Ako naučiť psa byť sám doma?
Ahojte. Chcem sa spýtať akým spôsobom ste natiahli u psa čas strávený sám na aspoň 4-6 hodín. Momentálne má rok a väčšinou je sám tak maximálne 3 hodiny. Po 2 hodinách a pol začne zavýjať, štekať a vidím na kamere, že je to čoraz horšie a horšie. Pes bude mať rok.
a čuchacie prechádzky ráno, pomohlo mi zamestnať mu hlavu. proste dačo potrénujeme a on je unavenejší.
U nas rano 10min. trening s hrou na prechadzke, ktory ho mentalne unavi potom doma pred odchodom dostane mrazeny enrichment toy s ktorym sa zabavi mininalne na 40min. a zvysok dna osamote prespi. Tych 40min lizania+trening su viac menej ekvivalentom k 2h+ prechadzke takze to psa naozaj unavi. Ked potrebujem aby bol dlhsie doma ako obycajne alebo ked z nejakeho dovodu vidim, ze ma vela energie pridam rano aj puller za 20min. hadzania pes vie nabehat az 5km ale ten puller nepouzivame denne aby si tym len nezvysoval kondicku lebo to by bolo kontraproduktivne 😀
A ked mas kameru nepomoze ho napomenut cez nu? U nas to fungovalo.
@anonym_autor my učíme 6 mesačné šteňa, zatiaľ 3 hodiny zvláda v pohode ( viac som preč ani nebola), no my používame klietku, odkedy sme si ho priviezli od chovateľa. Je na ňu naučený ako na miesto oddychu a pokoja. Nikdy ho tam nedávam bez prechádzky tréningu a poriadneho zamestnania hlavy. Celý čas prespí.

hračky von a opakovať rutinu to isté každý deň. u nás ak dakto ide preč, dostane niečo fajn na zábavu a jedenie - lízacia podložka napr.; náš je útulkáčik, máme ho od februára, vekovo dačo okolo roka a náš demoloval.