icon

Môže obojok proti kliešťom spôsobiť lupiny psovi?

Včera o 12:45

Ahojte spozorovala som na psíkovom krku citlivejšie miesto s redšou srsťou. Doma nosí len obojok proti klieštom, iný nie. Môže to byť z toho? Má na krku aj ako keby lupiny. Foto komentár

autor
Včera o 12:45
autor
Včera o 12:47
dorizzz
Včera o 13:17

Podla mna to moze byt z obojku. Aky konkretne obojok kupujes? Ked ho okupes, pockas kym vyschne alebo mu davas obojok na mokru srst?

autor
Včera o 13:19
@dorizzz

Podla mna to moze byt z obojku. Aky konkretne obojok kupujes? Ked ho okupes, pockas kym vyschne alebo mu davas obojok na mokru srst?

@dorizzz kupujem foresto. A po kúpaní vždy až na suchú srsť.

timea301196
Včera o 13:22

Určite. Nerozmýšľala si nad tabletkami? Nám veterinár dáva tabletky.

esther100
Včera o 13:24

Obojok vám zaberá?my sme prešli tiež na tabletky,lebo s obojkom účinok k nulový

autor
Včera o 13:32
@timea301196

Určite. Nerozmýšľala si nad tabletkami? Nám veterinár dáva tabletky.

@timea301196 tabletky mu moc nechcem dávať, má citlivé trávenie

autor
Včera o 13:33
@esther100

Obojok vám zaberá?my sme prešli tiež na tabletky,lebo s obojkom účinok k nulový

@esther100 ano zaberá, po nasadení nemal ani jedného kliešťa a to sme každý deň v lese.

dorizzz
Včera o 13:40
@anonym_autor

@dorizzz kupujem foresto. A po kúpaní vždy až na suchú srsť.

@anonym_autor a aky stary psik je to? Ma ten obojok prvykrat? Alebo ho uz mal aj roky predtym?
Ja kupujem scalibor. Mojmu foresto neucinkovalo.

autor
Včera o 13:50
@dorizzz

@anonym_autor a aky stary psik je to? Ma ten obojok prvykrat? Alebo ho uz mal aj roky predtym?
Ja kupujem scalibor. Mojmu foresto neucinkovalo.

@dorizzz má 9 mesiacov, už ho mal aj predtým.

dorizzz
Včera o 14:17
@anonym_autor

@dorizzz má 9 mesiacov, už ho mal aj predtým.

@anonym_autor kedy predtym? Ked ma 9 mesiacov, tak mi to vychadza skor tak, ze ho ma prvu sezonu… jeden obojok by mal vydrzat celu sezonu- jar az jesen. Ak si mu dala uz viackrat obojok za tento rok, tak je to na jeho kozu velka zataz podla mna. Vysadila by som to uplne a skusila iny, pripadne tabletku. Myslim si, ze to bude z toho foresta. S veterinarom si to neriesila?

autor
Včera o 14:31
@dorizzz

@anonym_autor kedy predtym? Ked ma 9 mesiacov, tak mi to vychadza skor tak, ze ho ma prvu sezonu… jeden obojok by mal vydrzat celu sezonu- jar az jesen. Ak si mu dala uz viackrat obojok za tento rok, tak je to na jeho kozu velka zataz podla mna. Vysadila by som to uplne a skusila iny, pripadne tabletku. Myslim si, ze to bude z toho foresta. S veterinarom si to neriesila?

@dorizzz starý stratil, tak som musela kupovať nový. Vet hovoril, že to može aj nemusí byť z obojku. Tabletku mu nechcem dávať, má citlivý žalúdok.

dorizzz
Včera o 14:42
@anonym_autor

@dorizzz starý stratil, tak som musela kupovať nový. Vet hovoril, že to može aj nemusí byť z obojku. Tabletku mu nechcem dávať, má citlivý žalúdok.

@anonym_autor aj tak by som mu to foresto nateraz nedavala. Potom skus tu vodicku len, co sa vtiera do koze, ked tabletky nechces. Pockaj ako sa to vyvinie, ci sa to do buduceho roka upravi. Ak ano a kupis znova foresto a znova sa mu to objavi, tak uz budes vediet, ze nie je pre neho vyhovujuce. Inak sa to neda zistit, len takouto metodou, ked ani veterinar nevie.

minenkaa
Včera o 15:27

Nášmu psovy sa z obojku proti klientom zapálila koza okolo krku ,odvtedy sme nedali už obojok

anonym_700680
Včera o 15:53

Za 19 rokov ani jeden moj pes nemal lupiny z obojku (Foresto) a mali ho rozne plemena, rozne velkosti s roznou srstou.

biba_18
Včera o 16:11

môj mal citlivú srsť aj trávenie - dávali sme pipety

colsami
Včera o 18:01

Môže.

anonym_a33cbf
Včera o 22:40

Podľa mňa je toto ukážková reakcia na obojok. Riešiš lupiny, ale on má holé miesta. Ukážková alergická reakcia. My sme roky používali ,,mimo" sezonu teda v zime pipetku a od jari do zimy scalibor, každý rok to fungovalo a teraz bojujeme s rickettsiozou a to nechodime do lesa, len bežne po sídlisku. Max lúka na okraji mesta.

autor
Dnes o 06:07
@dorizzz

@anonym_autor aj tak by som mu to foresto nateraz nedavala. Potom skus tu vodicku len, co sa vtiera do koze, ked tabletky nechces. Pockaj ako sa to vyvinie, ci sa to do buduceho roka upravi. Ak ano a kupis znova foresto a znova sa mu to objavi, tak uz budes vediet, ze nie je pre neho vyhovujuce. Inak sa to neda zistit, len takouto metodou, ked ani veterinar nevie.

@dorizzz včera som mu go dala dolu a hneď po prechádzke mal kliešťa 😅 musim pozrieť teda nejaké tie pipety, no len pozerám že majú dosť krátku účinnosť.

autor
Dnes o 06:08
@anonym_a33cbf

Podľa mňa je toto ukážková reakcia na obojok. Riešiš lupiny, ale on má holé miesta. Ukážková alergická reakcia. My sme roky používali ,,mimo" sezonu teda v zime pipetku a od jari do zimy scalibor, každý rok to fungovalo a teraz bojujeme s rickettsiozou a to nechodime do lesa, len bežne po sídlisku. Max lúka na okraji mesta.

@anonym_a33cbf nemá žiadne holé miesto, foto skresluje. Len tam má redšiu srsť.

biba_18
Dnes o 06:33
@anonym_autor

@dorizzz včera som mu go dala dolu a hneď po prechádzke mal kliešťa 😅 musim pozrieť teda nejaké tie pipety, no len pozerám že majú dosť krátku účinnosť.

@anonym_autor cca mesiac. áno. ale sú účinné. pozri advantix, tie boli najlepšie ...

colsami
Dnes o 06:47
@anonym_autor

@anonym_a33cbf nemá žiadne holé miesto, foto skresluje. Len tam má redšiu srsť.

@anonym_autor aj ja tam vidim hole miesta - presne to, co Ty nazyvas "redsia srst" vyzera ako reakcia v mieste nasadenia obojku a za chvilu z toho budes mat uplne hole miesto (ak by si v noseni obojku pokracovala).

Foresto je dobry obojok, ale Tvojmu psovi zrejme nesadol. Skus tablety alebo pipety - ano, bezne maju ucinnost na 4-6 tyzdnov a suhlasim tiez s tym, ze mne osobne napr. ten Advantix vyborne funguje. Pozor - pes sa nema kupat ani zmoknut. Ak mu toto "hrozi", tak potom je najidealnejsie siahnut po tablete.

anonym_7d8118
Dnes o 07:00

Ja mam male plemeno, tiez citlivy žalúdok, ale lieky proti kliešťom (vet je dal simparicu) znáša bez akehokolvek problému. Skúšala si nejake lieky vobec?

dorizzz
Dnes o 07:25
@anonym_autor

@anonym_autor tak už musíš narábať s tým čo máš a je pre teba prijateľné. Obojok by som mu nedávala teraz žiadny a počkala, či srsť dorastie a lupiny zmiznú. Ak áno, skúsila by som znova obojok budúci rok a ak sa to objaví znova, tak zase len pipety, keď lieky nechceš dávať.