Ako riešiť starostlivosť o psa počas PN?
Dobry den,
vcera psovi pravdepodobne vyskocila platnicka, nevie chodit, boli sme u vet, nasledne v noci na pohotovosti. Dnes na kontrole, a musime chodit na infuzie aby sa pozbieral.
Lenze ja som dnes bola sama so sebou u lekara mam hnisavu anginu a dal mi pn a vychadzky ziadne.
Potrebujem s tym psom chodit na tie infuzie aj ho nejak vencit aby sa dal dokopy.
Co v pripade, ze mi pride kontrola? Je to ospravedlnitelny dovod?
Nepiste mi, ze som si mala zobrat dovolenku miesto pn.
Dakujem
@anonym_autor nie , nie je to ospravedlnitelny dovod... ty si PN, nemas vychadzky, mas byt teda doma... pokial ti pride kontrola, bohuzial mas smolu...pises, nepiste mi, ze si mam zobrat dovolenku- no , ok tak nepisem.. mozes to risknut... alebo poziadat niekoho, kto s tym psikom pojde
@anonym_autor nie , nie je to ospravedlnitelny dovod... ty si PN, nemas vychadzky, mas byt teda doma... pokial ti pride kontrola, bohuzial mas smolu...pises, nepiste mi, ze si mam zobrat dovolenku- no , ok tak nepisem.. mozes to risknut... alebo poziadat niekoho, kto s tym psikom pojde
@anonym_bcc6c9 pes ma 30kil, nikto si s nim netrufne ist 😪
A teda co v pripade ze mi pride kontrola a nenajdu ma doma?
1x riesim takyto pripad
@anonym_autor nie je to dôvod nedodržať liečebný režim, ak príde kontrola, prídeš o dávku PN odo d§a kontroly
Ja uz v tejto robote co som koncim v juli. A od augusta zacinam v novej. Neviem ci to nieco znamena. Zamestnavatel ma urcite kontrolovat nebude.
Ale prosím ťa. Nikto ti na kontrolu v prvé dni nepríde. To len tu ťa budú stresovať..
1x riesim takyto pripad
@anonym_autor v takomto pripade musis zdovodnit a dolozit , kde si sa nachadzala... pokial to nebolo odborne vysetrenie suvisiace s diagnozou- co nebude... PN stopnu a peniaze nedostanes
Ale prosím ťa. Nikto ti na kontrolu v prvé dni nepríde. To len tu ťa budú stresovať..
@anonym_973ab9 a na to si prisla ako? moze jej prist od prveho dna - zamestnavatel aj socialka... netvrdim, ze pridu, ale tvrdit ze nepridu?????? to povazujem za viac ako odvazne tvrdenie
Ja uz v tejto robote co som koncim v juli. A od augusta zacinam v novej. Neviem ci to nieco znamena. Zamestnavatel ma urcite kontrolovat nebude.
@anonym_autor nie, nic to neznamena... a ani nic to nemeni... socialka moze prist kludne prvy den
@anonym_autor nie je, pes moze ist aj na par dni na kliniku a tam mu budu davat infuzie priamo. Alebo popros niekoho z rodiny ci by sa nepostaral pripadne ak mas nejake velmi dobre vztahy s nejakymi psickarmi z okolia, ci by ti nepomohli.
@anonym_973ab9 a na to si prisla ako? moze jej prist od prveho dna - zamestnavatel aj socialka... netvrdim, ze pridu, ale tvrdit ze nepridu?????? to povazujem za viac ako odvazne tvrdenie
@anonym_bcc6c9 šanca je tak jedna k milionu. Určite budú kontrolovať týždňovú PN na angínu. 🤣🤣Keď tam majú ročné PNky. Autorka, nestresuj.
1x riesim takyto pripad
@anonym_autor neda sa dohodnut s lekarom, ze mu da liecbu doma? nic lepsie mi nenapada, okrem risku . ja za seba ti poviem, ze som bola x krat PN, kontrolu som nemala nikdy ... kamoska mala aj 1 , ina posledny den... teraz dost kontroluju... ale nemusia... stale je to hop alebo trop ... pripadne este jedno riesenie, zavolaj svojmu doktorovi, poziadaj o pomoc, v pripade kontroly, ci ti da potvrdenie, ze si bola na vysetreni.... neviem , pokial si dobre pamatam, vychadzky sa daju dat az pri kontrole... a tu ty mat nebudes, kedze je to kratka diagnoza
@anonym_bcc6c9 šanca je tak jedna k milionu. Určite budú kontrolovať týždňovú PN na angínu. 🤣🤣Keď tam majú ročné PNky. Autorka, nestresuj.
@anonym_973ab9 no sanca je 50/50 nie jedna k milion... nezavadzaj, alebo sa ponukni autorke, ze jej narok na PN doplatis za svoje tvrdenie
@anonym_973ab9 no sanca je 50/50 nie jedna k milion... nezavadzaj, alebo sa ponukni autorke, ze jej narok na PN doplatis za svoje tvrdenie
@anonym_bcc6c9 tak nechám psa skapať. Lebo budem predposratá z týždňovej PN.
@anonym_bcc6c9 autorka asi nie je blbá a vie si zrátať dve a dve.
@anonym_autor neda sa dohodnut s lekarom, ze mu da liecbu doma? nic lepsie mi nenapada, okrem risku . ja za seba ti poviem, ze som bola x krat PN, kontrolu som nemala nikdy ... kamoska mala aj 1 , ina posledny den... teraz dost kontroluju... ale nemusia... stale je to hop alebo trop ... pripadne este jedno riesenie, zavolaj svojmu doktorovi, poziadaj o pomoc, v pripade kontroly, ci ti da potvrdenie, ze si bola na vysetreni.... neviem , pokial si dobre pamatam, vychadzky sa daju dat az pri kontrole... a tu ty mat nebudes, kedze je to kratka diagnoza
@anonym_bcc6c9 nebola ani moja lekarka, ta je na dovolenke. Vypisala ma zastupujuca, ktoru som videla 1x v zivote a nebola 2x najochotnejsia.
@anonym_autor prepáč za moju úprimnosť, ale myslím že sociálnej poisťovni je tvoj pes u p*dele. Jednoducho keď ťa nenájdu doma tak ti končí PN. Platí len to ak by si šla urgentne niekde k lekárovi sama so sebou.
@anonym_bcc6c9 autorka asi nie je blbá a vie si zrátať dve a dve.
@anonym_973ab9 ak vie ratat, musi vediet zratat , ci kazdy den bez vychadzok ide na kliniku so psom a ci jej to za to stoji ... to je cele
@anonym_autor no neviem, čo iné chceš počuť, ale proste nie, si pn, nemaš vychadzky, čižw až tak strašne nie si chorá, keď dokážeď behať po veterinároch so psom.. musiš poziadať niekoho iného bohužiaľ.. alebo si skrátiť pnku len na pár dní a psík bohužial bude musieť počkať
@anonym_973ab9 pokiaľ býva v paneláku, stačí, že v ich bráne budú dvaja na PN, poprípade vedľa v bráne alebo v bytovke niekto ďalší na PN, a ver, že sociálka príde. Bude mať jedným vrzom skontrolovaných viacerých a aj takú, čo je na PN hoc aj prvý týždeň
normalne by som psa skoro rano vyvencila, aj vecer.. s vet sa dohodla, aby som tam netravila vela casu ... byvas sama, to nik ho nemoze zobrat?
Pripadne by soms a spytala vet, ci nevie prist dat infuzku ku nam :D
Dobre sproste nazory, ze psik bude musiet pockat.. ako keby sa dalo s chorobami pockat :D na tvojom mieste dohodnem sa s vet, na kolku treba chodit, a zavolam do amb. lekara,ze z tohto dovodu, je to vazny dovod podla mna, potrebujes od do vychadzku, nech ti ju tam doplni
normalne by som psa skoro rano vyvencila, aj vecer.. s vet sa dohodla, aby som tam netravila vela casu ... byvas sama, to nik ho nemoze zobrat?
Pripadne by soms a spytala vet, ci nevie prist dat infuzku ku nam :D
Dobre sproste nazory, ze psik bude musiet pockat.. ako keby sa dalo s chorobami pockat :D na tvojom mieste dohodnem sa s vet, na kolku treba chodit, a zavolam do amb. lekara,ze z tohto dovodu, je to vazny dovod podla mna, potrebujes od do vychadzku, nech ti ju tam doplni
@simca06022011 konecne nejaka rada
@anonym_autor tak kašli na peniaze a staraj sa o psa. Čo iné chces počuť.
Pytam sa AI a je to naozaj tak ze teda ak ma kontrola nenajde
Môže sa stať, že:
* zamestnávateľ ti počas prvých 10 dní PN zníži alebo nevyplatí náhradu príjmu za obdobie porušenia,
Ja mam so zamestnavatelom nadstandartne vztahy. Cize aj tak by mi to mohol vyplatit?
Dakujem
@anonym_973ab9 to by som s takou istotou netvrdila
Ak je to klinika - ako nazyvas pracovisko - 99% z klinik ponuka aj moznost hospitalizacie psa priamo u nich.
Niekto hovorí že pes je rovnocenným členom ich rodiny. Mal by potom štát umožniť si vybrať OČR aj na psa. Ty by si ostala na PN a manžel by si zobral OČR na psa.
@anonym_autor určite nenechávaj zviera na hospitalizácii, pokiaľ to nie je nevyhnutné.
Pytam sa AI a je to naozaj tak ze teda ak ma kontrola nenajde
Môže sa stať, že:
* zamestnávateľ ti počas prvých 10 dní PN zníži alebo nevyplatí náhradu príjmu za obdobie porušenia,
Ja mam so zamestnavatelom nadstandartne vztahy. Cize aj tak by mi to mohol vyplatit?
Dakujem
@anonym_autor ked mas nadstandardne, tak ta nepride kontrolovat
@anonym_autor ked mas nadstandardne, tak ta nepride kontrolovat
@anonym_6cf344 zamestnavatel nie, ale socialka.
Su nejako prepojeni? Alebo na zaklade coho chodi kontrola??

a niekto ini ti pomoct???