icon

Ako zvládnuť pubertu u psov?

8. júl 2026

Ako ste zvládali pubertu u svojich psov? 😅

Náš doberman má čerstvých 7 mesiacov, všetky zuby už vymenené a evidentne si myslí, že je kráľ sveta. Posledný týždeň je to celkom výzva. A to nieje náš prvý dobík.

Len tak si ležíme na posteli a z ničoho nič príde, začne štekať, hrýzť do rúk, vymýšľať rôzne “naschvály” a skúšať hranice. Keď mu niečo zakážem alebo ho napomeniem, mám pocit, že ho to ešte viac vyhecuje a je ešte tvrdohlavejší. 😅

Je to veľké plemeno, takže takéto správanie už nie je úplne sranda ako pri malom šteniatku. Poslušnosť trénujeme, pravidelne chodíme na výcvik, pohybu má dosť a doma má aj rôzne hlavolamy a podobné, ale občas mám pocit, že mu cez noc prepol mozog. XD

Máte nejaké tipy, čo vám počas psej puberty najviac pomohlo? Ako dlho trvalo, kým sa váš pubertiak trochu ukľudnil?

Strana
z2
autor
9. júl 2026
@anonym_bb1dc1

@anonym_autor ano mna to bavi,bavia ma vase reakcie hystericke

@anonym_bb1dc1 vieš o tom že jediná hysterická si tu ty 🤣 trubka

wolf_
9. júl 2026

Trpezlivosť a hlavne dôslednosť a konzistentnosť 🙂 Za mňa to je najväčší kľúč k tomu ako prežiť psiu pubertu a dopracovať sa k vyrovnanému spoľahlivému dospelému psovi.
A jasnačka, že s tým ruka v ruke výcvik, výchova, mentálna práca.
A pozor na to prílišné fyzické unavovanie - kedže pes nemá ešte dovyvinutý pohybový aparát, zvlášť keď sa jedná o takto väčšie plemeno. Fyzicky radšej pomenej a unaviť/zabaviť mentálne 🙂

anonym_99af66
10. júl 2026
@anonym_bb1dc1

@anonym_autor Nie mat psa samo o sebe nie je diagnoza ale ako sa k nemu spravas,a ty ked rieis pre Boha u psa pubertu si jasna.🙄Ako sorry niektore tu sa lepsie starate psov ako o vlastne deti,ci rodicov.

@anonym_bb1dc1 stavim sa ze volis fica(alebo republiku) a si neskutocne rada za 2 pohlavia v ustave. fuj fuj tento hnusny progresivizmus, kde uz psy su ako deti a maju podla nich aj pubertu 😱

anonym_bb1dc1
10. júl 2026
@anonym_99af66

@anonym_bb1dc1 stavim sa ze volis fica(alebo republiku) a si neskutocne rada za 2 pohlavia v ustave. fuj fuj tento hnusny progresivizmus, kde uz psy su ako deti a maju podla nich aj pubertu 😱

@anonym_99af66 ty si co za zufalka?🤦‍♀️

anonym_bb1dc1
10. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_bb1dc1 vieš o tom že jediná hysterická si tu ty 🤣 trubka

@anonym_autor Milovnicky zvierat,pardon len psov ste tu ukazali empatiu v plnej krase,sama nadavka a vulgarizmus .Ale viete co,s tym si chodte sa svojimi čoklami😉

anonym_99af66
10. júl 2026
@anonym_bb1dc1

@anonym_99af66 ty si co za zufalka?🤦‍♀️

@anonym_bb1dc1 😘 asi som trafila.

Strana
z2