icon

Prečo si pes líže srsť na končatinách?

5. máj 2026

V prvom rade chcem napísať že nie je to môj pes. Je u mňa kým bude majiteľ s kúpeloch.
Nelýže.si labky, odspodu ale z vrchu srsť, nič ako napríklad ranu a pod tam nemá. Prečo to robí? Je to normálne?

anonym_cb8e4c
•
5. máj 2026

Nie je to normalne, moze to byt alergia alebo stres zo zmeny prostredia.

anonym_baa09b
•
5. máj 2026

@colsami je odborníčka

anonym_6c0793
•
5. máj 2026

@anonym_autor je to normálne, náš pes to robí od narodenia, veterinar povedal ze to je normalne

anonym_8c2da3
•
5. máj 2026

moze to robit prirodzene alebo aj zo stresu .ak si ich nehryzie do krvava tak by som ho pozorovala... pripadne napis majitelke ci to robieva aj doma a nech ta ona naviguje ... ja osobne by som nebola rada ak by mi niekto strazil psa a namiesto porady somnou by sa radil na mamickovskom fore kde je kazda mudra

ika02
•
5. máj 2026

Môže to robiť zo stresu alebo z nudy. Môže mu tam vypadať srsť a vznikne až taká mokvajúca rana. Pozri, či tam nemá kvasinkovú infekciu, alebo niečo zapichnuté, ak nič, skús ho odpútať od tejto činnosti. Hračky, viac prechádzok, viac pozornosti ...

autor
•
5. máj 2026
@anonym_8c2da3

moze to robit prirodzene alebo aj zo stresu .ak si ich nehryzie do krvava tak by som ho pozorovala... pripadne napis majitelke ci to robieva aj doma a nech ta ona naviguje ... ja osobne by som nebola rada ak by mi niekto strazil psa a namiesto porady somnou by sa radil na mamickovskom fore kde je kazda mudra

@anonym_8c2da3 ak nie si práve v kúpeľoch a bytového spa na dedine u sesternici tak tak sa ťa to netýka. Ty si zaplatiš psí hotel s extra starostlivosťou

motylik2559
•
5. máj 2026

@anonym_autor Ahoj, psik sa moze citit neisto, moze to byt stres- tou zmenou, ze ho majitel nechal u niekoho. Psiky taketo veci dost vnimaju. Ale skus sa pripadne, ak mas moznost opytat majitela, ci take robi aj doma (pokial mate kontakt kym je v kupeloch). Ale najskor to bude tym co som napisala.

colsami
•
5. máj 2026
@anonym_6c0793

@anonym_autor je to normálne, náš pes to robí od narodenia, veterinar povedal ze to je normalne

@anonym_6c0793 nie je to vobec normalne.

Autorka: bud je to problem ze sa pes nudi (zlozvyk), mozno zmena prostredia (ale to iba ak to robi vyhradne u Teba a doma nie), no vo vacsine pripadov to byva naozaj aj zdravotny podklad - alergia, ktoru majitel neriesi. Jej velmi charakteristickym znakom je prave aj vylizovanie a vyhryzavanie labiek. Najma u malych plemien (ale aj u velkych moze byt, no u malych to je velmi caste).

autor
•
5. máj 2026
@colsami

@anonym_6c0793 nie je to vobec normalne.

Autorka: bud je to problem ze sa pes nudi (zlozvyk), mozno zmena prostredia (ale to iba ak to robi vyhradne u Teba a doma nie), no vo vacsine pripadov to byva naozaj aj zdravotny podklad - alergia, ktoru majitel neriesi. Jej velmi charakteristickym znakom je prave aj vylizovanie a vyhryzavanie labiek. Najma u malych plemien (ale aj u velkych moze byt, no u malych to je velmi caste).

@colsami nerobil to doma. Nerobí to stále. On si nelíže labky, nemá tam ranu, není tam pokožka inej farby a pod, není tam rána, není tam menej srsti. Ani nikde inde na tele, neškriabe sa. Nehryzie si tie miesta vôbec. Je u mňa desať dní. Pes je väčši má minimálne 30kg. Je hravý, veselý, hodina vencenia je mu nič.

ivicatolic
•
5. máj 2026

@anonym_autor je to jeho osobná hygiena 😊

anonym_230588
•
6. máj 2026

Mali sme retrievera, ktory to robil, on si nakoniec aj vylizal na labke take male miesto 1x2cm, nakoniec sme skoncili u veterinara, dostal na to nejaku vodicku a prestal sa lizat