icon

Ako zvládnuť zimu s dvoma psami?

art1991
Včera o 18:22

Ahojte, potrebujem sa vyrozprávať. Týka sa to psíkov. Máme doma zlatú retrieverku, v marci mala rok. Veľmi som vždy túžila aj po malom psíkovi. Tak sme začali s manželom hľadať a moc sa nám zapáčil westik (Westhighlandský biely teriér). Reku bude to taký malý psík aj ku deťom, a bude stále malý aj keď bude dospelý, to ako keby sme mali doma stále šteniatko. Tak sme si našli a boli sme pre ňu na jar. Bývame v dome a mysleli sme tak, že bude prevažne na dvore a zimu nejako ,,polepíme" že by boli chvíľku dnu, chvíľku von, chvíľku dnu ... obidve spinkaju v chodbe a ráno ich pustíme sa vyvenčiť a keď je moc chladno tak ich opäť pustíme dnu.
Ale v zime si to neviem predstaviť, keď bude vonku napríklad celodenný mráz...
Ja som človek veľmi empaticky, nad všetkým veľa premýšľam a toto ma trápi už dlho, že ako ta mala prežije zimu. Ja nemam srdce na to aby som retrieverku nechala von a westika dala dnu. Ta retrieverka by bola moc smutna, to by som jej nedokázala spraviť. 😒
A keby boli obidve dnu tak to si zase neviem predstaviť, keďže retrieverka púšťa srsť, to by sme mali v dome bordel a s tým nesúhlasí ani manžel. Malé plemeno ako je westik sme ešte nikdy nemali a teda sme nevedeli, čo nás čaká. Je to naša chyba 😒😔 posledné dni sme dospeli k záveru, že by bolo asi najrozumnejšie dať westika preč. Našli sme inzerát, že hľadajú práve takéhoto psíka a že bude celodenne v dome. Manžel všetko dohodol ale ja som na pochybách či sme dobre spravili, ja stále len plačem keď si predstavím že ma odísť. 😪😪
Aj keď nám vonku spravila nejaké škody, vykopáva jamy a veľa krát nám ušla aj tak ju mám rada, aj keď je takáto beťarka. Navyše retrieverka si tak na ňu zvykla, že ju berie ako svoje šteniatko, vedia sa pekne spolu pohrať, nie je im smutno keď sú dve a my sme není doma. Spinkaju spolu. Takže myslím si, že jej odchod bude zle znášať aj ona, aj deti sú smutné, že musí ísť. Ale my sme naozaj boli zúfalí a nevedeli sme, čo máme robiť 😪 a po tomto ťažkom rozhodnutí ja stále plačem, ja som z toho na nervy. Ďakujem ak ste to prečítali až sem 😭😞

Strana
z2
dzulli1980
•
Včera o 20:14

Kvôli pár chlpom v dome? ... my máme dvoch kocúrov, jeden je dlhosrstý, ja som alergická na mačky ... u nás je furt mrte chlpov ... buď zviera miluješ a berieš ho "se vším všudy" alebo nemiluješ ... kvôli takejto chu.ovine dať psa preč ... och ... nezaslúžite si ani jedného ... na city to nehraj, lebo tie voči zvieratám očividne nemáš .... aj keby nie dnu, vonku sa dá poriešiť zateplená búda, koterec atď. ... len to by asi stálo peniažky, pravda?

anonym_0dc3a3
•
Včera o 20:23

Nerobte im to 🥺 urcite to zvládnete. My mame len 1 psa 2 roky, nikdy predtym sme nemali ani ako deti, 100x som ho chcela dať niekomu, ked som uz bola na prášky z neho, ale uz len pri tej predstave mi bolo hrozne. Ako by sa asi cítil, keby je odrazu v inej rodine, ako velmi by sme mu chýbali, a ci by k nemu bola dobra nová rodina, nezvládla by som tieto výčitky .
Vyskúšajte to, ved ste to ani neskusili a uz hadzete flintu do kosa. Tá zateplena búda s vyhrievanim je tá naj rada !

potapacik
•
Včera o 20:50

Toto nikdy nepochopim. Mala som polovnickeho psa, máme rodinny dom. U nas platilo pravidlo nikdy pes v dome. Mal zateplenu budu a žil spojojne vonku. Až kym nenahanal srnu a vošiel v strede januára pod vlak. Prežil ale mal zlomené labky a 2 mesiace iba ležal. Zima v plnom prude a musel ostat v dome, trebalo sa o neho postarať. Zvykol si v dome a prežil ešte 7 rokov ale už nikdy v svojej bude nespal. V dome mu stačil krb a koberček na ktorom spal. Chlpy boli všade, upratovalo sa viac. Ale pes sa nevyhodil z domu. Teraz mam biglicu a ta je inak rozmaznana ale žije v dome. Jedno pravidlo plati, žiaden pes nesmie na gauč do postele a podobne. Bigl ma svoj pelech a ani sa neodváži ležať na gauči. Podlaha sa povysáva a umyje.

curlie
•
Včera o 21:11

@art1991 ja vám len prajem do budúceho života, aby sa na vás niekto vy**** kvôli tomu, že je po vás BORDEL, preto budete v zime vonku 🤮 nikdy ste nemali mať ani jedného psíka a bodka

wolf_
•
Včera o 21:30

Buď by som si nechala oboch a od základu prekopala prístup k psom (kedže podľa popisu je tam viacero vecí, nie len zima...) alebo by som obom psom našla nový domov (spolu)...
Toľko k tomu.

Strana
z2