icon

Je normálne, že šteniatko rastie pomaly?

29. apr 2026

Ahojte, potrebovala by som poradiť

Máme doma šteniatko veľkého plemena, o týždeň bude mať 5 mesiacov. Je čistokrvné, papá bez problémov, denne zje celú dávku granúl (pridávam aj lososový olej) a kŕmim ho 3× denne.

Trochu ma ale znepokojuje, že sa mi zdá, že rastie pomalšie. Aj na váhe priberá skôr postupne. Keď som si pozerala videá a porovnávala s rovnakým plemenom v tomto veku, väčšina šteniat mi príde väčšia a vyššia.

Chcem sa preto spýtať, je to v poriadku, alebo by som mala niečo zmeniť? Má zmysel pridať napríklad konzervu alebo inú formu krmiva, prípadne niečo na podporu rastu? Alebo je lepšie nič neriskovať a zostať pri tom, čo má teraz?

Budem vďačná za každú skúsenosť alebo radu

Strana
z2
autor
29. apr 2026
@anonym_fafdbd

asi pes z bazosu ? mas vobec papiere od neho ? ak je riznuty tak nebude taky velky ako jeho ,,rodicia,, komunikuj s CHS.
uz to je podozrive ze pes keby bol cez CHS a investuješ do neho prachy tak nemas problem komunikovat s predajcom.

@anonym_fafdbd z bazoši? Určite nie. Smaozrejme že mám papiere, psa bez pp by som nikdy nekúpila. Ja problem nemám, len ho tým nechcem otravovať keďže to môže byť banalita

anonym_c5fcee
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_c5fcee ďakujem nevedela som že také niečo existuje.

@anonym_autor skus možno tam nájdeš tému alebo niekoho kto ti poradí 🙂

anonym_fafdbd
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_fafdbd z bazoši? Určite nie. Smaozrejme že mám papiere, psa bez pp by som nikdy nekúpila. Ja problem nemám, len ho tým nechcem otravovať keďže to môže byť banalita

@anonym_autor ty to riešiš tu na mk tak do frasa nebude to pre teba banalita. A súčasť zmluvy je aj servis. Tak nekecaj a napíš mu že máš obavu a nepozdáva sa ti to. On za to zhrabol stovky eúr a rád by určite vedel viac lebo však aj to je jeho prestíž, aby boli šteňatá ok

rozculena
29. apr 2026

@anonym_autor neviem,prečo robíš také tajnosti s plemenom a krajinou pôvodu,keď je všetko OK a má papiere

bg92
29. apr 2026

Toto je otazka na chovatela od ktoreho si psa kupila

autor
29. apr 2026
@rozculena

@anonym_autor neviem,prečo robíš také tajnosti s plemenom a krajinou pôvodu,keď je všetko OK a má papiere

@rozculena nerobím žiadne tajnosti, psík je z Maďarska a plemeno tu už bolo spomenuté 😀

anonym_dfa9b0
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ved naozaj napis chovatelovi, ze ma 15kg, ci je to ok alebo malo. Nato sa da odpovedat jednou vetou, to nebude ziadne otravovanie aspon budes mat pokoj na dusi. 😉 Alebo zajdi s nim na veterinu aj od toho su aby zhodnotili v akej fyzickej kondicii je steniatko. Nehovoriac o tom, ze taka navsteva len na konzultaciu je dobry trening.

simca06022011
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_dfa9b0 no len som sú čítala že tomto veku by mal mať okolo 20-28kg, môj má 15kg

@anonym_autor no podla mna urcite 5 mesacny pes velkeho plemena nema viac ako polovicu svojej dospelackej hmotnosti...

simca06022011
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_b7660d ja nechcem chovateľa otravovať, nieje Slovák a komunikácia je s nim zložitejšia. Je tu dosť ľudí čo sa psom rozumia

@anonym_autor chovatela neotravujes urcite...

simca06022011
29. apr 2026

inak asi som slepa, stale hladam to plemeno psa.. a nevidim..

autor
29. apr 2026
@simca06022011

inak asi som slepa, stale hladam to plemeno psa.. a nevidim..

@simca06022011 je to doberman, no nie zo Srbska ako niekto písal ale z Maďarska

simca06022011
29. apr 2026
@anonym_autor

@simca06022011 je to doberman, no nie zo Srbska ako niekto písal ale z Maďarska

@anonym_autor doberman je stihly pes, podla mna bud v klude, taha ich do vysky a potom zmohutneju.. ked tak napis tomu chovatelovi, urob fotku a spytaj sa.. translator funguje do madarciny dobre ak sa nedohovorite. Spytaj sa ho aj na krmenie, ci mu nemas dat viac... ja mam viszlu a ta v kuse bola v pohybe, ja som mu musela pridat krmnu davku... nesla som vobec podla tabuliek na granuliach a do dnes nejdem. Rast bol ok, moj je prirodzene mensi, ale bol ako somalec 20kilovy. Podla mna je to porovnatelne s tym mojjim, je to atleticky stihly pes... S veterinarom mozes kvalitu granul napr prebrat, alebo aj s tym chovatelom. Poradia ti, alebo povedia ze je vsetko ok.

colsami
29. apr 2026

Doberman je atleticky pes, ak by malo stena takmer 30kg v 5mesiacoch, akurat si tak zarabas na problemy. A Madarsko nie je druhy koniec sveta ani azbuka, ved su to najblizsi susedia, a v kynologii s nimi uplne bezne komunikujeme - aj s tymi, co nevedia ani ceknut inak ako po madarsky. Takze si to hod do translatora alebo AI a nechapem co stale riesis. Dogforum - blbost.

simca06022011
29. apr 2026
@colsami

Doberman je atleticky pes, ak by malo stena takmer 30kg v 5mesiacoch, akurat si tak zarabas na problemy. A Madarsko nie je druhy koniec sveta ani azbuka, ved su to najblizsi susedia, a v kynologii s nimi uplne bezne komunikujeme - aj s tymi, co nevedia ani ceknut inak ako po madarsky. Takze si to hod do translatora alebo AI a nechapem co stale riesis. Dogforum - blbost.

@colsami inak napr moja veterinarka bola velmi spokojna, ze pes nie je tazky.. lebo zvyknu mat problemy s klbami, a duplom ked su takyto mladi.

colsami
29. apr 2026
@simca06022011

@colsami inak napr moja veterinarka bola velmi spokojna, ze pes nie je tazky.. lebo zvyknu mat problemy s klbami, a duplom ked su takyto mladi.

@simca06022011 ano, to hovorim vzdy aj vsetkym mojim ludom - vzdy lepsie ak ma rastuci pes kludne aj kilo minus, nez ked ma (uplne zbytocne) co len kilo plus

lily8
Dnes o 10:28

@anonym_autor moja sestra ma aliasskeho malamuta teraz ma 50kg a dlzku 162cm tiez v takomto veku nebol podla tabuliek z internetu, netreba to riesit po roku narastol aj pribral, netreba psiky prekrmovat aby nemali problemy s klbami kazdy psik je iny zalezi akych mal rodicov je vela faktorov

Strana
z2