného úniku nejakého môjho údaja a odhalenia mojej identity a o to viac že poznám tú ženu a bývam blízko. Poraďte mi prosím čo robiť prípadne ak sa nájde niekto ochotný pošlem Vám fotky psíka do správy ... Bojím sa o to viac že som psíka bola odfotiť priamo na ich dvore keď viem že nik nebol doma takže som tam bez dovolenia proste vošla dať psíkovi vodu a troška jesť. Na fotkách je vidno že som vo dvore a aj preto sa bojím možneho odhalenia mojej identity a nedaj bože ešte problémov z toho že som tam nemala čo robiť.

Strana
z2
anonym_2db58a
6. máj 2026

Sprav si nový email, ktorý nebude na tvoje meno
Áno máš pravdu, že je to ťažká situácia ale treba sa pokúsiť to riešiť

autor
6. máj 2026
@anonym_2db58a

Sprav si nový email, ktorý nebude na tvoje meno
Áno máš pravdu, že je to ťažká situácia ale treba sa pokúsiť to riešiť

@anonym_2db58a lenže aj ten email keď si budem vytvárať musí byť naviazaný na nejaké tel c a to je zase na moje meno ... A stále to robím z môjho telefónu ktorý má zistiteľnu ip adresu atd

autor
6. máj 2026

@o__o ale aj tu majú email na ktory im musím poslať ja zo svojho mailu alebo číslo na ktoré musím volať z môjho čísla a to je na moje meno ...

anonym_3a24b7
6. máj 2026

Mňa len tak napadlo, či nemá ten úrad nejakú schránku na podanie dokumentov. A hodiť do obálky iba fotky , kde nebude vidieť tvoja osoba. A napísať na pc list bez podpisu, kde bude meno adresa trýzniteľa.. Takto si myslím, že by to hádam bolo OK. Na obálke nebude žiadna adresa, ani rukou písaný text, kontakt.

o__o
6. máj 2026
@anonym_autor

@o__o ale aj tu majú email na ktory im musím poslať ja zo svojho mailu alebo číslo na ktoré musím volať z môjho čísla a to je na moje meno ...

@anonym_autor ale ved je tam pisane, ze tvoje udaje budu utajene

autor
6. máj 2026
@o__o

@anonym_autor ale ved je tam pisane, ze tvoje udaje budu utajene

@o__o raz som utajené nahlasovala a mala som z toho problémy lebo zistili kto som ... Myslím dotyčný majiteľ čo týral psíka a potom sa mi mstil. Neverím ich anonymite

anonym_1df968
6. máj 2026

Normálne by som zavolala 158

autor
6. máj 2026
@anonym_3a24b7

Mňa len tak napadlo, či nemá ten úrad nejakú schránku na podanie dokumentov. A hodiť do obálky iba fotky , kde nebude vidieť tvoja osoba. A napísať na pc list bez podpisu, kde bude meno adresa trýzniteľa.. Takto si myslím, že by to hádam bolo OK. Na obálke nebude žiadna adresa, ani rukou písaný text, kontakt.

@anonym_3a24b7 to by možno šlo ale byvam v dedine do mesta tak skoro nemám cestu - nemám auto a popravde teraz ani peniaze na autobus a ešte zaplatiť tlačiareň keďže fotky by som musela vytlačiť najprv a chcela som psíkovi pomôcť čo najskôr, takto musím čakať na dôchodok

anonym_3a24b7
6. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_3a24b7 to by možno šlo ale byvam v dedine do mesta tak skoro nemám cestu - nemám auto a popravde teraz ani peniaze na autobus a ešte zaplatiť tlačiareň keďže fotky by som musela vytlačiť najprv a chcela som psíkovi pomôcť čo najskôr, takto musím čakať na dôchodok

@anonym_autor tak jedine poprosiť o pomoc nejakého človeka ktorému veríš(že by to vytlačil a hodil do schránky), alebo počkať na dôchodok

autor
6. máj 2026
@anonym_3a24b7

@anonym_3a24b7 ešte aby som sa upresnila - mňa na fotke nie je vidieť je iba vidieť že psík sa nachádza na dvore a je foteny zblizka - čiže niekým kto na dvore bol

sisamisaaa
6. máj 2026

Osobne, mailom (protonmail nevyžaduje telefónne číslo) alebo cez niekoho kto bude ochotný oznámenie poslať hoci tam jasne uvedie že s tým nič nemá ale nahlasovateľ si praje ostať v anonymite

anonym_06bff3
6. máj 2026

Ale ved ked si zalozis na gmail napriklad len pre tento ucel email, napr anonym12345@gmail.com posles fotky s adresou, ako na teba pridu?

anonym_c78904
6. máj 2026

Skús prosím ťa aj s.o.s linku pre psíkov v núdzi

Naše občianske združenie SOS linka pre zvieratá v núdzi vzniklo 26.4.2016 .Sme skupinou ľudí,ktorá má za cieľ pomáhať týraným a zanedbávaným zvieratám po celom Slovensku.

FACEBOOK STRANKA: (1) Facebook

Kontaktujte nás
Prípady môžete nahlasovať nepretržite formou sms na číslo 0907 332 835 alebo na e-mail sosinspektori@gmail.com, prípadne formou správy na FB.

Telefonická linka na čísle 0907 332 835 je k dispozici cez pracovný deň od 09.00- 21.30 hod a cez víkend od 10.00.-21.30 hod. V prípade akútneho prípadu prosíme napísať SMS správu a budeme Vás kontaktovať v čo najkratšom čase. Podnety vyhodnotíme,riešime a v závažnejších prípadoch posunieme konkrétnemu inšpektorovi, ktorý do danej lokality aj sám vycestuje.

Nahlasovala som tiež. Nepotrebuju žiadne tvoje údaje, len presnú adresu a meno tyranov, všetko anonymne, neboj sa, povieš že Chces byť anonym lebo sú narušení, ja som takto tiež nahlásila.

Dopadlo to pre psíka tak, že už mu nebolo pomoci a aspoň veterinár ukončil jeho trápenie 😢.
Nevedela som o tom čo sa tam deje, tupci susedia nič nenahlasili, psik v dezolatnom stave, majiteľ alkoholik.
Ďakujem že to riešiš, prosím pomôž mu 🥺

anonym_e0d864
6. máj 2026

Posli list bez odosielatela nalep znamky ....

anonym_888d96
6. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_2db58a lenže aj ten email keď si budem vytvárať musí byť naviazaný na nejaké tel c a to je zase na moje meno ... A stále to robím z môjho telefónu ktorý má zistiteľnu ip adresu atd

@anonym_autor okamžite volaj mestskú políciu.

sasa1310
6. máj 2026

@anonym_autor mne je z teba normálne na grcanie. Ty vidíš, že u teba niekto týra psa, a ty máš starosti len o seba?

marci9
6. máj 2026

X-krát som nahlasovala týranie zvieraťa písomne cez webstránku Štátnej veterinárnej a potravinovej správy a ani raz sa nestalo, že by veterinárny inšpektor, ktorý prípad riešil, prezradil dotyčnému tyranovi moje meno. Na webstránke je formulár, normálne ho vyplň, popíš situáciu, prilož fotky a požiadaj o dodržanie anonymity. Vôbec sa nemusíš báť, že by ťa prezradili. Prečo by to robili? Na mail ti potom príde odpoveď, ako bol tvoj podnet riešený.

anonym_2c2706
6. máj 2026

Založ si mail tu https://account.proton.me/signup nedostanú sa k tvojim údajom.

anonym_bd5191
6. máj 2026
@sasa1310

@anonym_autor mne je z teba normálne na grcanie. Ty vidíš, že u teba niekto týra psa, a ty máš starosti len o seba?

@sasa1310 Teta nie je uplne OK v hlave. Kazdy ma jej existenciu na haku.

anonym_c78904
6. máj 2026

Hejty si nevšímaj, ty to riešiš a trápi ťa to, takže kašli na ženské čo mudruju. Je normálne že sa bojis nejakej psychopatky.

mimaapeto
Včera o 08:20

kludne nahlás na veterinu vo vašom meste... ja som najskôr nahlásila na obci... nepomohlo... ževraj ten pes je ich člen rodiny... reťaz nech mala meter, obojok žiadny reťaz v krku.. búda maličká a pes bol vlčiak miešanec, strava 0 bodov + exrementy plnooooo.... tak som sa nasrala a napísala na veterinu prišli dosť rýchlo písala som anonymne ani nepovedali moje meno hoci pani sa rozkrikovala...ale z obce vedeli že som to ja bolo mi to jedno... prišla mi potom aj listom odpoveď že teda udanie bolo opodstatnené dostali aj nejakú pokutu+ dostali čas na upravu prostredia pre psa a potom riadne prišli na kontrolu.. bolo to v čase kedy ešte nebol zákaz mať psa na reťazi....

katkazatka
Včera o 08:32
@anonym_bd5191

@sasa1310 Teta nie je uplne OK v hlave. Kazdy ma jej existenciu na haku.

@sasa1310
@anonym_bd5191 normálne hnus!!! Jeden človek,ktorý chce pomôcť týranému zvieratu a vy si tu musíte na nej honiť ego. Ja ju úplne chápem, že keď sa to dozvie„majiteľ, tak je poriadne znepríjemni život. Je to tak ťažké pochopiť??? Nezabúdajte, že sme na Slovensku.

anonym_84ca57
Včera o 08:49

@anonym_autor https://slobodazvierat.sk/linka-proti-krutosti/
Mas tam garanciu, ze tvoje údaje budu utajené a môžeš poslať aj poštou.

autor
Včera o 12:39
@anonym_c78904

Skús prosím ťa aj s.o.s linku pre psíkov v núdzi

Naše občianske združenie SOS linka pre zvieratá v núdzi vzniklo 26.4.2016 .Sme skupinou ľudí,ktorá má za cieľ pomáhať týraným a zanedbávaným zvieratám po celom Slovensku.

FACEBOOK STRANKA: (1) Facebook

Kontaktujte nás
Prípady môžete nahlasovať nepretržite formou sms na číslo 0907 332 835 alebo na e-mail sosinspektori@gmail.com, prípadne formou správy na FB.

Telefonická linka na čísle 0907 332 835 je k dispozici cez pracovný deň od 09.00- 21.30 hod a cez víkend od 10.00.-21.30 hod. V prípade akútneho prípadu prosíme napísať SMS správu a budeme Vás kontaktovať v čo najkratšom čase. Podnety vyhodnotíme,riešime a v závažnejších prípadoch posunieme konkrétnemu inšpektorovi, ktorý do danej lokality aj sám vycestuje.

Nahlasovala som tiež. Nepotrebuju žiadne tvoje údaje, len presnú adresu a meno tyranov, všetko anonymne, neboj sa, povieš že Chces byť anonym lebo sú narušení, ja som takto tiež nahlásila.

Dopadlo to pre psíka tak, že už mu nebolo pomoci a aspoň veterinár ukončil jeho trápenie 😢.
Nevedela som o tom čo sa tam deje, tupci susedia nič nenahlasili, psik v dezolatnom stave, majiteľ alkoholik.
Ďakujem že to riešiš, prosím pomôž mu 🥺

@anonym_c78904

zuzubb007
Včera o 12:54

Skôr treba liečiť seba, ako píšeš berieš lieky, už si raz nahlasovala iného, nahlasuješ znova ďalšieho, nepríde ti, že si len namýšlaš, prípadne sleduješ a robíš napriek ľuďom, to ako v dobrom myslim??? Veď pošli fotku toho psíka možno sa len tebe zdá chudý, navyše behá po dvore a na noc ho zrejme zatvárajú dnu, to mi príde úplne normálne riešenie

anonym_bd5191
Včera o 13:13
@zuzubb007

Skôr treba liečiť seba, ako píšeš berieš lieky, už si raz nahlasovala iného, nahlasuješ znova ďalšieho, nepríde ti, že si len namýšlaš, prípadne sleduješ a robíš napriek ľuďom, to ako v dobrom myslim??? Veď pošli fotku toho psíka možno sa len tebe zdá chudý, navyše behá po dvore a na noc ho zrejme zatvárajú dnu, to mi príde úplne normálne riešenie

@zuzubb007 Inak toto presne aj mne napadlo, ze uz druhykrat??? Akoze viem, Slovaci maju zviera za vec, ale neviem-neviem, zeby mala autorka taku smolu?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Včera o 15:04

Ďakujem zienkam, ktoré mi konštruktívne poradili. K zvyšku len toľko - áno, užívam lieky, 10 r, depresie po tragickej nehode, strata blízkych, ostala som sama. Nie som (Internetova)hrdinka ani iná, nie som zlomyselna zákerná žalujúca ježibaba od susedov. Som CLOVEK. Citlivý k utrpeniu okolo, možno aj viac ako je zdravé, nakoľko sama trpím. A áno, mám strach, som sama. Som chudobná, som na Tom zle. Napriek tomu sa snažím pomôcť trpiacemu zvieraťu, nie niekomu škodiť či seba velebiť (pre výmysel). Pekný deň

sasa1310
Včera o 16:42
@katkazatka

@sasa1310
@anonym_bd5191 normálne hnus!!! Jeden človek,ktorý chce pomôcť týranému zvieratu a vy si tu musíte na nej honiť ego. Ja ju úplne chápem, že keď sa to dozvie„majiteľ, tak je poriadne znepríjemni život. Je to tak ťažké pochopiť??? Nezabúdajte, že sme na Slovensku.

@katkazatka a ako mu pomáha? Však treba hneď volať políciu a žiadna suseda sa nedozvie kto ju volal

Strana
z2