Ako zvládnuť pubertu u psov?
Ako ste zvládali pubertu u svojich psov? 😅
Náš doberman má čerstvých 7 mesiacov, všetky zuby už vymenené a evidentne si myslí, že je kráľ sveta. Posledný týždeň je to celkom výzva. A to nieje náš prvý dobík.
Len tak si ležíme na posteli a z ničoho nič príde, začne štekať, hrýzť do rúk, vymýšľať rôzne “naschvály” a skúšať hranice. Keď mu niečo zakážem alebo ho napomeniem, mám pocit, že ho to ešte viac vyhecuje a je ešte tvrdohlavejší. 😅
Je to veľké plemeno, takže takéto správanie už nie je úplne sranda ako pri malom šteniatku. Poslušnosť trénujeme, pravidelne chodíme na výcvik, pohybu má dosť a doma má aj rôzne hlavolamy a podobné, ale občas mám pocit, že mu cez noc prepol mozog. XD
Máte nejaké tipy, čo vám počas psej puberty najviac pomohlo? Ako dlho trvalo, kým sa váš pubertiak trochu ukľudnil?
No veru, možno to cvičisko nie je úplne márny nápad. 🙂
@anonym_ddff3d
@roomaa čítajte čo píše
Pokial zakazovy povel ho vyhecuje tak si ho naucila zle. Ja ked dam zakazovy povel v najvacsom drive pocas hry alebo blaznenia pes sa do sekundy ukludni. Ucili sme to od 2 mesiaca a v puberte prave to ma zachranovalo ked mu "preplo" inak to obdobie treba prezit. A este ked sa nevedel nijak ukludnit tak isiel klietky a tam sa upokojil. Klietku sme pouzivali do konca puberty, od dospelosti vie pekne odpocivat a vydrzat na svojom mieste aj bez nej.
Cvičíte ho? Máte za sebou výcvik? Ak nie, kedy sa chystáte? Lebo už včera bolo neskoro.
@anonym_ddff3d veď to všetko píšem v príspevku 😀
No veru, možno to cvičisko nie je úplne márny nápad. 🙂
@roomaa je to napísané v príspevku?
Pokial zakazovy povel ho vyhecuje tak si ho naucila zle. Ja ked dam zakazovy povel v najvacsom drive pocas hry alebo blaznenia pes sa do sekundy ukludni. Ucili sme to od 2 mesiaca a v puberte prave to ma zachranovalo ked mu "preplo" inak to obdobie treba prezit. A este ked sa nevedel nijak ukludnit tak isiel klietky a tam sa upokojil. Klietku sme pouzivali do konca puberty, od dospelosti vie pekne odpocivat a vydrzat na svojom mieste aj bez nej.
@anonym_92fc10 klietku máme no bez problemu vie odpočívať aj mimo. Aj napríklad teraz mal svoj “hisák” a už spí na posteli.
Holt puberta, nesmiete povoliť . My máme weimara a puberta ho držala do 2 rokov 😂 viem presne o čom píšeš, iné neostáva len vydržať 😅 nas bude mať už 7rokov❤️ držím palce ❤️
@anonym_bb1dc1 a teraz to skús pod svojim nickom. To asi nie čo. A inak vidíš kde si? Diskusie - Psy.
Trva to do 2-3 rokov. Je potrebne si vybudovat respekt. Krmit z ruky vtedy, ked ty povies, ak neposluchne, vziat mu hracku, poslat ho na miesto. Nepovolit ani raz. Ak zacne vyvadzat, smer klietka min. na 30 min. Rychlo sa nauci, ze ak neposluchne, bude mat na polhodinu utrum.
@anonym_bb1dc1 to skor tvoje nenavistne komentare nikoho nezaujimaju, chod spamovat medzi ludi s rovnakou diagnozou.
Trva to do 2-3 rokov. Je potrebne si vybudovat respekt. Krmit z ruky vtedy, ked ty povies, ak neposluchne, vziat mu hracku, poslat ho na miesto. Nepovolit ani raz. Ak zacne vyvadzat, smer klietka min. na 30 min. Rychlo sa nauci, ze ak neposluchne, bude mat na polhodinu utrum.
@anonym_d3f88c kŕmime barfom, to z ruky fakt nieje možné. Rešpekt má, stačí sa postaviť z postele 😀 určite ho nebudem zatvárať do klietky za trest, má ju ako svoje útočisko.
@anonym_d3f88c kŕmime barfom, to z ruky fakt nieje možné. Rešpekt má, stačí sa postaviť z postele 😀 určite ho nebudem zatvárať do klietky za trest, má ju ako svoje útočisko.
@anonym_autor ako myslis. Moja ma svoju tiez ako utocisko, bezne tam ide aj sama, v noci v nej spi. To, ze je tam zatvorena aj za trest, jej nijako neublizilo. Ale to su moje metody, len som chcela pomoct.
@anonym_autor Si na mamickovskom fore trapka ,skus ty pod svojim nikom.
@anonym_bb1dc1 to skor tvoje nenavistne komentare nikoho nezaujimaju, chod spamovat medzi ludi s rovnakou diagnozou.
@anonym_d3f88c Nastastie nemam diagnozu psickar,Ste uz trapne s tymi čoklami.
@anonym_d3f88c Nastastie nemam diagnozu psickar,Ste uz trapne s tymi čoklami.
@anonym_bb1dc1 Ty kompletná nie si. Namiesto vypisovania blbostí sa radšej venuj decku.
@anonym_autor Si na mamickovskom fore trapka ,skus ty pod svojim nikom.
@anonym_bb1dc1 a ako mamička nemôžem mať psa?🤗
@anonym_bb1dc1 a ako mamička nemôžem mať psa?🤗
@anonym_autor to sa nevylucuje ale nemusis tu spamovat s totalne odveci temou,tam na FB je dost skupin s vasou diagnozou,chod tam pisat o psiej puberte🙄
@anonym_bb1dc1 Ty kompletná nie si. Namiesto vypisovania blbostí sa radšej venuj decku.
@anonym_55a1a1 Co moja?
@anonym_autor to sa nevylucuje ale nemusis tu spamovat s totalne odveci temou,tam na FB je dost skupin s vasou diagnozou,chod tam pisat o psiej puberte🙄
@anonym_bb1dc1 mať psa je diagnóza? Nemáš skôr nejakú diagnózu ty? Chápeš, že sa téma dá bez problemu preskočiť? A podľa mňa je tu oveľa viac odveci tém než moja
@anonym_bb1dc1 mať psa je diagnóza? Nemáš skôr nejakú diagnózu ty? Chápeš, že sa téma dá bez problemu preskočiť? A podľa mňa je tu oveľa viac odveci tém než moja
@anonym_autor Nie mat psa samo o sebe nie je diagnoza ale ako sa k nemu spravas,a ty ked rieis pre Boha u psa pubertu si jasna.🙄Ako sorry niektore tu sa lepsie starate psov ako o vlastne deti,ci rodicov.
@anonym_autor Nie mat psa samo o sebe nie je diagnoza ale ako sa k nemu spravas,a ty ked rieis pre Boha u psa pubertu si jasna.🙄Ako sorry niektore tu sa lepsie starate psov ako o vlastne deti,ci rodicov.
@anonym_bb1dc1 mala sú niekedy psa alebo nie? Lebo potom by to o všetkom vypovedalo. A áno aj pes má pubertu
Mladého psa je základ unaviť. Veľa, veľa, veľa pohybu, nechať ho vybehať, vyskákať, najlepšie v spoločnosti iných psov. Striedajte sa celá rodina, jeden príde a hneď ho berie von druhý. Ja vždy hovorím, že unavený pes je šťastný pes. Doma zaľahne a máte od neho pokoj.
Mladého psa je základ unaviť. Veľa, veľa, veľa pohybu, nechať ho vybehať, vyskákať, najlepšie v spoločnosti iných psov. Striedajte sa celá rodina, jeden príde a hneď ho berie von druhý. Ja vždy hovorím, že unavený pes je šťastný pes. Doma zaľahne a máte od neho pokoj.
@marci9 práveže vybehany je, má prechádzky stále, práca tak isto…
@anonym_bb1dc1 mala sú niekedy psa alebo nie? Lebo potom by to o všetkom vypovedalo. A áno aj pes má pubertu
@anonym_autor Samozrejme a nie nezakladala som o tom temy.Ale to je ten rozdiel ja mam na zahrade zviera,ty asi v byte decko so 4 nohama.
@marci9 Ale prosim Ta,kvoli nejakemu psovi taketo caviky?Si ty kompletna?
@anonym_autor Samozrejme a nie nezakladala som o tom temy.Ale to je ten rozdiel ja mam na zahrade zviera,ty asi v byte decko so 4 nohama.
@anonym_bb1dc1 a koho zaujíma čo si robila alebo nie? Ty si stále tak nechapavá, že pokiaľ nechceš čítať diskusie o psoch tak do nich neprispievaj? To je tak ťažké ignorovať? Či silou mocou sa potrebuješ hrať na chuderu.
@marci9 Ale prosim Ta,kvoli nejakemu psovi taketo caviky?Si ty kompletna?
@anonym_bb1dc1 a ty si kompletná? Že sem stále prispievaš? Nájdi si radšej číslo na psychiatriu
@anonym_bb1dc1 a ty si kompletná? Že sem stále prispievaš? Nájdi si radšej číslo na psychiatriu
@anonym_autor ano mna to bavi,bavia ma vase reakcie hystericke

Cvičíte ho? Máte za sebou výcvik? Ak nie, kedy sa chystáte? Lebo už včera bolo neskoro.