Výhody a nevýhody kúpy psa bez rodokmeňa
Chceli sme ušetriť na šteniatku francúzskeho buldočka. Veď načo nám je rodokmeň, na výstavy chodiť nebudeme. Našli sme inzerát, pán milý, psík čistokrvný bez PP za 300 eur. Že vraj nadpočetné šteniatko.
Dnes má pes rok a pol. Máme za sebou operáciu mäkkého podnebia, lebo sa dusil, diagnostikovanú ťažkú alergiu na krmivo a vyskočené obe pately na zadných nohách. U veterinára sme za ten rok nechali cez 2200 eur. „Chovateľ“ neexistuje. Prerobili sme trojnásobok ceny psa s PP a chudák zviera si vytrpelo svoje. Nekupujte „čistokrvné“ psy bez papierov. Je to biznis s utrpením a vy tie prachy aj tak necháte na klinikách. Má niekto podobne chorého psíka z bazošu, čo vám najviac pomohlo na tie alergie?
Vies ze francuzske buldogy su najchorlavejsie psi celkovo ? To su ruky platenia u veterinara . Ked nie hned, tak neskor po par rokoch ano
Ja len ci si o tom vobec vedela nez si ho chcela
@anonym_autor nemali ste šetriť a poodporovať množku… ešte u takého plemena. Vaša chyba. Vďaka vám a ďalším to tu stále bude. Na alergie si dajte spraviť testy a kŕmite Barfom
môj brat kúpil dcérke šteniatko z registrovaného chovu, s papiermi a tiež nechal u veterinára celý majetok
Ktoré psy nemajú problémy? Ja nechcem platiť potom tisicky
my sme mali sharpeja a ten tiez v kuse mu daco bolo, tym ze su to preslachtene plemena su nachylne....Raz krv v moci, potom alergia na pel, kozna alergia, alergia na kuracie maso.....vela sme investovali, predtym sme mali labradora a ten bol v pohode nebyval chory
Tak buldocek.. treba si urobit nejaky research pred kupou
Paneboez, to vobec neni o papieroch. Problem si ty, ze vobec take plemeno kupujes. Prekrizene a preslachtene psi, ktore nevedia dobre dychat. Tieto plemena sa trapia
@anonym_autor to si si fakt pred kupou nic neprecitala o buldockoch a o mnoziarnach? Zasnem 🤦♀️
@anonym_48d3ff idealne nekupovat preslachtene. Najviac vdacne a najviac odolne psi su krizenci, take poulicne zmesky
Francúzsky buldog je preslachtena tasa. Nepoznám ani jedného psa tejto rasy čo by nemal problemy.
Zlý vyber rasy
Vies ze francuzske buldogy su najchorlavejsie psi celkovo ? To su ruky platenia u veterinara . Ked nie hned, tak neskor po par rokoch ano
Ja len ci si o tom vobec vedela nez si ho chcela
@anonym_ff120b urcite nevedela. Ona si kupila psa, lebo sa jej paci a viac sa nezaujima..
Tieto psy sú najviac ako píšu chorľavé, v živote by som do tejto rasy nešla ani s PP. Malé % majiteľov týchto plemien nemá problémy. V rodine sme mali nedožil sa veľa mal samé problémy s dýchaním ako je u nich bežne a ten bol aj s PP.
Neviem táto rasa by sa mala asi prestať množiť aj s PP, akurát tak tie psy len trpia. Ľudia nech hlavne čítajú čo kupujú, najlepšie je zobrať si psa z útulku mnoho krížencov sú viac odolný a vďačný. Aj s PP majú veľmi veľa problémov známy mal vlčiaka nedožil sa ani 5 rokov.
a tak vam treba. toto by sa malo stat kazdemu, kto kupi psa z mnoziarne. a dufam, ze to uz konecne zakazu.
Kamoska s manzelom kupili fenku papieroveho buldocka asi 10 rokov dozadu. Ani po dlhom case neprestavalo pocikavanie, podrobne vysetrenia zistili nejaku vyvojovu vadu, ak si dobre pamatam, mocovody nejako neustili do mocoveho mechura ale rovno do mocovej rury, ona proste nevedela to cikanie ovladat. Lenze ked na to prisli, bola uz milovana clenka rodiny, aj ked by ju bol povodny chovatel vzal naspat. Takze cely zivot nosi detske bodycka a vlozky. Plus casom sa zistilo, ze ma navyse jeden stavec, takze musia davat pozor na urcite pohyby. Takze tak, ani papier nie je zaruka...
@anonym_autor no...toto plemeno má všeobecne tieto problémy, mohlo sa vám to stať aj s PP. Nikdy som nemala psíka z chovných staníc, s PP. Ale vždy to bolo šteniatko alebo dospelý psík od nejakého známeho. Mali sme aj psíka od cesty (vyhodeny oriešok), šteniatko, ktoré brat zachránil od zlých majiteľov (krásny husky), mladú fenku vlčiaka od susedy, ktorú chceli jej deti utratiť (išla do DSS).A náklady boli vždy úplne bežné.
Tak ja poznam rozne pripady, to ze je pes s PP vobec neznamena, ze bude zdravy a ze usetrite. To zavisi od inych faktorov. Nepodporujem kupu steniarok bez PP, ale faktom je, ze papiere zdravie nezarucuju.
No čo ti poviem, je to hlúposť ľudí, čo pred inými chcú vyzerať že na to majú a kúpia napodobneninu. Podobne ako kúpi niekto za 50 eur napodobneninu kabelky LV čínsku len aby ľudia videli že má značku a pričom by za 50 eur mohol mať aj neznačkovú kvalitnú kabelku zlacnenú z 80 eur čo by mu dlhšie vydržala a bola kvalitnejšia...
Ja mam tiez bez pp, zdravy ako repa, ma 10r a stale beha ako ked mal rok. Okrem ockovania, obojku prosti kliestom, cistenia zubov a kemiva nemame ziadne vydavky. Sestra mala rovnaku rasu, s pp, uz je po smrti- srdiecko. Od 4 rokov bral lieky, dozil sa 9. Mala aj druheho psa, bez pp, nedavno uhynul ako 17,5 rocny. Susede cavalier s pp zomrel v novembri, oblicky, srdce.
Tymto nechcem obhajovat mnozitelov, ale to je jednoducho tak- ci je s pp alebo nie, jednoducho chory byt moze. Nie je to ziadna zaruka. Kolko takych prispevkov som aj fb citala v skupine o yorkshiroch, ze mali psika s pp a bol chory, niektore sa nedozili ani 3-4rokov. Je to proste tvor, zivocich, tak isto ako clovek, aj ludom sa rodia chore deti, alebo pocas zivota na nieco ochoreju. A nezaruci im nikto, ze tisic generacii dozadu boli vsetci zdravi, a keby aj- stale to nie je zaruka, ze sa im narodi zdrave dieta.
Či kúpiš s PP alebo bez, je to v podstate jedno (čo sa týka zdravia psa), buldočky sú vždy lotéria. Kamoška má s PP a vieš čo? Má ho už pár rokov, neni rok, čo by ju ten pes nestál min 2000€ - len veterinár, + samozrejme drahé krmivo, lieky a stále mu niečo je 😅. Nabudúce si skôr treba čo to naštudovať o plemene, ktoré si plánuješ kúpiť, a nie potom nariekať.
Gratulujem. Objavila si Ameriku😏
Ja mam našu naozaj ze nájdená na ulici, a je to láska neskutočná, a zdravá, ma 10 rokov , a na veterinu potrebovala len 1x
Paneboez, to vobec neni o papieroch. Problem si ty, ze vobec take plemeno kupujes. Prekrizene a preslachtene psi, ktore nevedia dobre dychat. Tieto plemena sa trapia
@anonym_acd1a9 Presne tak!! Je uplne jedno či je pes s PP. Ja má psa z bazošu bez Pp zadarmo nemali nanho čas, mal 3 roky teraz má 10 rokov a nič mu neni. Iba som ju dala vykastrovať. Teta má psa s PP nechcem ani vediet kolko stal dajme tomu 1000€ a stale je chory, operacia zubov zle rástli, obličkove kamene, kastracia, nachladnutí lebo sa chladil na podlahe.. A ten pes je mladší od môjho. A druhého psa mam tiez bez PP má 10 rokov nič mu neni len vykastrovany. A dalsia kamoska kupila buldocka s PP a za tyzdeň jej zomrel choré srdce vrátili jej peniaze. Ja mám pocit že pes s papiermi je viacej chorí, radšej zoberiem z útulku.
Či kúpiš s PP alebo bez, je to v podstate jedno (čo sa týka zdravia psa), buldočky sú vždy lotéria. Kamoška má s PP a vieš čo? Má ho už pár rokov, neni rok, čo by ju ten pes nestál min 2000€ - len veterinár, + samozrejme drahé krmivo, lieky a stále mu niečo je 😅. Nabudúce si skôr treba čo to naštudovať o plemene, ktoré si plánuješ kúpiť, a nie potom nariekať.
@anonym_06d776 Presne tak. moja kamoska kupila buldočka s PP a za tyzden jej zomrel. Že geneticky mal chore srdce a zlyhalo. Ja by som toto plemeno veru nechcela.
@anonym_48d3ff zvyčajne bastardi z pouličnej zmesky vedia prežiť aj apokalypsu 😂. Ale inak najskôr tie "staré" plemená - špic, corgi, nemecký ovčiak, pudel,...
@anonym_autor čistokrvný bez PP 😂
Žiaľ, kvôli ľuďom ako ty, čo rozmýšľajú rovnako budú mnoziarne stále prekvitať. Lebo prečo sa poučiť z tých miliónov príbehov ... Nieee, "ušetriť" a potom vyplakávať
@anonym_0a6a06 presne tak,majiteľa,len zaujímajú 💰,že sú v dnešnej dobe ľudia takí naivní 🙆♂️ a čudujeme sa dôchodcom,že naletia podvodníkom
@anonym_06d776 Presne tak. moja kamoska kupila buldočka s PP a za tyzden jej zomrel. Že geneticky mal chore srdce a zlyhalo. Ja by som toto plemeno veru nechcela.
@anonym_f54f8b nám tiež takto zomrel staford. Pes s pp, dali sme zaň oveľa viac ako priemerný plat a do 6m zomrel, z ničoho nič.

@anonym_autor čistokrvný bez PP 😂
Žiaľ, kvôli ľuďom ako ty, čo rozmýšľajú rovnako budú mnoziarne stále prekvitať. Lebo prečo sa poučiť z tých miliónov príbehov ... Nieee, "ušetriť" a potom vyplakávať