Výhody a nevýhody kúpy psa bez rodokmeňa
Chceli sme ušetriť na šteniatku francúzskeho buldočka. Veď načo nám je rodokmeň, na výstavy chodiť nebudeme. Našli sme inzerát, pán milý, psík čistokrvný bez PP za 300 eur. Že vraj nadpočetné šteniatko.
Dnes má pes rok a pol. Máme za sebou operáciu mäkkého podnebia, lebo sa dusil, diagnostikovanú ťažkú alergiu na krmivo a vyskočené obe pately na zadných nohách. U veterinára sme za ten rok nechali cez 2200 eur. „Chovateľ“ neexistuje. Prerobili sme trojnásobok ceny psa s PP a chudák zviera si vytrpelo svoje. Nekupujte „čistokrvné“ psy bez papierov. Je to biznis s utrpením a vy tie prachy aj tak necháte na klinikách. Má niekto podobne chorého psíka z bazošu, čo vám najviac pomohlo na tie alergie?
@wolf_ a to ste takú sprostosť teraz vymysleli? Ak ma anomáliu,také šteniatko sa utratí.To sa nesmie nechať. A keď take predajú,chcú len zarobiť o 1 šteňa naviac..A preto,ze to je "vadné šteňa" nesmie sa predať s PP,lebo.. vy si kúpite pokazenú chladničku a chcete na ňu záruku?(ako na novú)
@popcorn2myska evidentne sa "vyznáš" 🙂
Každé šteňa po uchovnených PP rodičoch dostáva PP.
Kto si chce overiť ako to je naozaj má kopec relevantných zdrojov (modrý kôň k nim nepatrí), príp. sa kľudne môže informovať u poradcov chovu 🙂
Viac na teba a tie doslova nepravdivé drísty čo si tu napísala nebudem reagovať 👋
@popcorn2myska evidentne sa "vyznáš" 🙂
Každé šteňa po uchovnených PP rodičoch dostáva PP.
Kto si chce overiť ako to je naozaj má kopec relevantných zdrojov (modrý kôň k nim nepatrí), príp. sa kľudne môže informovať u poradcov chovu 🙂
Viac na teba a tie doslova nepravdivé drísty čo si tu napísala nebudem reagovať 👋
@wolf_ to som nepísala tebe.Ty si dala príspevok? Alebo si množiteľka čo vadné šteniatka predáva,nech máš na ďalšiu kabelku ?
Ľutujem tvojich kupujúcich..
@popcorn2myska Ty o čom melieš? Aké nadpočetné šteniatka? Nadpočetné šteniatka NEEXISTUJÚ!!!! Každé šteňa, ktoré sa narodí uchovneným rodičom s PP, dostane PP, aj keby sa ich narodilo 20. Viem, o čom píšem, mám registrovanú chovateľskú stanicu FCI. Aj keď sa nám narodilo 10 šteniatok, všetky dostali PP. Aj šteňa s exteriérovou vadou /napr. neštandardnou farbou/ dostane PP, lebo PP je preukaz o pôvode, nie preukaz o kvalite.
@marci9 A to máš psov alebo potkany,keď sučka vrhne 20 šteniat?
@anonym_autor hlavne "nadopočetné" nekupujte.Také sa žiaľ musí (!) utopiť lebo mávajú vady.Sused dostal najpočetného bišonika a kým dospel ochrnuli mu zadné nôžky. Veterinár im povedal ze to bolo šteniatko,ktoré sa nemalo nechať žiť ale chceli na ňom zarobiť.Celý život nosí plienočky,lebo sa nevie vykakat, vycurat.. A nesmie chodiť na prechádzky,je len v byte.
Presne preto,že NECHCEM vadné, či miešané s inou rasou,preto sa kupujú s PP čistokrvné rasy.Ak nemáte doporučenie iod niekoho,ze majú kvalitnú rasu,bez PP by som nekupovala.
My sme chovali šteniatka nemeckých ovčiakov pre políciu,tak žiaľ viem koľko smie sučka mať šteniatok (ostatné sú vždy vadné,preto sa MUSIA utratiť.Tieto šteniatka na utratenie ,tie sa volajú "nadpočetné",nebudú proste zdravé)
@popcorn2myska to nemyslis vazne tento prispevok. a ze pre policiu. ale ani by som sa nedivila v tomto state, ze statny organ kupuje od takychto ludi. ze "chovatelia".
@anonym_c4704e a chovatel sa k tomu ako postavil? robila sa aj pitva, ze na co zomrel?
@anonym_425012 vrátil nám peniaze, do toho sme mali poistenú aj jeho smrť. Neveim presne čo to už bolo ale niečo s krvou.
@popcorn2myska Ty o čom melieš? Aké nadpočetné šteniatka? Nadpočetné šteniatka NEEXISTUJÚ!!!! Každé šteňa, ktoré sa narodí uchovneným rodičom s PP, dostane PP, aj keby sa ich narodilo 20. Viem, o čom píšem, mám registrovanú chovateľskú stanicu FCI. Aj keď sa nám narodilo 10 šteniatok, všetky dostali PP. Aj šteňa s exteriérovou vadou /napr. neštandardnou farbou/ dostane PP, lebo PP je preukaz o pôvode, nie preukaz o kvalite.
@marci9 v 80-tych a 90.tych rokoch bolo standardom, ze feny mohli mat len 6-8 steniat zalezalo od rasy a zvysok bol nadpocet ktory sa musel utratit. zaciatkom rokov 2000 uz nastalo obdobie ked pri vacsom pocte sa platili poplatky aby nadpocetne mohli zit a okolo r 2007 sa uz definitivne preslo na to, ze ziadne stena sa nebude utracat.
a so zvyskom mas pravdu. kazde aj nestandardne stena dostane pp, len uz sa neda uchovnit
@anonym_autor hlavne "nadopočetné" nekupujte.Také sa žiaľ musí (!) utopiť lebo mávajú vady.Sused dostal najpočetného bišonika a kým dospel ochrnuli mu zadné nôžky. Veterinár im povedal ze to bolo šteniatko,ktoré sa nemalo nechať žiť ale chceli na ňom zarobiť.Celý život nosí plienočky,lebo sa nevie vykakat, vycurat.. A nesmie chodiť na prechádzky,je len v byte.
Presne preto,že NECHCEM vadné, či miešané s inou rasou,preto sa kupujú s PP čistokrvné rasy.Ak nemáte doporučenie iod niekoho,ze majú kvalitnú rasu,bez PP by som nekupovala.
My sme chovali šteniatka nemeckých ovčiakov pre políciu,tak žiaľ viem koľko smie sučka mať šteniatok (ostatné sú vždy vadné,preto sa MUSIA utratiť.Tieto šteniatka na utratenie ,tie sa volajú "nadpočetné",nebudú proste zdravé)
@popcorn2myska ty sa viditelne vyznas. Absolutne to nie je pravda, ziadne steniatka sa dnes neutracaju, "netopia", to robili tak stare zeny pred 30rokmi na dedinach... VSETKY steniatka dostanu PP, je to vlastne ich rodny list, a CHS ma zmluvu s kupujucim, kde sa pripadne nedostaky spisu ak su, ruci tam velakrat chs sa zdravie psika (co vedeli ovplynit atd). Nic take ako nadpocetne steniatko nie je.
Ten co tvrdi, ze ma CHS riadnu a predava stena bez PP, klame a zavadza. V CHS maju psov uchovnenych, skontorlovanych, schvaluju sa vrhy, kontroluju sa rodokmene, geneticke testy sa robia na choroby. Bez toho steniatka mat nebudu. A preto kazde jedno ten PP dostane, nie je rozdiel medzi prvym a desiatym steniatkom ziadny, ani sa to neda "spolahlivo" vybrat, ktore je lepsie.
su spekulanti co maju psov s PP, a neuchvonuju, vyhliadnu si suseda a psov namnozia... ano takyto budu sa ohanat cistokrvnostou, ale chs nemaju (xkrat sa mi to stalo, mam psa a dostala som par ponuk na krytie, ja osobne som nesuhlasila, napr CHS ktora mi psa predala, to ma aj v zmluve, ak uchovnujem psa o dnich, iba s ich povolenim/pod nikmi kludne, a mnozenie bez toho je tam uplne zakazane -aj ked neviem ako by to vynutili) - cize je to len na zodpovednosti ludi. A hlavne, nepodporovat kupovanie psov od hocikoho. Potom si neikto kupi civavu na vianoce a na jar ma stredne velkeho psa :D
@anonym_425012 vrátil nám peniaze, do toho sme mali poistenú aj jeho smrť. Neveim presne čo to už bolo ale niečo s krvou.
@anonym_c4704e vidis, a to je rozdiel medzi psom s PP a teda z chovnej stanice a psom od mnozitela. ja beriem ze to pre vas muselo byt emocne narocne, ale chovatel sa k tomu nejako postavil a mozno spravil aj nejake opatrenia do buducna. kdezto mnozitel by takych psov mnozil dalej...
@anonym_c4704e vidis, a to je rozdiel medzi psom s PP a teda z chovnej stanice a psom od mnozitela. ja beriem ze to pre vas muselo byt emocne narocne, ale chovatel sa k tomu nejako postavil a mozno spravil aj nejake opatrenia do buducna. kdezto mnozitel by takych psov mnozil dalej...
@anonym_425012 veď ja viem. Ja by som si psa bez pp nekúpila,nepodporujem množky. Keď už tak jedine útulok. No teraz máme dobermana s pp a zatiaľ veľká spokojnosť, chovateľský servis asi najlepší zo všetkých.
@wolf_ a to ste takú sprostosť teraz vymysleli? Ak ma anomáliu,také šteniatko sa utratí.To sa nesmie nechať. A keď take predajú,chcú len zarobiť o 1 šteňa naviac..A preto,ze to je "vadné šteňa" nesmie sa predať s PP,lebo.. vy si kúpite pokazenú chladničku a chcete na ňu záruku?(ako na novú)
@popcorn2myska ty o čom točíš. Každé šteňa dostane PP. Tie s anomáliami sú lacnejšie a nemôžu sa ďalej uchovniť. Ale preukaz pôvodu majú.
Buldocek je komplikovany pes. Ma vrodene zdravotne problemy hadam vsetkeho druhu. Aj keby chovatel existoval, co by si od neho cakala? Akoze reklamaciu? V buducnu treba ist do utulku a zobrat si odtial psika.
@popcorn2myska nič také ako "nadpočetné" neexistuje!
Mám najradšej takéto kecy a typujem že väčšina prispievateľov takého psa ani nemá..
Áno francúzsky buldoček ako plemeno máva vo cseobecnosti dosť problémov. Je úplne jedno či má rodokmeň alebo nie, je to len o stasti. My máme doma dvoch, oboch bez rodokmenu a úplne v pohode. Fenka má už 6 rokov a pes 2 roky. Sú to veľmi milé a priateľské povahy a iného psa už by sme ani nechceli. Pokiaľ bechce niekto chodiť na výstavy, rodokmeň netreba. Suseda kúpila psa pudlika s rodokmeňom a chýba mu jedno vajce. Áno má iba jedno vajco a keď reklamoval, pani jej poslala 100€ ako "kompenzáciu" na účet. Takže asi toľko k tomu.
A ešte detail pred buldockami sme mali Chicagu tiež bez rodokmenu a dožila sa 12 rokov. A bolo by to viac, len jej zlyhalo srdce. Takže ja hovorím bez rokmena žiaden problem
Mám najradšej takéto kecy a typujem že väčšina prispievateľov takého psa ani nemá..
Áno francúzsky buldoček ako plemeno máva vo cseobecnosti dosť problémov. Je úplne jedno či má rodokmeň alebo nie, je to len o stasti. My máme doma dvoch, oboch bez rodokmenu a úplne v pohode. Fenka má už 6 rokov a pes 2 roky. Sú to veľmi milé a priateľské povahy a iného psa už by sme ani nechceli. Pokiaľ bechce niekto chodiť na výstavy, rodokmeň netreba. Suseda kúpila psa pudlika s rodokmeňom a chýba mu jedno vajce. Áno má iba jedno vajco a keď reklamoval, pani jej poslala 100€ ako "kompenzáciu" na účet. Takže asi toľko k tomu.
A ešte detail pred buldockami sme mali Chicagu tiež bez rodokmenu a dožila sa 12 rokov. A bolo by to viac, len jej zlyhalo srdce. Takže ja hovorím bez rokmena žiaden problem
@podsvinca1 ano, presne takyto ignorantski hlupaci podporuju toto utrpenie
https://www.nitrak.sk/clanky/10602/video-z-domu...
mozno aj matky vasich psov skoncili podobne ako tieto. vy si doma mojkate vasich psov a niekde o zivot bojuje ich matka v spine, malom koterci, v tme...