icon

Ako často kúpať francúzskeho buldoka?

laurinka2023
11. mar 2026

Ako často kúpete psa? Ja raz do týždňa pretože už zapácha je nám to nepríjemné keďže ho máme v Byte, poprípade aké prípravky drogérie používate nejaké typy pre túto rasu

anonym_feeef4
11. mar 2026

@laurinka2023 kúpať čo najmenej treba lebo sa tým narušuje kožná bariéra a nie je to dobre, ked už tak aspon raz do mesiaca. Smrdí lebo sa vyvala v niecom ci ako? A sampony určené na psíky, poprípade zihlavovy.

anonym_e86579
12. mar 2026

Myslíš ľudsky? To dúfam, že žartuješ. Psy majú úplne iné pH ako ľudia a všetky - áno aj detské sampony nie su absolútne vhodne pre psov. Kúp sú hlavne poriadny šampón - nie v tescu či drogérii ale buď chod do chovateľských potrieb alebo si objednaj z internetu - zainvestuj 15-20€ - áno toľko stoji maly 200ml aspoň pre psov - znacky napríklad ladybell, kW, animology. Psy smrdia z rôznych príčin. Nemá náhodou kvasinky na nohách? Vtedy zvyknú psy smrdieť aj po okúpaní alebo po veľmi krátkej dobe.

mysicka36
12. mar 2026

@laurinka2023 Ak ti pes po týždni smrdí, má kvasinky. Ak má zvráskavenú kožu, tak v záhyboch sú na 100% Kúp psovi šampón na to určený https://www.najlekaren.eu/veterina-psy-kozmetic...
Alebo ak máš doma (ja to mám na dezinfekčný kúpel nôh v lavóri) hypermangan - manganistan draselný. Kúpiš v lekárni. https://www.najlekaren.eu/kozmetika-problemy-po...

Iné ti nepomôže, len preliečiť kožný problém.

mysicka36
12. mar 2026

Jo a aby som nezabudla, po každom daždi alebo umývaní paciek ho vyfénuj studeným/jemne teplým fénom, aby čím skôr vyschol, lebo to je začarovaný kruh s týmito kvasinkami a ľudia to často nevedia a pritom taká banalita.

kiki68
13. mar 2026

@laurinka2023 ked zapacha nieco neni ok, kultivaciu na demodex, plesne, pozriet co so stravou, ci sedi, ci je kvalitna. Mne buldocek pachol len ked mal nejaky takyto problem. Inak nikdy. Kupali sme raz za mesiac celkovo, kazdy den kupali podvozok a labky, cistili tvar a uska. Po kazdej prechadzke otriet labky. Ale ten pes bola rehola, pri nom je dieta nizkoudrzbove v tomto smere