icon

Prečo sa pes večer správa ako divý?

12. júl 2026

Ahoj. Každý jeden večer, ako prídeme po prechádzke pes sa nažerie sa začne správať ako divý, behať po celom byte, všetko kúsať. Vyštekáva, nemôžem sú v klude ani ľahnúť alebo sa najesť. Čo s tým robiť? Energiu má vybitú, má doma lizacie podložky, hlavolamy. No každý deň do pomaly 11 v noci je ako besný. je to ešte šteňa, 7 mesačné. Neveim si už rady. Na výcvik chodíme 1x týždenne

Strana
z2
wolf_
12. júl 2026

Ideálne naučiť na klietku/vyhradený priestor. Z opísaného sa pravdepodobne jedná o prejav únavy/prestimulovania (niečo ako keď veľmi unavené malé dieťa začne byť nevrlé a vymýšľať).

anonym_75b0e4
12. júl 2026

@anonym_autor Vie ze prichadza odlucenie a bude v noci sam. Zober si ho do spalne a bude to vyriesene. Idealne odstahuj manzela a bud v spalni so psom.

anonym_a59263
12. júl 2026
@anonym_75b0e4

@anonym_autor Vie ze prichadza odlucenie a bude v noci sam. Zober si ho do spalne a bude to vyriesene. Idealne odstahuj manzela a bud v spalni so psom.

@anonym_75b0e4 pomohol by psovi psychológ a terapie?

anonym_75b0e4
12. júl 2026
@anonym_a59263

@anonym_75b0e4 pomohol by psovi psychológ a terapie?

@anonym_a59263 Skor pozornost a vediet, ze je na prvom mieste.

autor
12. júl 2026
@wolf_

Ideálne naučiť na klietku/vyhradený priestor. Z opísaného sa pravdepodobne jedná o prejav únavy/prestimulovania (niečo ako keď veľmi unavené malé dieťa začne byť nevrlé a vymýšľať).

@wolf_ klietku má, v noci aj cez deň v nej spáva no ako je zatvorená a vidí alebo ma počuje stále šteká

anonym_75b0e4
12. júl 2026
@anonym_autor

@wolf_ klietku má, v noci aj cez deň v nej spáva no ako je zatvorená a vidí alebo ma počuje stále šteká

@anonym_autor Dieta by si tiez dala do klietky?

autor
12. júl 2026
@wolf_

Aj teraz už leží v otvorenej klietke je a pokojný. No spať nespí. Cez deň spí tak do 13:00
@wolf_

wolf_
12. júl 2026

Príde mi, že má problém sa "vypnúť", oddychovať keď sa okolo neho niečo deje 🤔 hm? A z toho kľudne aj ten nával "divokosti" večer keď po dni čo bol vlastne asi skoro stále nejakým spôsobom v strehu je už proste prestimulovaný. Čiže ja osobne by som sa zamerala primárne na to aby bol schopný plnohodnotne oddychovať. Resp. ak chodíte pravidelne na tréning prečo sa nepýtaš tam? Verím, že chodíte k dobrému odborníkovi, pozná vášho psa, aj vás..

rozculena
12. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor prečo zatváraš klietku?

anonym_2e3016
12. júl 2026

Najprv mali ludia psov na retazi a teraz v klietke ☹ Mame fenku labradorku vnutri v dome a nemame klietku, naucila sa fungovat. Nemame ani retaz, budu, volieru...

anonym_6d35be
12. júl 2026

Ja tieto klietky nechapem a to mame za sebou vydocaskovanych cez 50 psov. Ďalšia vec je, že je to stena, to nevypnes, lebo ty si povedala. Koľko ste vecer na prechadzke? Ja som mala raz v docaske X NO, s tým, ked som rano nespravila 6 km prechadzku, bol schopny rozkusat gauc, co aj spravil. Ak by bol pes vyčerpaný, tak neblbne, ale môže byt aj to problem, že ide na neho separacna uzkost, ked ho zatváraš do klietky. Inak tomu vôbec nechapem, na co to vôbec robis, ked si doma. Aký to ma zmysel?

anonym_489690
Včera o 02:06

Kto tu odsudzujete klietku, pozrite si pár častí Neposlušných, tam je to vysvetlené.

anonym_292d09
Včera o 03:44

@anonym_autor Och boze,no na co ti je takato opacha??

autor
Včera o 04:02
@wolf_

Príde mi, že má problém sa "vypnúť", oddychovať keď sa okolo neho niečo deje 🤔 hm? A z toho kľudne aj ten nával "divokosti" večer keď po dni čo bol vlastne asi skoro stále nejakým spôsobom v strehu je už proste prestimulovaný. Čiže ja osobne by som sa zamerala primárne na to aby bol schopný plnohodnotne oddychovať. Resp. ak chodíte pravidelne na tréning prečo sa nepýtaš tam? Verím, že chodíte k dobrému odborníkovi, pozná vášho psa, aj vás..

@wolf_ na tréningoch sa učíme poslušnosť. Nie to ako fungujeme doma. Neveim, mne je blbe sa niekoho vypytovať niečo.

autor
Včera o 04:02
@rozculena

@anonym_autor prečo zatváraš klietku?

@rozculena na to aby keď niesom doma si niečím sám neublížil 🙂 pokiaľ som doma je otvorená.

autor
Včera o 04:03
@anonym_2e3016

Najprv mali ludia psov na retazi a teraz v klietke ☹ Mame fenku labradorku vnutri v dome a nemame klietku, naucila sa fungovat. Nemame ani retaz, budu, volieru...

@anonym_2e3016 očividne máte už staršieho psa, ja mám šteňa 🙂

autor
Včera o 04:05
@anonym_6d35be

Ja tieto klietky nechapem a to mame za sebou vydocaskovanych cez 50 psov. Ďalšia vec je, že je to stena, to nevypnes, lebo ty si povedala. Koľko ste vecer na prechadzke? Ja som mala raz v docaske X NO, s tým, ked som rano nespravila 6 km prechadzku, bol schopny rozkusat gauc, co aj spravil. Ak by bol pes vyčerpaný, tak neblbne, ale môže byt aj to problem, že ide na neho separacna uzkost, ked ho zatváraš do klietky. Inak tomu vôbec nechapem, na co to vôbec robis, ked si doma. Aký to ma zmysel?

@anonym_6d35be chodíme večer okolo 6/7 km, takže tam problem nieje. Je vybehaný, keďže používam 20m stopovačku. Pokiaľ som doma a varím alebo vyptieram podlahy, vysávam nepotrebujem aby mi pes smedel stále za zadkom. Preto sa učí na miesto.

autor
Včera o 04:06
@anonym_292d09

@anonym_autor Och boze,no na co ti je takato opacha??

@anonym_292d09 aby si mala čo komentovať

weronika171717
Včera o 04:49
@anonym_75b0e4

@anonym_75b0e4 manžela vysťahovať zo spálne???? To je čo za radu???? 😅😅😅 Choré zmýšľanie máš. 😁

anonym_2a026a
Včera o 05:17

proste je v puberte ... cas zacat s vycvikom ... neboj sa ukludni sa a bude ti jeho santenie aj chybat

anonym_7e8e0f
Včera o 05:24

Nas pes, rano prechadzka tak hodku, ale to sa len vlecie, nucha, potom okolo obeda podobne, ale vecer bol jeho cas.... ako vas - dlha prechadzka, a po nej sa este strase vela chcel doma hrat, v podstate od takej 4 do 9-10 stale akoby potreboval pozornost. Teraz bude mat uz 6 rokov a vypustil tu jednu obedovu prechdzku, nepyta sa. A trosilinku mozno o hodinu sa skratil ten vecerny cas, stale mame tu dlhu prechdzku, ako vy cca 5km a viac, a potom sa chce este hrat.Len mozno uz o tej 8 zalahne. Niekedy sa smejeme, ze ked my ideme spat, tak vtedy akoby ozije a donesie hracku a piska nou... tak trosku sa pohrame, ale uz neladze. My sme ho pustali do postele, len ja som sa potom moc nevyspala, som sa mu stale uhybala, budila sa na to, napokon som mu taku taburetku 60x90 cm kupila vedla nasej postele a tam spi, a sme spokojni vsetci. Zvykol aj v noci ist do inej miestnosti, vyhladaval take chladnejsie miesta, aj teraz sa premiestnuje niekolko razy za noc. Ale vasu klietku chapem, nas sa velmi boji burok, a na to nam to vsetci radili, ze keby tam bol zvyknuty, ze este prekryt klietku dekou a z by tolko nestekal, len uz sme si povdali, ze tazko to menit, zvykat ho...

anonym_26146f
Včera o 05:30
@anonym_75b0e4

@anonym_autor Dieta by si tiez dala do klietky?

@anonym_75b0e4 jasne, akurat ze 7m deti nepreskocia cez bocnice tak su v postielke alebo v ohradke

anonym_2e3016
Včera o 06:42
@anonym_autor

@anonym_2e3016 očividne máte už staršieho psa, ja mám šteňa 🙂

@anonym_autor Mame nasu psicku od 8 tyzdnov, presli sme si s nou steniatkovsky vek a aj pubertu. Vek, kedy kusala vsetko a vsade, ked menila zuby

anonym_182854
Včera o 06:46
@anonym_autor

@anonym_autor Aj nas sa rad jasil vecer, lebo my pri telke a on si myslel asi, ze sa nudime, tak sa chcel jasit. A to aj vtedy, ked uz ste a nebol. Ale nastastie nestekal vela, to sme ho ucili, ze toto ee. Ono mi to pripomina, ako ekd detom.povies, ze je cas ist do postele. Tak vtedy zacnu najviac vymyslat, blaznit sa.

autor
Včera o 07:47
@anonym_2a026a

proste je v puberte ... cas zacat s vycvikom ... neboj sa ukludni sa a bude ti jeho santenie aj chybat

@anonym_2a026a na výcvik chodíme

autor
Včera o 07:50
@weronika171717

@anonym_75b0e4 manžela vysťahovať zo spálne???? To je čo za radu???? 😅😅😅 Choré zmýšľanie máš. 😁

@weronika171717 to je troll, preto som nereagovala na ňu. Je dsimpphries témy o psoch vždy sa 1/2 nájdu, ktoré len rýpu

autor
Včera o 07:51
@anonym_7e8e0f

Nas pes, rano prechadzka tak hodku, ale to sa len vlecie, nucha, potom okolo obeda podobne, ale vecer bol jeho cas.... ako vas - dlha prechadzka, a po nej sa este strase vela chcel doma hrat, v podstate od takej 4 do 9-10 stale akoby potreboval pozornost. Teraz bude mat uz 6 rokov a vypustil tu jednu obedovu prechdzku, nepyta sa. A trosilinku mozno o hodinu sa skratil ten vecerny cas, stale mame tu dlhu prechdzku, ako vy cca 5km a viac, a potom sa chce este hrat.Len mozno uz o tej 8 zalahne. Niekedy sa smejeme, ze ked my ideme spat, tak vtedy akoby ozije a donesie hracku a piska nou... tak trosku sa pohrame, ale uz neladze. My sme ho pustali do postele, len ja som sa potom moc nevyspala, som sa mu stale uhybala, budila sa na to, napokon som mu taku taburetku 60x90 cm kupila vedla nasej postele a tam spi, a sme spokojni vsetci. Zvykol aj v noci ist do inej miestnosti, vyhladaval take chladnejsie miesta, aj teraz sa premiestnuje niekolko razy za noc. Ale vasu klietku chapem, nas sa velmi boji burok, a na to nam to vsetci radili, ze keby tam bol zvyknuty, ze este prekryt klietku dekou a z by tolko nestekal, len uz sme si povdali, ze tazko to menit, zvykat ho...

@anonym_7e8e0f náseho práveže ráno ani za svet mevytiahnem na prechádzku, on sa nepohne z postele alebo klietky ( podľa toho kde spí) tak do 13:00. Ráno len rýchle cikanie a kakanie všetko tak do 2 min a hneď domov.

farebnypapagaj
Včera o 08:42
@weronika171717

@weronika171717 haha ze manzela prec a psa do postele😄. A ty co so svojim psom trtk**s? Mam dojem tu ze poddaktore ano,a nie je to nezvycajne aj taka diagnoza okrem tej psickarskej existuje,@anonym_75b0e4

autor
Včera o 08:43
@farebnypapagaj

@weronika171717 haha ze manzela prec a psa do postele😄. A ty co so svojim psom trtk**s? Mam dojem tu ze poddaktore ano,a nie je to nezvycajne aj taka diagnoza okrem tej psickarskej existuje,@anonym_75b0e4

@farebnypapagaj ten anonym je troll, píše skoro do každej diskusie o psoch.

anonym_32fa7a
Včera o 08:56

@anonym_autor
Kazdy psik je iny bohuzial nie kazdy je ukazkovy ale niekedy to treba asi prijat. Moj psik je dospely a stale vie kadeco znicit na dvore alebo kopat jamy ci hryzt plot. Plot opravujeme neustale. Je to ten typ psika ktory sa neda unavit mohli by sme ho vencit cely den a neunavil by sa. Pride domov a ked nas nevidi tak ničí. Ked nas zbada tak je ako anjelik. Takze si to uvedomuje ale je velmi svojsky. Nema rad komandovanie a poslusnost mu nic nehovori. Tym som chcela povedat ze vycvikom sa nie vzdy vsetko zmeni niekedy je to proste o povahe. S nasim psikom sa nic nedalo robit tak sme to vzdali vsak ma 5 rokov a nic sa nezmenilo ked sme sa snazili. Aj sme ho vykastrovali a nič. Ale ja ho mam strasne rada

Strana
z2