Ako správne vychovávať jazvečíka: Tipy, rady a skúsenosti
Ahojte! S partnerom uvažujeme nad tým, že si zadovážime jazvečíka 🐶 Máme ich strašne radi, ale zatiaľ s týmto plemenom nemáme osobnú skúsenosť, takže by sme boli vďační za akékoľvek rady.
Zaujímalo by nás hlavne:
- aké sú jazvečíky povahovo (počuli sme, že vedia byť dosť tvrdohlavé 😄)
- na čo si dať pozor na začiatku (výbava, výchova, zdravie)
- celkovo vaše skúsenosti – čo vás prekvapilo, čo by ste dnes urobili inak
Chceme byť na to čo najlepšie pripravení, aby sa mal u nás dobre 😊
Vďaka moc za každý tip!
ja poznam vela rodin, kde ich maju, ale mozem povedat, ze kazdy je uuuplne iny, jeden je milujuci, mojkajuci, take zlaticko, druhy zas naopak, len ak ma naladu a nieco za to dostane 😂
Áno, jazvečíky sú veľmi tvrdohlavé, rodičia majú dvoch a aj keď sú obaja úplne iní, táto vlastnosť nechýba ani jednému 😀 Tip ale nemám žiadny, som s nimi málo, ale teda viem, že pri niektorých môžeš skúšať čokoľvek, akékoľvek výchovné triky a nepomôže nič 😀 😀
Áno, jazvečíky sú veľmi tvrdohlavé, rodičia majú dvoch a aj keď sú obaja úplne iní, táto vlastnosť nechýba ani jednému 😀 Tip ale nemám žiadny, som s nimi málo, ale teda viem, že pri niektorých môžeš skúšať čokoľvek, akékoľvek výchovné triky a nepomôže nič 😀 😀
@prabinka na kazdeho nieco plati...ale co plati na jedneho, nemusi na druheho
co znamena, ze ich mate strasne radi, ak s nimi nemate osobnu skusenost? ze sa vam vizualne pacia? plemeno treba vyberat hlavne, aby k vam zapadlo podla povahy a zivotneho stylu, nie ze vyzera zlato, ale to len tak na okraj.
zamna vo vseobecnosti extemne tvrhohlave, ustekane a nervozne plemeno (aj ked kazdy psik je iny). vizualne su extremne zlate ale domov by som ich nechcela.
ak vencim svojho psa tak jednoznacne popri civavach a yorkoch su hned v zavese v neposlusnosti a nervoznom vystekavani
Mali sme dve. Obidve boli damy s vlastnym nazorom na vsetko, hlavne na obsah misky, ale nezdrhali, cistone boli aj pritulne. Na co treba davat pozor su schody a skakanie na postel, z gauca a nosenie na rukach. Jazveciky su nachylne na problemy s chrbticou.
tvrdohlavost je ich druhe meno, aspon co som si tak vsimla, ked idem ku kamoske 🙂
co znamena, ze ich mate strasne radi, ak s nimi nemate osobnu skusenost? ze sa vam vizualne pacia? plemeno treba vyberat hlavne, aby k vam zapadlo podla povahy a zivotneho stylu, nie ze vyzera zlato, ale to len tak na okraj.
zamna vo vseobecnosti extemne tvrhohlave, ustekane a nervozne plemeno (aj ked kazdy psik je iny). vizualne su extremne zlate ale domov by som ich nechcela.
ak vencim svojho psa tak jednoznacne popri civavach a yorkoch su hned v zavese v neposlusnosti a nervoznom vystekavani
@bg92
za mna absolutne nie su nervozne a ani viac ustekane, ako su bezne ustejane ine psi
ano - tvrdohlavost - alebo skor taka individualita su ich druhe meno.
ale da sa s nimi perfektne pracovat.
ale treba mat na to cas - tak, ako treba mat cas aj na akehokolvek ineho psika
Ahoj, tiež sme s priateľom velmi chceli jazvecika a jedného sme si aj zadovážili. Povahovo sú jednoznačne tvrdohlavé. Velmi😆 Pri výchove trebalo byť dôsledný a rázny. Majú velmi svojskú a ťažkú povahu. Pokiaľ vk výchove polavíte, hned to využije. Mali sme striktne dané pravidlá ktoré sa dodržiavali. Najhoršie bolo keď sme mali nejaké pravidlo a prišla návšteva a porušili ho. On potom velmi využíval ze mu to niekto dovolil, takze sme museli aj návštevy potom oboznamovať a prosiť ich aby to rešpektovali.
- určite si dajte pozor na to aby ste ho neprekrmili.
- jazvecikov co poznám a aj nas, bol ako kontajner. Zožral vsetko co sa dalo a aj nedalo.
- tym by som dala taky typ. Dávajte veľký pozor na hracky. Náš dostal hracku keď bol na strazení a dopadlo to tak ze musel ist na urgentnú operáciu. Našťastie vsetko dobre dopadlo. Aj keď bolo na hračky ze je extra silná a pevná, jazvecik ju aj tak dokáže rozkusat a zjesť tvrdé časti co je velmi nebezpečné
- nášho psíka sme si zaobstarali pred tym ako sme mali babo, co bola asi chyba. S bábätkom si nesadli uplne podla predstav a tak sme ho museli dať známemu, kde mu je teraz oveľa lepsie bez deti
- určite by som na vašom mieste zvazila aj to, či máte na neho dostatok času. Chodili sme na velmi dlhe prechádzky a aj tak mal energie doma este veľa. Potrebujú velmi veľa pohybu
- problém býva sem tam aj sk stekanim, majú silný stekot a u nášho nepomáhal ani elektrický obojok
Asi by som ho neodporúčal ako prvého psíka. Sú dost svojský a narocny. No ak si za tym stojíte a ste rozhodnutí tak vám držím palce. Koniec koncov su to úžasné a hlavne vemi múdre psíky😊

tvrdohlave, vychcane, individualisti, nasi milacikovia - mame dvoch
my sme absolvovali profi vycvik s trenerom, individualne - kazdy pes zvlast.
jeden je polovnik (realne s nim chodime na polovacku), druhy kaviarensky
v lese maju obaja elektricke obojky - pre istotu. jeden ma kombinaciu gps vyhladavanie + elektrina, druhy len elektrina - ten nezdrha za zverou (paradoxne ten kaviarensky) polovnik vypina mozog, ked vidi zver - vtedy nefunguje nic, ani el. vyboj
pozor - elektrina znamena, ze to voooobec nevyuzivas vacsinou, vysle to len slaby impulz - u nas stupen 6 z 24 stupnov - pouzivame minimalne. je to len pre nas pokoj