11 ročné deti a upratovanie
Ahojte!
Rada by som vedela Vás názor keďže my sa nejako s mužom nezhodneme.
11 ročný nevlastny syn si vymysli večer že ide robiť lievance, ok ale dohoda ze si to po sebe uprace.
Urobí lievance a nechá samozrejme všetko tak...
Po výzve aby si to upratal hodí panvicu a riady do drezu a ide pozerať film, linka aj sporák všetko zlepené špinavé od cesta, stôl ani nehovorím...
Keď ho vyzvem aby si to (veľkorysne poviem až po do pozeraní filmu) upratal, muž sa tvári ze co po nom chcem.... A hodí vetu citujem "Ty si v 11tich po sebe určite tiež neupratovala"
Áno upratovala, co mi evidentne neverí...
Moja otázka teda znie, som ja divná a mam prehnane nároky na 11 ročne dieťa alebo je tu zle niečo iné?
Ďakujem za akýkoľvek úprimný názor...
ak by to bolo moje dieta, trvam na tom, nech si to uprata. vravis ale ze je to nevlastny syn. tu sa mi nuka otazka, ako mate dohodnutu jeho vychovu? si rovnopravny rodic, alebo ste sa dohodli, ze ked je u vas, vychovava ho otec? v kazdom pripade by som to neupratala ja, ale trvala by som na tom, nech to je upratane, ci uz dieta, alebo otec.
Tak nech uprace po ňom manzel
Uprace si po sebe aj moja 8 ročná dcéra. V 11 čakám, že tie lievance urobí aj mne 🤣
povedala by som ze mi je jedno kto z nich dvoch to uprace ale ja to nebudem a v spinavej kuchyni nevarim
asi ťaháš za kratší koniec. ocinko evidentne drží so synom a ty sa môžeš...
ak by to bolo moje dieťa tak spravím s ním poriadok raz - dva...len ty si v tej situácii nie. Však aspoň povedz ocinkovi nech to uprace po synkovi on... Troška bojuj - lebo za chvíľu budeš slúžka...
Dúfam že si to teda nechala upratať muža keď jeho syn je malý na upratovanie ale dosť veľký na robenie bordelu
je smutné, že má tvoj muž také názory, v každom prípade by som očakávala, že to sprace on. Toto by ste si mali vyjasniť čo najskôr
Mala si ho zavolat a upratat to spolu.. vecer po filme unavene decko je neskoro tahat upratovat... mohli ste si tam stupnut spolu, jeden oplachne taniere, druhy da do umyvacky, ty zotries linku, on oplachne dres, robota na 5 minut dokopi... ako aspon ja to tak robim a vyuzijem to este na pokecanie zo synom, ze to ako nejaky "trest ci zlo" prakticky ani neberie...
osobne, nechala by som to tam aby to mlady pan upratal po sebe, k TV by si nesadol ani nahodou, nedovolila by som to.
Kebyze sa muz prieci ze preco to ma mlady upratat, poviem ze nech to teda uprace muz. Kebyze to neuprace ani jeden, tak odchadzam z kuchyne a necham to tam aj tyzden, maximalne na dalsi den uvarim len pre seba .....
nie, nemáš prehnané nároky. Myslím, že je dôležité viesť deti od malička k tomu, aby si po sebe vedeli upratať veci. Či už oblečenie, hračky, alebo ak niečo varia. On má 11 rokov, takže áno, mal to po sebe upratať.
Ten chlapec Ti to môže robiť naschval, aby ukázal, že má navrch a otec sa ho zastane.
Preber to s mužom medzi 4 očami. Že toto tolerovať nebudeš. Ani to, že Ťa zhadzuje pred ním.
Určite by som to nehadzala na muža... Potom by mi to prišlo ako separovanie jeho syna. Ak sú si rovní ako rodičia aj keď nevlastného dieťaťa a vychovávajú ho spolu, vidím tam len dohodu s manželom. Nakoľko syn má v ňom ,,parťáka,,... Ale asi by som sa na to vykaslala a utrela to ja. Nestojí mi to za zlú náladu a handrkovanie so zacinajucim pubertakom. Upratal to podľa svojho vnímania, jedine mu môžeš napísať ako vyzerá poriadok u teba nech máte rovnakú predstavu poriadku
Pri mne by to musel upratat, no ako poznam mojho muza upratal by to za neho no ja by som to urcite neupratala
Môj syn zahlási "idem si spraviť palacinky", o pol desiatej večer, keď som ja všetko upratala, vyleštila batériu, drez..jasné, že narobi neporiadok ako v tanku..ale aj za sebou poupratuje...ja však ešte trošku dôkladnejšie po ňom upracem...ale tak ja som ako monk a potrebujem mať všetko tip top....
@dievcacitajucelist tak neskoro vecer? Ved je to aj nezdrave
@vamajka nooo...môj syn má "zvláštne" chute na raňajky chlieb vo vajíčku s práškovým cukrom...na večeru (o pol desiatej napr.) vianočku so šunkou...čo ti poviem som rada, keď niečo zje on má možno 30 kg aj s topánkami 🙉🙈
Navrhla by som kompromis,ze to upraceme spolocne. Nemas prehnane naroky. Deti je dobre viest k upratovaniu si po sebe. Nie vzdy sa im ale chce,tam by mohlo pomoct navrhnut,ze to urobite spolocne a nezabudnut podakovat a pochvalit. A ked budete sami s muzom treba hodit rec,aby ste ho k tomu viedli.
@dievcacitajucelist pocula som uz, ze niekto jedava vianocku s pastekou
@vamajka to by mu určite tiež chutilo 🙉😁
Nie je to zlé, aby si už 11 ročný vedel po sebe upratať. Ak by sa mu už nechcelo upratať tak by si robil posledný krát lievance. Ale na toto musíte mať s mužom obaja rovnaký názor.

A upratala si to ty alebo jeho otec ?