icon

Ktoré plemeno psa je vaše obľúbené a prečo?

30. apr 2026

Ahojte, aké plemeno psíka sa vám najviac páči a prečo? Máte takého vysnívaného aj doma ?

Strana
z2
katica06
30. apr 2026

Vždy som mala takzvanú pouličnú zmes, resp. to bol pes ktorý ma svojim pohľadom najviac oslovil v miestnom útulku, teraz že to pes , ktorý sa najviac podobá borderke, Predtým 15r mix NO

anonym_85853e
30. apr 2026

nemecký ovčiak. mali sme 16r

anonym_80e4af
30. apr 2026

francúzsky buldoček, mám doma, milujem nadovšetko ale je to môj prvý a posledný buldoček. Problémy od A-Z, bola som si vedomá, že sú to prešľachtené plemená a že môže byť častokrát chorý a veterina stojí veľa peňazí. Mám s PP. Napriek tomu je to láska nekonečná, taký mini človek v psom tele, kto nemal buldočka, nevie o čom hovorím. Láme mi srdce predstava, že tu raz nebude, ale snažím sa aby mala čo najkvalitnejší život. Ďalší psík bude už len z útulku (ak niekedy bude ďalší)

ria_sprout
30. apr 2026

Máme viacerých miesancov, pre mňa boli vždy najvysnivanejsi poulični zachránení psíkovia. Sú to najvdacnejsi psíkovia aki existujú.

anonym_977441
30. apr 2026

@anonym_autor veľmi veľa psîkov je sympaťákov, aj tí, ktorí sa človeku na prvý pocit nezdali. Ber útulkáča, sympatických najprv chodievaj venčiť. Tú vďačnosť a lásku im uvidíš v očiach.

katarinaba
30. apr 2026

Mne sa velmi paci irsky vlkodav. Ale to je uz skor ponik ako pes 🙂 (a prave preto sa mi paci). Velmi sa mi paci doberman ci rotvajler (nastvem vsetkych, ale len tie kupirovane). Milovala som NO, aj som mala. No ked som videla "belgicku malinu" (belgicky ovciak - malinois), tak to bola jasna volba. A lepsie som vybrat nemohla. Vybrala by som ho znova. Len to je plemeno, s ktorym treba makat, cvicit, zamestnat hlavu - nie je pre kazdeho.
A jasnacka, mam aj krizenca - to je zas vdacnost sama - nenajdete vdacnejsie stvorenie, ako najducha, ktoremu ste dali domov. Aj ked ma obcas hneva 🙂 vzala by som ju domov opat a opat. Nevahala by som ani minutu.

simsalabim
30. apr 2026

Pudlik. Inteligentny, hravy, poslusny a NEPLZNE.

anonym_89f156
30. apr 2026

Vsetky mam rada, ale radsej nieco vacsie a dlhosrste. Zlaty retriever je laska 💛.. a teraz mame chodaka 🖤🥰

miselka007
30. apr 2026

U mna su velka laska bull plemena. Su to srdciari,oddani a milujuci. Mame a chovame SBT a nemenila by som. Uvazujeme aj nad AST ale to je hudba buducnosti. SBT je typicky rodinny pes k detom a je to taki suchy zips ktori mate neustale za zadkom 🤭🤣 Clovek o nich len zakopava a to mame doma troch 🙈 So synom su partaci jak sa patriii. Je to male a skladne plemeno,vopchaju sa vsade 😁 a ked ne tak aj na hlavu vylezu a nemaju s tym najmensi problem 🤣🤣 Su to proste lasky ktore sa vam zaryju do srdca ♥️

3009
30. apr 2026

Ja mám už tretieho psíka a všetky boli z útulku. Najlepšia voľba.

jamimo
30. apr 2026

@anonym_autor pudel. Mali sme dvoch, keď ešte toto plemeno nebolo IG šialenstvo. Ináč milujem všetky ( či má 5 kg alebo 80) okrem čiváv a ratlìkov. Mám veľmi pekný vzťah ku psom, nebojím sa ich a nikdy som nezažila konflikt alebo útok.

arianna25
30. apr 2026

Zlatý retriever a chivava

vero13
30. apr 2026

Mam stafordku, predtým som k nej mala aj mix pitbulla a asi dogy, bol ozaj veľký, ale bolo to také mačiatko, obidvaja boli viac-menej zachránení, ajkeď ona bola zo zlých podmienok, jeho len musel dať majiteľ preč, ale staral sa o neho, ale moj sen od úplného detstva je Argentínska doga… momentálne by som ale na ňu nemala podmienky, ale dufam, že si ten sen raz splním 😄 a keď budem už stará určite si kúpim Basseta 😂

drahusa333
30. apr 2026

Páči sa mi ich viac ale moja srdcovka je čivava....ako dieťa som takého psíka chcela, až ako 37 ročná som si ho dovolila mať....teda muž a deti ma v tom podporili a myslim ze je to idealny 🐕

anonym_91e095
30. apr 2026

Mne sa velmi paci parson terier. Mame iny druh teriera a je to nas prvy pes - a je to pravda, ze teriery su na vychovu velmi tazke. Maju v sebe lovca a zaroven maju svoju hlavu, tvrdohlavu tym svojim terierskym sposobom a zabavnu tiez tym terierskym sposobom. Podla mna nejde ani tak o to, ci psik je pekny na vzhlad, ale ci si jeho potreba aktivity sadne s prirodzenou naturou majitela. Zaobstarat si psika, ktory potrebuje vela aktivity a potom na neho nemat cas, to nie je dobry napad. Treba si vzdy podla mna overit, kolko aktivity dany psik bude vyzadovat a ci to sedi so zivotnym stylom majijtela.

herika
30. apr 2026

mala som uz bull psa, labradora, vyzlu .. teraz máme nemecku dogu a cavapoo (novy krizenec)
Doga je super na to, aby sme mali bezpecnost a ani susedia k nám neprídu len tak na dvor 🙂
Cavapoo je teraz nová (este neuznaná) rasa, Cavalier spaniel a Pudlik - a musim povedat, ze zatial najlepsi vyber, ked chceme mat psika vo vnútri ...
Neplzne, je velmi mily, hravi a mudry psik. Urcite nie je moj posledny psik z tejto rasy 🙂 Vrelo odporucam, aj k detom ako prvy psik !

herika
30. apr 2026
@herika

mala som uz bull psa, labradora, vyzlu .. teraz máme nemecku dogu a cavapoo (novy krizenec)
Doga je super na to, aby sme mali bezpecnost a ani susedia k nám neprídu len tak na dvor 🙂
Cavapoo je teraz nová (este neuznaná) rasa, Cavalier spaniel a Pudlik - a musim povedat, ze zatial najlepsi vyber, ked chceme mat psika vo vnútri ...
Neplzne, je velmi mily, hravi a mudry psik. Urcite nie je moj posledny psik z tejto rasy 🙂 Vrelo odporucam, aj k detom ako prvy psik !

@herika este dodám, ze plemeno doga bolo moje vysnívané ... ale uz nikdy viac :D:D

marci9
30. apr 2026

Yorkshirský teriér je moja srdcovka. Mala som už psíkov rôznych plemien, ale yorkšír je topka. Mám už tretieho. V živote som nemala empatickejšieho psíka, je nenáročný, ani jeden z nich mi doma nikdy nič nezničil, absolútne nepĺzne...Jednoducho iného psíka by som už nechcela.

slavomira236
30. apr 2026

Mne sa paci najviac doberman aj sme mali davno ked som chodila na strednu usi boli kupirovane.esye sa smelo. To nas kazdy zastavoval aky krasny pes..Ten postoj farba bola krasna....

slavomira236
30. apr 2026

A neznasam civavu..a malych uskrieksnych psov co bresu stale

zuzubb007
30. apr 2026
@miselka007

U mna su velka laska bull plemena. Su to srdciari,oddani a milujuci. Mame a chovame SBT a nemenila by som. Uvazujeme aj nad AST ale to je hudba buducnosti. SBT je typicky rodinny pes k detom a je to taki suchy zips ktori mate neustale za zadkom 🤭🤣 Clovek o nich len zakopava a to mame doma troch 🙈 So synom su partaci jak sa patriii. Je to male a skladne plemeno,vopchaju sa vsade 😁 a ked ne tak aj na hlavu vylezu a nemaju s tym najmensi problem 🤣🤣 Su to proste lasky ktore sa vam zaryju do srdca ♥️

@miselka007 súhlasím, máme amerického staforda a to je neskutočne oddaný psík, extrémne miluje deti a všetkých ľudí, vždy sa ich boja ľudia lebo tak vyzerajú, a popritom naša je extrémne strážni pes, keby príde hocikto a povie jej skoč do auta hneď ide, miluje cestovanie 🙈 motá sa nonstop za zadkom deťom aj nám dospelým, všetko musí vidieť 🤣, proste taký živý veľký plyšák, môžme ju naťahovať od rána do večera a užíva si to 🙈

klotildabazarik
30. apr 2026

@anonym_autor westik, corgi,

arianna25
30. apr 2026
@herika

@herika vygooglila som a pozerám že pekný psík taký jak plysacik

anonym_13563b
30. apr 2026

samojed, od pohľadu vidno, že má vlastnú hlavu :D Nemám ho, nebudem ho mať ale je mi strašne sympatický. Taký biely macko.

herika
30. apr 2026
@arianna25

@herika vygooglila som a pozerám že pekný psík taký jak plysacik

@arianna25 ano, kazdy sa u nás zastavi, ked je vonku, a od kazdeho pocujem, ze ako plysák 🙂 hlavne ked je krásne ostrihany (jediné negativum, ze musite s nim do kozmetiky chodit, ale tak cca kazdy 2.mesiac..)
Inak okrem toho, ze je taky maco ... je velmi mudry a sikovny psik. A vie sa prisposobit, ked máte aktivity, tak je velmi aktivny, ked sa válite doma pár dni, bude aj on ...
Fakt velmi vzládnutelny psik.

sjuzi
30. apr 2026
@slavomira236

Mne sa paci najviac doberman aj sme mali davno ked som chodila na strednu usi boli kupirovane.esye sa smelo. To nas kazdy zastavoval aky krasny pes..Ten postoj farba bola krasna....

@slavomira236 Ja mám dobermanku, je skvelá, veľmi inteligentná a také moje veľké bábo. Miluje psov všetkých, malých, veľkých. Nikdy som si nemyslela, že sú to také úžasné psy. Ale teda prvý rok bol masaker 😀 Ale presne, každý sa zastavuje, že je to nádherný pes, má krásnu čiernu srsť lesklú a svalnatú postavičku.

anonym_86b6ea
30. apr 2026

Nemecka doga a francuzska doga. My nemame, ale rodicia maju uz tretiu francuzsku dogu

momusik
30. apr 2026

Zlaty retriever

misulka22
30. apr 2026

Mam pyrenejske horske psy a nemenils by som.samozrejme sa mi pacia exterierovo ,aoe este viac som nadsena z ich povahy.su velmi inteligentni,miluju svoju rodinu ,ake zaroven su to nezavysle povahy.perfektne strazua,zaroven nie su zbytocne agresivni a vedia vyborne vyhodnotit situaciu a podla toho jednat. So suckou robim canisterapie a je uzasna, dokonca mame urobene PADA testy co ma len dakych 10 psov na SR. Hovori sa o nich ,ze sa necvicia,ale vychovavaju.

anonym_0ad501
30. apr 2026

@anonym_autor Prvého psíka sme mali americký kokeršpaniel,bol kúpený od chovateľa a mal epilepsiu ,to bolo pred 30 rokmi,pribudlo k nemu vyhodené malé šteniatko, ktoré sme našli pri venčení,ako plače a schováva sa pod autami vo februári, tretí psík bola tiež taká rada z rodu 'vonStrasse, čiže z ulice,mal ochrnutie zadné nožičky,tak sme ho vypiplali za pomoci veterinárov a tých dvoch,tak si hopkal a dostal cukrovku,pochvala som mu dlho inzulín,oslepol,ale dožil sa pekného veku, obklopený láskou, posledný bol cigánsky pes, ktorý si vybral môjho muža, keď išiel domov,pripojil sa k nemu a ostal u nás.Odisiel v septembri minulého roku vo veku 16 a pol roka
Mal displaziu bedrového kĺbu,mal lieky naučila som sa mu pichať doma infúzie.Rano sa nepostavil a pani doktorka povedala, že je čas odísť
Prišla k nám domov a obklopený našou láskou odišiel do psieho neba a je doma v bielej urnea dcéra si dala urobiť prívesok s jeho popolom ako motýlik.Je to čerstvé, ale už rozmýšľame, že si zoberieme z útulku.

Strana
z2