Zaujíma ma váš názor tehuľky - mamičky

kikaham
14. jún 2021

Ahoj ja mam takú otázku či vam príde v pohode táto situácia.. Lebo viem ze som tehotná a snažím sa nereagovať moc precitlivene ale niekedy to nejde.
Mam 20 dní do pôrodu a okrem toho ze som stále sama lebo priateľ sa mi vôbec nevenuje lebo ma veľa prace a tak tak aj všetko robím sama.. Už to väčšinou nezvládam všetko musím predychavat. Strašne ma boli chrbát a tak... Véd to poznáte. Viem ze môj priateľ nieje na domáce práce a snažím sa to rešpektovať no občas sa dejú situacie ako napríklad ta dnes ktoré podľa mňa niesu v pohode.
Včera som varila večeru a ostalo kopec riadov. Povedala som si ze to nechám na ráno lebo už naozaj nevládzem... Ráno som sa zobudila na to ako priateľ robí raňajky keď ma zbadal ostal prekvapený tvrdil do poslednej chvíle že robí aj mne pritom už bol skoro u konca a porcia bola iba pre jedného ale to je jedno... Zarazilo ma ze napriek tomu ze zo včera bola špinavá panvica hrniec aj všetko miesto toho aby ich aspoň oplachol tak si zobral nové čisté.. Čiže mi pridal riady absolútne si po sebe neutrel ani jednu omrvinku maslo všade po linke a odišiel do izby jest... Keď som sa ho pýtala ci by nenalozil aspoň myčku že ma boli chrbát lebo však na umývanie ručne je toho fakt veľa povedal sarkastickeze,, no jasne,, a otočil sa co mi prišlo naozaj škaredé od neho... A v tom sa to už začalo vo mne tlakovat celá tá situacia a to ako sa chová že ja som jeho slúžka a keď mu poviem ze nevládzem toľko upratovať mohol by mi pomôcť alebo ASPOŇ NEPRIDAVAT tak povie ze on pracuje a ja som doma od toho aby som upratovala on to robiť nebude a keď mi je zle mam to robiť pomaly..
Tak sa pýtam ženy mate aj vy takých mužov? Chovajú sa k vám tiež takto keď majú veľa prace? Alebo to moja tehotenská hlava príliš prežíva? Lebo čakala by som ze sa aspoň zamysli že som tehotná nevládzem tak nevytiahnem novú panvicu nepridá jej, utriem si po sebe tie omrvinky nemám to všetko úplne v pi**

3petka
14. jún 2021

Neviem ja som niečo také absolútne nikdy neriešila. Čo sa domácnosti týka bolo vždy na mne a manžel porobil okolo domu, opravil a pod. Nikdy som ho riadmi a ani ničím iným nezaťažovala. Ak bol sám doma bol schopný poriadiť sám... A naložiť umývačku riadu nie je žiadna veda, neviem podľa mňa preháňaš. Tehotenstvo nie je choroba... ak to chlapec doteraz nerobil si nemysli že to začne robiť z minúty na minútu... Iné zase je ak má žena nejaký zdravotný problém a je na rizikovom, že si fakt musí dávať pozor ale si zdravá, tak sa hýb len ti to prospeje.

miadi
14. jún 2021

Je to blbec rozid sa snim ked sa narodi dieta este to len pride .. nie srandujem. Trochu to moc prezivas. Mate mycku to trva nalozit 3minuty Nebolo by lepsie Keby to jeden z vas urobil ako sa teraz 3dni hnevat koli jednej panvici?

sissy27
14. jún 2021

@kikaham netreba mať očakávania, ušetríš si sklamanie. Chlapom sa nenaznačuje, chlapom sa dávajú jasné pokyny - zlatko, prosím nalož myčku, fakt sa cez to brucho už nevládzem zohnúť. Blbé poznámky by som pustila jedným uchom dnu, druhým von.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sirka9
14. jún 2021

tak, hlavne môj by sa takto nesprával. ja mám skôr problém, aby ma nechal niečo robiť. 🙂 ale myslím, že by si nemala mať prehnané očakávania ohľadne toho, koľko a či ti bude muž pomáhať. väčšinou muži tieto stavy nechápu, že hoci tehotenstvo nie je choroba, tak to nie je ani úplná prechádzka ružovou záhradou. ale úprimne, takéhoto by som nechcela. vyzerá to tak, že aj keď vám pribudne doma malý človiečik, pomoci sa asi nedočkáš v ničom. a radšej by si mala buď nastaviť pravidlá už teraz, alebo ak nie a chceš to tolerovať, tak sa s tým zmieriť. každopádne, chlapovi niekedy nestačí iba povedať. treba mu ukázať, ako to bude vyzerať keď nepomôže 🙂 (nebude mať čistú šálku, navarené, opraté, atď 🙂

lllenuli
14. jún 2021

No z môjho pohladu to nie je v poriadku...ja keď napríklad v piatok večer nechám večer riady tak, že už nevladzem, tak často sa stane, že keď v sobotu vstanem, tak je manžel už hore a kuchyňa uprataná..čiže ma ešte aj vyspať nechá....a to som doma už 5. rok (materská + denne VŠ)...a nikdy mi nepovedal, že som doma na to, aby som upratovala...a keď ho poprosím, aby naložil umývačku, tak to urobí....vidí, že sa neflakam, robím čo môžem, tak sa mi snaží aj on pomôcť ako len vie...pripadne sa dohodneme, že ideme upratať spolu, a mame to šup šup...správanie tvojho muža je arogantne a povýšenecké, a radšej ani nechcem vedieť ako to bude vyzerať u vás doma, keď budeš 24/7 zamestnaná bábom...porozprávaj sa s ním o tom...a ešte jedna rada, nečakaj, že muž niečo urobí sám...treba dať jasne intrukcie, treba ho zapojiť do domácnosti, to že si chvíľu pred pôrodom je práca sama o sebe...je samozrejmé, aby ti tvoj partner pomáhal..ak je dobrý iba na oplodňovanie tak ho vôbec nepotrebuješ...ale No1 je komunikácia

jana_eyre_2
14. jún 2021

@sissy27 tak myslím že jasnejšie "nenalozis aspoň mycku" už byť nemôže, to nebolo podľa mňa naznacovanie..
@miadi mne to z opisu neprišlo ako jedna panvica.. hlavne keď jej povedal že on pracuje a ona je doma od upratovania 🤔

@autor nie takto by mi muž neodpovedal, robí síce bordel keď robí jesť, ale keď mu poviem či mi nepomôže, tak pomôže žiadne "no jasne".. treba si s ním normalne nastaviť pravidlá a keď nepochopí, tak neupratat nič, len to svoje nutné..

len_nig
14. jún 2021

Fúha ženy, kde beriete takýchto ko...debilov? No veru nemám ja takého istého, tiež som tehotná býva mi zle a môj manžel vari skoro stále momentálne, tiež sprace riady, pusti vysávač, robí okolo domu.....inak to robievame spolu ale teraz keď vidí že mi nie je dobre tak to proste robí bez slov a sám...a tak by to malo asi fungovať v každej normálnej domácnosti. Je mi to ľúto, že to máte vy takto, asi s tým už nič neurobiš teraz, hádam len do budúcna lepšie zváž otca svojich detí a drž sa 😊🍀

zuvelyn
14. jún 2021

Kym sme chodili obaja do práce, statali ske sa o domácnosť spoločne. Od kedy som bola doma tak som sa o damacnost starala, od tehotenstva az po materskú, rodičovskú a teraz druhé tehotenstvo pri ročnom krpcovi. Muz aj ieby chcel nemanco robiť ked príde z práce lebo mam doma poriadok vždy, mam vvtom systém a nebduem pol dna čakať so špinavými hrncami na sporáku, aby som si nieco dokázala ze môže aj on naložiť mycku s riadom. Aktuálne je manžel žiaľ doma bez práce, ja chodím na pol dna do Office a rovnako ma doma čaká čistá a voňavá domácnosť 🤷🏼‍♀️

cariad
14. jún 2021

@kikaham si už veľmi vysokom štádiu tehotenstva, cez 37t takže určite všetko moc prežívaš. Je horúco a pravdepodobne ti všetko lezie na nervy chrbát ťa boli, takže chápeme ťa.
Ja som osobne robila 11hofín na nohách do 36tt. Dá sa všetko keď sa chce. A naložiť umývačku či dať prať trvá 5 minút. Daj si studený baník sadni si na slniečko do tieňa vylož nohy a výplň krížovky. A na večer na zdravotní prechádzku. 💕🎈

vendulka80
14. jún 2021

Zas dalsi egoisticky trubiroh. Predpokladam, ze doteraz si tiez robila vsetko sama a neprišlo ti to divne lebo ta nic nebolelo. Teraz potrebujes pomoct a debilkovi to nedocvakne. Nerozumiem, kde hľadáte tieto typy. Nevychovane, nedospele, egocentricke velke deti. Nuž, raňajok do postele sa od neho asi nedockas, robota podelena na tvoja a moja, pravdepodobne aj financie mate tvoje a moje. Uz ked teda “pracuje”, snad si aspon mozes kupit to, co potrebujes.

miadi
14. jún 2021

@jana_eyre_2 tak robil si ranajky nie Xmas dinner . Ten riad tam mali od vcera. . Spolocna domacnost - upratat maju moznost obaja. Ale Aj ona uz dosla v zlej nalade ze neurobil ranajky aj jej. Urcite sa jeho chovanie nemeni zo dna na den ak nikdy doma neupratal ..

ivangeline
14. jún 2021

Neviem, ako dlho ste spolu... ale dieta prida este viac takychto situacii... Budete musiet ustupovat. Raz ty ale AJ ON. Si precitlivena. Chapem. Ale tiez sa nezachoval galantne..ale to sa nebude stale. :D Tak ako ani ty... My mame 2 male deti a cakam tretie.. Manzel chodi do dvoch prac...ano..aspon po sebe si umyje,no niekedy nie a niekedy uvari ale bordel je 3x horsi ako ked varim ja..Treba sa tolerovat a vychadzat v ustrety. Pravdou ale je..ze si doma.. a mas na to cas..ak sa ponahlal do prace a sam si spravil ranajky... ale ano idealne by bolo,keby ste si to odkomunikovali a bez vacsich emocii sa dohodli...ale nie,vzdy to nejde..

cimage
14. jún 2021

Teraz si trosku precitlivena, to je kazda pocas tehotenstva a viac si veci pripusta a vyklada si ich po svojom, zvelicuje. Ale zas ked ti povie, ze ty si od upratovania, to teda nie. Je to vasa domacnost, on tiez jedava doma, tak moze to pre VAS urobit. Ked bude dieta, tak tiez bude domacnost, aj dieta na tebe, lebo on chudacik pracuje. Ty si neni doma dobrovolne, ty si na konci tehotenstva a mas sa na materstvo pripravovat a nie umyvat po nom riad. Moj sa obcas chyti a umyje riad, aj navari, ved som nejedla sama. Ja sa venujem detom, alebo este robim nieco ine. Ak by som sa necitila dobre, tak ma kludne zastupi.

miadi
14. jún 2021

Chapem Ta ze sa hnevas . Za to co Povedal - ze si doma od toho aby si upratovala. To je fakt drzost. Keby povedal prepac ty mas viac casu si cez den doma tak by si to mohla upratat ale ak ti je zle nevladzes nevadi Ja to upracem neskor ked dojdem z prace laska. Mna len v uvode šoklo ako mozu mat 2 este bezdetni ludia co maju mycku rano bordel riadov zo vcera . Pokial nie si chora povedala by som ze sa mi nechcelo upratat nie ze nevladala som. A ze priatel nerobi nic doma. Co ti este len bude vadit ked sa dieta narodi a ty budes v noci kojit soat 4h denne prve mesiace este len panko zisti ze ty nie si doma na upratovanie.

klip0
14. jún 2021

Ja neviem aj ja by som teda nebola na domáce práce keby muž nieje 😅 teraz som na PN tehotná ale predtým kým som chodila do práce sme robili obaja cca polovicu veci, podľa toho kto ako mal čas a chuť. Veď v tom byte žijeme obaja. A odkedy som tehotná tak to tak aj ostalo, keď mi je dobre tak spravím aj viac samozrejme kým je v práci, ale keď mi je ťažko tak keď príde večer o 21 domov tak umýva riady,uprace a potom mi príde dať masáž aby mi bolo lepšie.
Veď od toho sú milujúci partneri aby si pomáhali a uľahčili život keď jednému nieje dobre. A čakáš vaše spoločné dieťa.
Asi by som s ním hodila reč v kľude. A také arogantne "no jasné" by vomne asi vyvolalo dosť nepokoj 😅

sense
14. jún 2021

Dat 3 veci do umývačky alebo ručne umyť pokiaľ nečakas dvojičky a nemáš problém dociahnut na kohútik veľká robota nie je... To si myslíš ze reaguje s príliš citlivo, ale...
Nasralo by ma a riadne fest a to ani tehotná nemusím byť keby nechá špinavý stôl od masla ci omrviniek, nakoľko nie som slúžka a keďže ja sa poznám tak by ho to tam čakalo kým by sa z prace nevrátil... A poznámka že som doma od toho aby som upratovala by ho ešte veľmi dlho mrzela...

jana_eyre_2
14. jún 2021

@vendulka80 ja sa skôr zamýšľam nad tým, prečo ženy sú stále vedené k tomu, že je normálne ak sa tak muž chová a ak jej to vadí tak je podľa ostatných precitlivela.. stále si myslím že druhý si k človeku dovolí toľko koľko mu dovolíme..

mamusa34
14. jún 2021

@kikaham tiež je to namne ..riady a všetko doma. Muz zarába ale tak patrilo by sa aspoň občas si myslim ...predsa len nepapam sama nešpinim sama tie riady .

nikyball
14. jún 2021

Nemám takého muža, pretože s takým by som si nikdy nezačala. Tvoj si zvykol na to, že nemusí robiť nič, automaticky sa to nenaučí už nikdy. Takže zvykni si na to, že to bude len horšie. A pri dietati ani nehovorím. Aj keď budeš unavená na smrť, on bude bordel obchádzať, tak ako doteraz. Môjmu som nikdy nič nemusela hovoriť, takéto veci robí sám od seba, nikdy by nenechal všetko iba na mne.

kikaham
autor
14. jún 2021

@mamusa34 a jak to s nim riešiš? Lebo ja aj keď sa snažím jak s malým deckom nevyvadzat poprosiť ho, tak normálne tak arogantne so mnou rozpráva že čo ja chcem keď on zarába... Ja neviem co už mám robit

kkovacovak
14. jún 2021

@kikaham kde vy baby na takých chlapov chodíte? 🤦‍♀️ Osobne si nemyslím že je to normálne a podobného chlapa by som asi nezniesla. Máme doma rozdelené kto čo robí a argument ja chodím do práce by ma absolútne nezaujímal. On vysáva, nakupuje, vyhadzuje smeti a občas upratuje kuchyňu keďže varíme obaja. Ostatné robím ja. Domácnosť je spoločná a ty mu nosíš jeho dieťa. To že niekto nemá vzťah k domácim prácam je tiež hovadina. Ja si viem tiež inak predstaviť trávenie času ale urobiť sa niektoré veci musia. Som síce len v strede tehotenstva ale už teraz keď je priateľ doma a ja napr vyberám pracku tak mi mokré prádlo zoberie kam treba a ja ho povešiam. Ani mu nemusím hovoriť a ani naznačovať. Riady tiež sám od seba dáva do umývačky alebo ich umyje keď ide okolo. Automaticky. Úprimne....čo si si vychovala to máš. Nemôžeš čakať keď si zaňho všetko doteraz robila že bude okolo teba skákať. Osobne si zakladám na tom aby muž doma pomáhal. Čo bude robiť keď sa to malé narodí? Tiež nebude pomáhať?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klip0
14. jún 2021

Inak ja by som mala bohovsku trpezlivosť v tomto keby chlap toto robí. Aj ja by som povedala že ja tiež nebudem upratovať, že ma zato neplatí. A teda ja sa viem naladiť tak, že jemu by ten neporiadok začal liezť na nervy skôr ako mne.
Jaj a samozrejme navarila by som vždy len pre seba, lebo ja veľmi niesom na také aby som varila väčšie množstvo 🤷🤷🤷🤷🤷 zahrala by som sa s ním takúto zrkadlovu hru

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
14. jún 2021

@kikaham no nie, ja mam starostliveho muza. Ja som ale mala ku koncu velky problem s vysokym tlakom pri tretom babatku. Vyhanal ma z kuchyne, den pred porodom som dopekala posledne vianocne kolace a posielal ma uz si sadnut konecne. Po tomto peceni som mala taky tlak, ze radsej som dalsi den naklusala do porodnice a sli vyvolavat. On musel ostat doma na HO s 2 dalsimi detmi. Urobil taky ryzovy nakyp, ze ja taky nespravim a poslal po svokre do nemocnice (kvoli korone neboli navstevy, ale ona tam robi, tak mi doniesla🙂). Zalizovala som sa za usami. Prisla som z porodnice, maly sa nevedel prisat na prsnik, trvalo to 6 tyzdnov. Zobral si 4 tyzdne dovolenky, navaril vianocnu veceru, upratal, ja som len drobnosti dorobila. Cele 4 tyzdne sa staral o domacnost, spravil mi ranajky, veceru, pomahal s drobcom. A aj potom, ako uz dovolenku nemal, tak sa prestriedame a urobi on alebo ja, co treba. Nemame podelene prace. A ziadnr vykrikovanie, ze ja som na MD a mam sa statat o domacnost.
Je mi luto, ze to mas takto, podla mna ho tazko prerobis, ked nema uctu k Tebe...☹...na mna sa muz pozeral ako na svaty obrazok, ked som bola tehotna alebo ked sa dojci. S obdivom v ociach a snazil sa mi vzdy pomahat. Tak bol vychovany.
No povadime sa, samozrejme, ale nie takymto stylom...☹
Pisem len, ze Ta chapem a vadilo by mi to velmi ☹...

any_soj
14. jún 2021

@kikaham no môj manžel by to neurobil. Ani som nebola tehotná, a pracovala som menej ako on, keď som mu raz na začiatku povedala "prepáč, zase som nestihla riad" (ehm, bol tam už aspoň druhý deň na kopke) a on že neblázni, prečo prepáč, veď to je úloha nás oboch. A umyli sme ho.

danieladeley
14. jún 2021

moj manzel doma urobi vsetko. OKREM umyvania riadu, toto fakt neznasa. Ale cuduj sa svete, v obdobi mojho tehotenstva sa mi hormony uplne zjasili a mna napinalo pri vsetkych moznych pachoch a vonach, mimo cistiacich prostriedkov a zubnej pasty, aj z Jari na riad. Umyval chudak riady pravidelne asi 6 mesiacov, nepovedal ani slovo :D takze nie, toto spravanie tvojho priatela nie je normalne, ale tiez pochybujem, ze doteraz bol normalny a ze ta niekto nutil robit si s nim dieta. a mimo vsetkeho, ked sme boli dvaja bez deti, nemali sme skoro ziadny riad, nechapem ako ti moze ostat kopa z vecera do rana.

danieladeley
14. jún 2021

@nevenka krasne 🙂 🙂 🙂

mamusa34
14. jún 2021

@kikaham nijak 🤷😂 čakám na zázrak 🙂