Prečo si pes líže srsť na končatinách?
V prvom rade chcem napísať že nie je to môj pes. Je u mňa kým bude majiteľ s kúpeloch.
Nelýže.si labky, odspodu ale z vrchu srsť, nič ako napríklad ranu a pod tam nemá. Prečo to robí? Je to normálne?
@anonym_autor je to normálne, náš pes to robí od narodenia, veterinar povedal ze to je normalne
moze to robit prirodzene alebo aj zo stresu .ak si ich nehryzie do krvava tak by som ho pozorovala... pripadne napis majitelke ci to robieva aj doma a nech ta ona naviguje ... ja osobne by som nebola rada ak by mi niekto strazil psa a namiesto porady somnou by sa radil na mamickovskom fore kde je kazda mudra
Môže to robiť zo stresu alebo z nudy. Môže mu tam vypadať srsť a vznikne až taká mokvajúca rana. Pozri, či tam nemá kvasinkovú infekciu, alebo niečo zapichnuté, ak nič, skús ho odpútať od tejto činnosti. Hračky, viac prechádzok, viac pozornosti ...
moze to robit prirodzene alebo aj zo stresu .ak si ich nehryzie do krvava tak by som ho pozorovala... pripadne napis majitelke ci to robieva aj doma a nech ta ona naviguje ... ja osobne by som nebola rada ak by mi niekto strazil psa a namiesto porady somnou by sa radil na mamickovskom fore kde je kazda mudra
@anonym_8c2da3 ak nie si práve v kúpeľoch a bytového spa na dedine u sesternici tak tak sa ťa to netýka. Ty si zaplatiš psí hotel s extra starostlivosťou
@anonym_autor Ahoj, psik sa moze citit neisto, moze to byt stres- tou zmenou, ze ho majitel nechal u niekoho. Psiky taketo veci dost vnimaju. Ale skus sa pripadne, ak mas moznost opytat majitela, ci take robi aj doma (pokial mate kontakt kym je v kupeloch). Ale najskor to bude tym co som napisala.
@anonym_autor je to normálne, náš pes to robí od narodenia, veterinar povedal ze to je normalne
@anonym_6c0793 nie je to vobec normalne.
Autorka: bud je to problem ze sa pes nudi (zlozvyk), mozno zmena prostredia (ale to iba ak to robi vyhradne u Teba a doma nie), no vo vacsine pripadov to byva naozaj aj zdravotny podklad - alergia, ktoru majitel neriesi. Jej velmi charakteristickym znakom je prave aj vylizovanie a vyhryzavanie labiek. Najma u malych plemien (ale aj u velkych moze byt, no u malych to je velmi caste).
@anonym_6c0793 nie je to vobec normalne.
Autorka: bud je to problem ze sa pes nudi (zlozvyk), mozno zmena prostredia (ale to iba ak to robi vyhradne u Teba a doma nie), no vo vacsine pripadov to byva naozaj aj zdravotny podklad - alergia, ktoru majitel neriesi. Jej velmi charakteristickym znakom je prave aj vylizovanie a vyhryzavanie labiek. Najma u malych plemien (ale aj u velkych moze byt, no u malych to je velmi caste).
@colsami nerobil to doma. Nerobí to stále. On si nelíže labky, nemá tam ranu, není tam pokožka inej farby a pod, není tam rána, není tam menej srsti. Ani nikde inde na tele, neškriabe sa. Nehryzie si tie miesta vôbec. Je u mňa desať dní. Pes je väčši má minimálne 30kg. Je hravý, veselý, hodina vencenia je mu nič.
Mali sme retrievera, ktory to robil, on si nakoniec aj vylizal na labke take male miesto 1x2cm, nakoniec sme skoncili u veterinara, dostal na to nejaku vodicku a prestal sa lizat

Nie je to normalne, moze to byt alergia alebo stres zo zmeny prostredia.