Výhody a nevýhody kúpy psa bez rodokmeňa
Chceli sme ušetriť na šteniatku francúzskeho buldočka. Veď načo nám je rodokmeň, na výstavy chodiť nebudeme. Našli sme inzerát, pán milý, psík čistokrvný bez PP za 300 eur. Že vraj nadpočetné šteniatko.
Dnes má pes rok a pol. Máme za sebou operáciu mäkkého podnebia, lebo sa dusil, diagnostikovanú ťažkú alergiu na krmivo a vyskočené obe pately na zadných nohách. U veterinára sme za ten rok nechali cez 2200 eur. „Chovateľ“ neexistuje. Prerobili sme trojnásobok ceny psa s PP a chudák zviera si vytrpelo svoje. Nekupujte „čistokrvné“ psy bez papierov. Je to biznis s utrpením a vy tie prachy aj tak necháte na klinikách. Má niekto podobne chorého psíka z bazošu, čo vám najviac pomohlo na tie alergie?
@anonym_48d3ff idealne nekupovat preslachtene. Najviac vdacne a najviac odolne psi su krizenci, take poulicne zmesky
@anonym_acd1a9 v útulkoch je takých kopa
@anonym_autor Karma za to, ze si sprosta a VEDOME si podporila mnozenie a tyranie psov. Skoda len, ze na to doplaca chudak pes.
@anonym_f54f8b nám tiež takto zomrel staford. Pes s pp, dali sme zaň oveľa viac ako priemerný plat a do 6m zomrel, z ničoho nič.
@anonym_c4704e Aj jej zničoho nič, prisla na veterinu a uz bol mrtvy. A tiez stal okolo 1500 mozno aj viac neviem kolko stoja tie psy, ja s pp nekupujem psov. Mozno aj 2000-2500 vôbec neviem ako sa to pohybuje. Ja mam psika z bazošu a taký je vdačný, majitelka je štastná že sa ku mne dostal lebo vidí ako sa má pri mne ked ju davam stale na fb. Pp su zbytocne vyhodene peniaze.
@anonym_48d3ff my sme mali pudlikov nemali žiadne problémy az na zúbky ,ale to sa dalo,
@anonym_c4154f Pudel maltezak yorkshir civava zlaty retriever labrador
aj keby si kupila buldocka s pp tak skoncis u veterinara s xy chorobami .. su to proste chorlave preslachtene psy ...
svoju prvu so kupila krzenu bez papierov .. a bola somnou nadhernych 13 rokov ... to ze kupis psa s papierami rodokmenom a neviem cim - ti nezaruci vobec ich dlhy bezproblemovy zivot ... ano s papierami vidis povod-ale nevidis choroby rodicov.. tak asko sa ludom rodia chore deti tak je to aj u zvierat ...n to len novodobo kazdy ide to svoje ze mnoziarne a papiere a neviem co .. kazdy jeden domaci pes vznikol krizenim .. to len ludia im dali nalepku "znacky"
svoju prvu so kupila krzenu bez papierov .. a bola somnou nadhernych 13 rokov ... to ze kupis psa s papierami rodokmenom a neviem cim - ti nezaruci vobec ich dlhy bezproblemovy zivot ... ano s papierami vidis povod-ale nevidis choroby rodicov.. tak asko sa ludom rodia chore deti tak je to aj u zvierat ...n to len novodobo kazdy ide to svoje ze mnoziarne a papiere a neviem co .. kazdy jeden domaci pes vznikol krizenim .. to len ludia im dali nalepku "znacky"
@anonym_eaec63 kupovanim mnoziek sa podporuju aj takito ludia, ktorim ide "biznis". lebo nepotrebujem psa s papiermi, staci mi aj pes predany na parkovisku a nezaujima ma, z akych podmienok je...
@anonym_eaec63 nevidíš choroby rodičov? Zaujímavé. Ja si okrem iných dôvodov kupujem psa s PP práve kvôli tomu, že mám prehľad o zdraví jeho rodičov, predkov, príbuzných 🤷♀️🤔
Tiez mame psa bez PP, ma uz 16 rokov. Pani od kt sme ho brali tak ma trz samojedov a ma normalne CHS. Pred kupou tam nasi boli a videli ako ziju, takze myslim ze aj o tom to je.
Ale napadlo mi ze co znamena ze je plemeno prešlachtene?
@anonym_autor v nedeľu sme si priniesli psíka z útulku, kríženec, ale tie oči, to sa nedalo odolať.
Tiez mame psa bez PP, ma uz 16 rokov. Pani od kt sme ho brali tak ma trz samojedov a ma normalne CHS. Pred kupou tam nasi boli a videli ako ziju, takze myslim ze aj o tom to je.
Ale napadlo mi ze co znamena ze je plemeno prešlachtene?
@janulik2008 ako môže predávať psa bez PP,keď má chovnú stanicu?
@anonym_eaec63 nevidíš choroby rodičov? Zaujímavé. Ja si okrem iných dôvodov kupujem psa s PP práve kvôli tomu, že mám prehľad o zdraví jeho rodičov, predkov, príbuzných 🤷♀️🤔
@wolf_ presne tak. plus by mali vyradit z chovu psa, od ktoreho vzislo stena s nejakym zavaznym ochorenim. chovatelia komunikuju, pripadne vratia cast penazi, spravia opatrenia aby sa nieco take minimalizovalo. mnozka zhrabne peniaze a majte ma radi...
@anonym_autor to je tak, keď si niekto kúpi psa a nevie o ňom nič. Francúzskeho buldočka bez PP kúpi len hlúpy človek
@rozculena môže mať nejakú anomáliu a už PP na daného jedinca nedostane
Ja mám už 3-tieho psa z útulku a prvý dvaja sa dožili 13-14 rokov a tretí má teraz 8 rokov.
Ktoré psy nemajú problémy? Ja nechcem platiť potom tisicky
@anonym_48d3ff ... Pouličné zmesky. Mám jednu pouličnú zmesku už 11 rokov. V živote jej nikdy nič nebolo.Potom mám ešte labradora krízeneho s vlciakom a tá už chytila dvakrát parazitov a raz nejakú chorobu pre stenata
@anonym_autor no dali ste sa odubat, mali ste si nastudovat informacie vopred. Ale ak ta potesim, tak buldocky maju tieto problemy casto, brat ma jedneho, tiez uz rovno z chovnej stanice isli k veterinarovi, fakt do par tyzdnov sa riesilo kadeco. Lebo ani tie PPckove psiky nie su bezproblemove. DOlezite velmi je vybrat si spravne plemeno, nie len podla toho co sa ti zda rozkosne, a peknucke. Proste kazde plemeno asi ma nejake svoje veci, s ktorymi ma problem. Buldocky su velmi citlive, myslim, ze aj vela inych plemien tychto malickych, tucnuckych, s narazenymi papulkami. Mali sme mopsa u rodicov a to tiez nebola velka vyhra, aj ked bol rozkosny. CHoroby sa mu vyhli, ale neskutocne chrapal, krochkal a viditelne sa mu proste zle dychalo. Ale k tomu by uz skor vedeli veterinari pisat.
Alergie pri psoch su teraz dost caste
@anonym_f54f8b nám tiež takto zomrel staford. Pes s pp, dali sme zaň oveľa viac ako priemerný plat a do 6m zomrel, z ničoho nič.
@anonym_c4704e a chovatel sa k tomu ako postavil? robila sa aj pitva, ze na co zomrel?
@rozculena trz chova samojedov, my od nej máme nem. špica
Vies ze francuzske buldogy su najchorlavejsie psi celkovo ? To su ruky platenia u veterinara . Ked nie hned, tak neskor po par rokoch ano
Ja len ci si o tom vobec vedela nez si ho chcela
@anonym_ff120b ja este pripojím aj mopsov. Tí su na tom podobne
Ja som mala NO bez PP a bol zdravý, zomrel na starobu a okrem výdavkov na povinné ockovania, odcervovanie som s nim inak nikdy u veterinára nebola. Kolega ma NO s papiermi. A ten pes mal uz toľko chorôb, ze sa nestačím diviť...
@anonym_eaec63 kupovanim mnoziek sa podporuju aj takito ludia, ktorim ide "biznis". lebo nepotrebujem psa s papiermi, staci mi aj pes predany na parkovisku a nezaujima ma, z akych podmienok je...
@anonym_425012 🥲🥲🥲🥲🥲🥲
@anonym_autor hlavne "nadopočetné" nekupujte.Také sa žiaľ musí (!) utopiť lebo mávajú vady.Sused dostal najpočetného bišonika a kým dospel ochrnuli mu zadné nôžky. Veterinár im povedal ze to bolo šteniatko,ktoré sa nemalo nechať žiť ale chceli na ňom zarobiť.Celý život nosí plienočky,lebo sa nevie vykakat, vycurat.. A nesmie chodiť na prechádzky,je len v byte.
Presne preto,že NECHCEM vadné, či miešané s inou rasou,preto sa kupujú s PP čistokrvné rasy.Ak nemáte doporučenie iod niekoho,ze majú kvalitnú rasu,bez PP by som nekupovala.
My sme chovali šteniatka nemeckých ovčiakov pre políciu,tak žiaľ viem koľko smie sučka mať šteniatok (ostatné sú vždy vadné,preto sa MUSIA utratiť.Tieto šteniatka na utratenie ,tie sa volajú "nadpočetné",nebudú proste zdravé)
@sasa1310 akože na daného jedinca s anomáliou nedostane PP? Ak sú rodičia riadne uchovnení tak KAŽDÉ šteňa dostane PP - aj s anomáliou
@wolf_ a to ste takú sprostosť teraz vymysleli? Ak ma anomáliu,také šteniatko sa utratí.To sa nesmie nechať. A keď take predajú,chcú len zarobiť o 1 šteňa naviac..A preto,ze to je "vadné šteňa" nesmie sa predať s PP,lebo.. vy si kúpite pokazenú chladničku a chcete na ňu záruku?(ako na novú)
Keď si kúpiš francúzskeho buldočka, a je jedno, čo s PP, alebo bez PP, musíš počítať s tým, že na veterine necháš majland, lebo je to jedno z najchorľavejších plemien na svete. Pri výbere plemena treba trošku rozmýšľať a vyberať aj podľa toho, či je dané plemeno zdravé a dlhoveké. Ja som mala už veľa psíkov, lebo vždy ich máme naraz niekoľko, s PP, bez PP, aj krížencov a nemôžem povedať, že tie s PP boli zdravšie, ako bez PP.

Ktoré psy nemajú problémy? Ja nechcem platiť potom tisicky
@anonym_48d3ff my sme mali pudlikov nemali žiadne problémy az na zúbky ,ale to sa dalo,