icon

Smútok zo straty milovaného psa: Ako sa vyrovnať?

ingridmotyl
Dnes o 05:39

Sobotu my odišiel môj milovaný psík 13 ročná civavka 🥲🥲🥲 neviem fungovať jesť ležím plácem neviem ako ináč to opísať lebo som toho otrasená mala som ju 13 rokov strašne som ju ľúbila pred všetkých chránila bola moja mala príznaky spávala somnou izbe pelechu pred tým prespavala izbe somnou celú noc zrazu sa pýtala izbe von skrabala. Na dvere že ma ju pustiť do obývačky takto ro bolo každý večer tak pustila som ju bolo leto myslela som si psovy že psovy je teplo nemôže spať alebo chce ísť von tak išla som snou aj vystáť nechala som si dvere otvorené izbe že keď bude chcieť môže ísť do plechu nechala som ju tak sem tam som ju išla skótrolovat našla som ju spať na chodbe na koberci alebo niekde kúte myslela stále hľadá chladne miesto teraz si to nesmierne vycitam že nemala som myslieť ale ísť snou veterinarovy kúpila som jej bio kvalitnú konzervu hibedzie srdce s fenikelom stav sa zhoršil keď toto Papala začala chodiť cez noc nie tak že ako to spominam horevisie že našla som ju spať na koberci tak že prostw len chodila izby do izby kuchiny na chodbu kumne nepokoj totálne nevedela si proste uložiť nájsť si miesto oddýchnuť si spať Ona bola pes ktorý miloval spánok a leňošenie ktomu sa pridal aj deň nie len noci ale aj cez deň chodila chodia a chodia izby do izby zastavila som ju podržala na rukách 🥲🥲🥲🥲🥲 nevedela som že nevníma potom jeden dwn to uz bolo také išla tam kde nemá dávala viac najavo nevidí nás narážala do steny išla som snou lekarovy povedali ma zle srdiečko nezdá sa im to rtg sone bola som snou pet pointe Lučenci že nevyzerá jje dobre srdiečko pečeň a ľadviny že pečeň jej nedobre funguje že nejaký amoniak ma vysoký 386 a že udiera jej to do hlavičky mozgu ma stratu vedomia ma vypnuté vedomie nevníma tak nechála som ju tam na infúziách od 9 rana do pol šiestej stym že dostane infúziu lieky nechať cez noc som ju tam nenechala majú písané pohotovosť to takú že nechávajú psou tak boxe idú Domou nechala som ju tam o pol šiestej som si išla prenu bola poriadku čila chcela chodiť len stále narážala do steny nábytku musela som ju viesť cez postroj nejedla len sa napila my a cikala celú noc chcela behať itak po infúzie tak som snou chodila von po byte da prechádzala postrojom viedla ju deuhy deň to iste prežila som snou noc odniesla ju aj na druhý deň do pet pointu od deviatej do pol šiestej volala som tam kwd tam bola zervaj stav sa mierne trošičku zlepšil že či jej môžu dat konzervu vravím Ano mozte už som mala ako keby takú nádej kwd som toto počula ze vinde my von a bude dobre z toho že stále nevníma svet okolie realitu ale že amoniak jej klesol na 80 percent lenže stále neurologicky nebola Fit doktorka povedala zebzatyk môžu byt aha ďalšie choroby nie len vysoké hodnotí pečene a amoniak nevedela čo deizy presne je bojuje ži zápalom aj deuhy deň som si išla znova prenu bola čila znova chodiť chcela pila stala na tretí deň kwd som išla na ďalšiu infúziu knim nechápem prečo vten deň som vôbec nevolala na klinku neinformovala som sa o jej stave ale bola tam taká drzá doktorka ktorá nechcela aby jej ľudia vyvolávali nevolala som pre to lebo myslel my fungovala tak prídem tam ona ma spozná 🥲🥲🥲🥲 bude vedieť kdo som zaberie to infuzia pomôže tretia došla som zanou na tretí deň bola horšom stave mali my volať aj keď som nevolala ja mali ma informovať stav sa zhoršil prisla som zanou tam bola takom stave že nevedela sa postavit na nohy chcela nevedela ostala ma na rukách knucala nikomu neodporúčam pet point ambulanciu za tri dni som dala 500€ pustila ma Domou zo psom kritickom stave takom stave že nevedela chodiť knucala dostávala už na ten tretí deň záchvaty triasla sa pena jej išla úst vravím doktorke tretí deň keď som si ju zibrala domu povedala som jej ona vyzerá ako keby umierala doktorka kivla plecom môže to dat aj nemusí tu máte antibiotika proste pustili ma Domou nevladnym dezorientovaným psom z antibiotikami keď som im volala po ceste pes sa my nevie postavit ma nohy čo mu dávali aké lieky zervaj tie iste lieky čo dávali pred tým že keď chcem mám ju utratit dat vravím jej čo budem robyt snou doma večer keď je takomto stave načo ste my dali antibiotika keď budem potrebovať noci pomoc budete vedier otvoriť ambulanciu. ? Ja vám dám príplatok zaplatím jej slova boli Ano neskôr doma keď stále vydela môj milovaný pes ss trápi knuci ma tu triašku záchvaty klepal triasol ocka ma klepotali volala doktorke nedvíhali my úplná ignoracia tak zavolalal som majitelke let pointe že nech povie ošetrujúceho lekárke nech dvihne Mobil že chcem dat hosptilizivat psa že je zlom stave ona že dobre že oni sa my ozvú ozvala sa my ošetrujúca lekárka ktorá mala deizy na starosť že ona nemôže piatok otvoriť ambulanciu piatok neroby len cez vykend tak prevolala som Bystrici pohotovosť nič Zvolene nič Detve nič Rimavskéj nič tak salda som do taxíku utekala snou do Žiliny do veterinárnej nemocnice na mieste zme boli o jednej noci celú cestu trpela 🥲🥲🥲🥲🥲🥲 každú minútu zaxhvatalovala išli jej sliny úst nikomu neprajem taký pohľad neviem si ho vymazat z hlavy tá papulka noštek ktorý som tak milovala chápete ma ? 🥲🥲🥲🥲🥲 za moja hlavička ktorú som zbožňovala triasla ja som nemohla nič robyt došli zme na miesto prosila som doktorku aby ju zachránila povedala my že toto sú posledné minútu ktoré dáva jej mozgové frekvencie už niesu také sko by malo byt zervaj ma poškodenú pečeň zlihava neviem odkiaľ to vedela povedala urobyla rozbor krvy tie sliny ktoré mávala vypúšťala počas jazdy papulky sa jej dostali do dýchacích ciest že keby ju aj udržala musela by ostať na kyslíku Čiže musela som urobyt do najhoršie rozhodnutie mojom živote Musels som ju nechať ísť týmto veľký textom chcem povedať nehnevajte sa na mňa nido koli textu chcem upozorniť každého psickara osobu co vlastný macicku vsimajte si správanie svojich zvierat nič nepodceňujte nebuďte hlúpy ako som bola ja nemyslite si že to môže byt zato za hen ro za teplo domáci miláčik sa správa ináč alebo neviem čo vsimajte si signály proste aj tie najmenšie signály tá najmenšia malička zmena správania je varovný signál choroby ja si ro byixitam že čo nešla snou skôr lekarovy keď je tu niekdo kdo zazil to čo ja budem rada keď snim popíšem otom

dorizzz
Dnes o 06:08

Text Tvojej spravy je hrozny, ale s Bozou pomocou som ho docitala. Psik mal 13 rokov, z textu nie je zrejme, na co vlastne uhynul. Viem, ze Tvoja bolest je obrovska, ale hnevom na seba ani na veterinarnu ambulanciu uz psika spat nevratis. Aj keby si ho teraz zachranila, o rok by ste zrejme riesili ine problemy, pre ktore by psik uhynul. Asi tam bolo nieco vazne, co by si mozno aj tak nevedela ovplyvnit, aj keby si so psikom odletela do USA na veterinu. Taky je zivot, zial treba to vediet prijat. Drzim palce nech sa co najskor das dokopy. Tiez mam psika 10rocneho, je na liekoch (srdce, chrbtica) a tiez sa bojim toho dna, kedy odide. Viem to pochopit. Teraz uz nic, hlavne neobvinovat ani seba ani inych, to nicomu nepomoze.

anonym_77e4dd
Dnes o 06:11
@dorizzz

Text Tvojej spravy je hrozny, ale s Bozou pomocou som ho docitala. Psik mal 13 rokov, z textu nie je zrejme, na co vlastne uhynul. Viem, ze Tvoja bolest je obrovska, ale hnevom na seba ani na veterinarnu ambulanciu uz psika spat nevratis. Aj keby si ho teraz zachranila, o rok by ste zrejme riesili ine problemy, pre ktore by psik uhynul. Asi tam bolo nieco vazne, co by si mozno aj tak nevedela ovplyvnit, aj keby si so psikom odletela do USA na veterinu. Taky je zivot, zial treba to vediet prijat. Drzim palce nech sa co najskor das dokopy. Tiez mam psika 10rocneho, je na liekoch (srdce, chrbtica) a tiez sa bojim toho dna, kedy odide. Viem to pochopit. Teraz uz nic, hlavne neobvinovat ani seba ani inych, to nicomu nepomoze.

@dorizzz reaguješ na AI

biba_18
Dnes o 06:11
@dorizzz

@dorizzz fakt? ja som to nedočítala...

anonym_63b059
Dnes o 06:26
@anonym_77e4dd

@dorizzz reaguješ na AI

@anonym_77e4dd S takou stylistikou a gramatikou? Vsak je to ako z pomocnej skoly. AI by sa trochu posnazila...

anonym_62cea6
Dnes o 06:32
@anonym_77e4dd

@dorizzz reaguješ na AI

@anonym_77e4dd AI by to opravila.

anonym_9d7e68
Dnes o 06:33

Je mi luto tvojej straty, bude to boliet este dlho, ale postupne bude tvoja bolest mensia a mensia. Nic si nevyčítaj a mysli na to pekne, co ste spolu zazili

anonym_f86bec
Dnes o 06:34

@ingridmotyl Už len ružová mašľa ti chýba.

anonym_36611f
Dnes o 06:42

no, a tak je na čase začať venovať čas ničomu užitočnému.. napríklad SLJ 🙂

anonym_63b059
Dnes o 06:44
@biba_18

@dorizzz fakt? ja som to nedočítala...

@biba_18 Ukazkovy prud vedomia😄

hytal
Dnes o 07:06

Úprimne, mala som problém ten text i dočítať. Myslím si, že je to písané pod vplyvom veľkého smútku, emócií a bolesti. Veľmi dobre ti rozumiem, keďže také rozhodnutie som už tiež musela urobiť. Psík sa dožil seniorského veku, odchádzajú i mladé zvieratká, nech ti je útechou, že ste spolu prežili krásnych 13 rokov. Čo by to tvoje chúďatko malo z ďalšieho predlžovania života v takomto stave? Vyplač sa, nič si nevyčítaj a daj tomu čas. My sme si s manželom povedali po odchode našej fenky, že už nikdy žiadneho psa nechceme, že tá bolesť pri odchode je priveľká. Prešlo pol roka a my sme si nezávisle na sebe začali prezerať stránky útulkov a po roku sme si domov priniesli našu súčasnú fenku. Kto má v srdci lásku ku zvieratkám, ten bez nich už nebude. Môžeš mi kľudne napísať aj IP. Prajem ti veľa síl, pamätaj si, že všetko potrebuje len čas.

ivicatolic
Dnes o 07:15

@ingridmotyl kúpiť nového.... čivava nie je pes 🐶😭

dorizzz
Dnes o 07:30
@anonym_77e4dd

@dorizzz reaguješ na AI

@anonym_77e4dd ako si na to prisla?

biba_18
Dnes o 07:52
@ivicatolic

@ivicatolic čivava je teda pes a dosť staré plemeno...

anonym_a6c029
Dnes o 08:10

Nemyslím žeby to písala Al.
Pani bola asi v poriadnom psych. rozpoložení. Proste mimo. Presne pred rokom sme mali problémy aj my s našim psíkom. tiež to neprežil. Mal 16 r. Plakali sme všetci. Odvtedy už žiadneho psíka nechcem. Neviem si predstaviť že by sme zas museli sa rozlúčiť .

mandzula
Dnes o 08:25
@ivicatolic

@ivicatolic Ty budes extra citlivy clovek. Napisala by som aj nieco ine, ale nebudem riskovat, ze ma MK zablokuje.

zalka
Dnes o 08:26
@hytal

Úprimne, mala som problém ten text i dočítať. Myslím si, že je to písané pod vplyvom veľkého smútku, emócií a bolesti. Veľmi dobre ti rozumiem, keďže také rozhodnutie som už tiež musela urobiť. Psík sa dožil seniorského veku, odchádzajú i mladé zvieratká, nech ti je útechou, že ste spolu prežili krásnych 13 rokov. Čo by to tvoje chúďatko malo z ďalšieho predlžovania života v takomto stave? Vyplač sa, nič si nevyčítaj a daj tomu čas. My sme si s manželom povedali po odchode našej fenky, že už nikdy žiadneho psa nechceme, že tá bolesť pri odchode je priveľká. Prešlo pol roka a my sme si nezávisle na sebe začali prezerať stránky útulkov a po roku sme si domov priniesli našu súčasnú fenku. Kto má v srdci lásku ku zvieratkám, ten bez nich už nebude. Môžeš mi kľudne napísať aj IP. Prajem ti veľa síl, pamätaj si, že všetko potrebuje len čas.

@hytal súhlasím s tebou, sa čudujem aké marhy sa tu zlietli a ubližujú slovami.
Tiež som nebola schopná dočítať do konca, lebo je cítiť z toho emócie a písanie toho co duša hovorí, vtedy ide rozum bokom.

anonym_63b059
Dnes o 08:41
@zalka

Tiež som nebola schopná dočítať do konca, lebo je cítiť z toho emócie a písanie toho co duša hovorí, vtedy ide rozum bokom.

@zalka Emocie chapem, uz som prisla o par domacich milacikov. Ale napisala to ako hotentot, tak nech sa nedivi.

ivicatolic
Dnes o 09:57
@mandzula

@ivicatolic Ty budes extra citlivy clovek. Napisala by som aj nieco ine, ale nebudem riskovat, ze ma MK zablokuje.

@mandzula smrť je súčasť nášho života, bol starý a prišla konečná, veď to vnímam citlivo, kúpiť nového - aby nebola smutná 👉👁️

mandzula
Dnes o 10:03
@ivicatolic

@mandzula smrť je súčasť nášho života, bol starý a prišla konečná, veď to vnímam citlivo, kúpiť nového - aby nebola smutná 👉👁️

@ivicatolic Sama vies, ze takto si to predtym nenapisala, tak zo seba teraz nerob hlupaka.

ivicatolic
Dnes o 10:45
@mandzula

@ivicatolic Sama vies, ze takto si to predtym nenapisala, tak zo seba teraz nerob hlupaka.

@mandzula ty si to nepochopila , a to je tvoj problém

mandzula
Dnes o 10:51
@ivicatolic

@mandzula ty si to nepochopila , a to je tvoj problém

@ivicatolic Jasne, ja som nepochopila, ze podla teba civava nie je pes.

hytal
Dnes o 11:35
@zalka

@zalka Presne, človek by čakal, že ženy budú citlivejšie ako chlapi, že sa budú vedieť vcítiť do pocitov iných, no ako čítaš, nie je to tak. Kopnúť si ešte do nešťastného človeka, to je hnusné.