Ako pomôcť fene z útulku zvyknúť si na mužov?
Ahojte, adoptovali sme fenku z útulku Sloboda zvierat, má asi 3 roky, doma je u mňa už celkom pokojná, ale môjho manžela sa stále bojí. Neútočí, len sa schová za gauč, keď príde z práce, a nechce si od neho vziať ani pamlsky. Máme ju 5 týždňov, venčím iba ja. Ako dlho trvalo vášmu psíkovi zvyknúť si? Alebo je možné, že to neprejde vôbec? Zrejme nemala dobrú skúsenosť :-/ Ďakujem
Neviem poradiť, len ze chudáčik pes, akú traumu mohlo zažiť, keď sa tak bojí mužov....
@anonym_autor naša mala iné strachy, ale po cca troch mesiacoch sa začala udomácňovať, už boli viditeľné zmeny v správaní, bola viac "doma". Teraz ju máme pol roka a niektoré strachy má stále (prudký pohyb, nebude pri nohe, lebo sa bojí, musí mať vždy odstup atď) ale niektoré veci sa výrazne zlepšili. Chce to hlavne veľa trpezlivosti a manžel postupne si k nej musí budovať vzťah, trpezlivo, pohladkať, milo sa prihovárať, chvíľku, potom nechať tak, ona bude schovaná, vyjde, keď sa bude cítiť bezpečne. To sú také úbohé dušičky zranené tí psíkovia, verím, že nikdy nikomu neublížili a čo si museli vytrpieť 😔❤
@anonym_autor co znamena ze vencite oddelene? Ze chodíte kazdy samostatné? Teda aj manžel ju venči, spravne chápem??
@gejb Teraz čítam po sebe, idem to opraviť. Venčím iba ja :-/ Ako že ten čas sme vonku oddelene, nie spolu 🙂
@gejb Teraz čítam po sebe, idem to opraviť. Venčím iba ja :-/ Ako že ten čas sme vonku oddelene, nie spolu 🙂
@anonym_autor taaaak toto je chyba. Z vlastnej skusenosti poradim. Nech ju zoberie na voditko a ide s nou von. Len on...predpokladam ze rada chodi na prechadzky tak nech si vytvoria pozitivny zazitok. Ona uvidi, ze ju berie von a aj sa s nou vrati. Pochopi ze jej nic nehrozi.
Toto bol u nas prvy krok k vybudovaniu dovery...
Ked je pes v pelechu tak ju nechajte v klude, nehladkajte ju, nech je to jej bezpecne miesto.
U nas funguje aj to, ze pes sam pride ked chce, nelakame ju na pamlsky. Ked tak nechat nieco na mieste kde na to vidi. nenutime brat z ruky...
Poslala by som vencit manzela. A nie raz, ale musi ist desiatky krat. Sucka pochopi, ze sa totizto NIC NEDEJE a je to uplne normalna situacia. Ak aj po 5 tyzdnoch s nim nemusi prichadzat do styku (lebo jej defacto stale umoznujete aby sa ho bala a vyhybala mu) nikdy to lepsie nebude. Nech venci najma on, krmi iba on. A aj ked napr budu najprv sceny, ziadne cicikanie a prehananie. Ak sa Ty nebudes tvarit ze sa "nic nedeje", ta sucka to nikdy nevezme za svoje, ze je vsetko ok.
Poradím, nech ju venčí aj manžel.
Máme druhého psíka z útulku, tento v pohode, bol ešte maličký keď sme ho brali.
Ale keď sme brali prvého bol to boj, a veľký. Okrem mužov sa bál metly, hadice z vysavača, hadice na vodu. To dokázal cikať , kakať pod seba. Chce to len trpezlivosť. A ukázať, že u vás sa už nemá čoho báť.
Držím palce. A ďakujem za tú psiu dušičku že ste si ho vzali.
Brali sme z útulku dvojročného psa, ktorý už bol v minulosti adoptovaný a po čase zas vrátený. Ani s manželom ani s deťmi pes nemal problém. My sme však od začiatku chodili venčiť psa spoločne. Chcel tvoj muž vôbec toho psa?
Neviem poradiť, len ze chudáčik pes, akú traumu mohlo zažiť, keď sa tak bojí mužov....
@bolarazjedna Lebo chlapi sú niektorí svine a bohužiaľ veľa psov sa mužov bojí. Majú silu a radi časť z nich ubližujú slabším či zvieratá, deti, ženy. Je mi z takých na grcanie.
Som zabudla dopísať že ten prvý z útulku mal 3 roky a bol týraný, veľmi...
@maca1984 ach chudacik.. ale u vas sa mal dobre, pamatam si psika 🙂

@anonym_autor co znamena ze vencite oddelene? Ze chodíte kazdy samostatné? Teda aj manžel ju venči, spravne chápem??