14-ročná dcéra chodí domov opitá
Moja dcéra (tínedžerka) chodí domov neustále opitá - za chvíľu sa zbláznim
Neviem ako iní rodičia ale ja už si naozaj neviem dať rady s mojou 14 ročnou dcérou ktorá neustale domov chodieva opitá. Niekoľko krát som jej dal za to zaracha. Prvý krát čo prišla domov opitá som sa s nou len porozprával, veď predsa každý sme mali mladosť a skúšali sme hlúposti. Povedala mi že už piť nebude - to bolo veľké klamstvo. Prišla domov druhy krát opitá, dal som jej zaracha na vikend. No však stále to pokračuje. Raz som ju nechal doma 1 mesiac lebo keď prišla domov ožratá (prepáčte za toto slovo ale pekne sa to povedať neda) obgrcala celý záchod aj práčku. Potom som to musel riadiť samozrejme ja. Z práčky sa to nedalo všetko utreť (oblečenie smrdelo další týždeň). A aj keď som jej zobral vreckové kúpili jej alkohol kamaráti. Seriózne zvažujem že ju dám na protialkoholické liečenie. Neviem čo mám už ďalej robiť.
@mikadooo ďakujem za radu
@antonjedlicka ak chceš ešte lepšiu - ja by som sa asi poradila napr. v ipčku, alebo u detského psychológa. Lebo toto čo radím, no, neviem, puberta je ťažká vec. Každopádne trestami a zarachmi to nedáte, ona hľadá pochopenie a rovesníci (kamaráti) sú žiaľ v puberte najviac. Travte spolu čas, choďte na výlety ako rodina, zaujímaj sa o to, kam by chcela ísť, čo by chcela robiť a skús jej to splniť (nie do extrému zas, nemusíte sa zadlžiť kvôli ceste okolo sveta). A keď náhodou ti bude chcieť niečo povedať, aj nepríjemné, šokujúce, hlavne nemoralizuj, nepoúčaj, len počúvať a snažíť sa pochopiť jej svet, možno opýtať sa prečo, priznať , že to nechápeš, ale bez výčitiek. Ideálne ak máš známych s rovnako starými deťmi, možno dohodnúť spoločné ja neviem opekačky cez víkend, ísť na bicykel, na jazero, hocičo, čo by ju bavilo aspoň trochu. Možno aby si našla iný okruh rovesníkov, ale hlavne nenásilne, ináč sa môže zaťať a just tam bude sedieť jak boh pomsty, lebo keď ty chceš aby sa skamarátila s Janovou Zuzkou, tak ona just s ňou ani slovo neprehovorí. Ale ešte raz opakujem, ideálne poradiť sa s psychologočkou.
@sweet20 ďakujem za rady
@antonjedlicka a odvtedy sa nenápadne zaujímala, že či ozaj by som išla do basy a ona do detského domova a musím povedať, že som z nej alkohol už necítila a to nos mám dobrý😀
@antonjedlicka doba sa posuva,bohuzial nespravnym smerom pre mladistvych. Ja tomu aj verim,je hroza,kolko ozratych deti vidiet po veceroch. Vziat mobil a bohuzial nepustit nejaku dobu von a nech sa fuci kolko chce. Po nejakej dobe by som pustila,ale ak by neodrzala cas prichodu alebo zase dosla opita,zase zaracha. Mozno sa aj poradit s psychologom.
@anonym_abcbe8 ďakujem
@antonjedlicka ešte som jej našla cigarety, že to sú spoločné s kamarátkou, lebo ju rodičia kontrolujú😤
Ale veď ja ťa kontrolujem tiež, no ale ty ma ľúbiš🥺
Tak som jej namiesto červených hrubých Marlboro kúpila slimky s tým, že keď je taký tuhý fajčiar, tak jej o pár rokov, možno mesiacov chcem predĺžiť život, lebo ju ozaj ľúbim..
A odvtedy nefajčí✔️
@sweet20 od kedy je toto zoznamka?
@antonjedlicka ja som nikde nanapisala, ze MK je zoznamka.. treba citat co je tam napisane.. napisala som, ze fotka ako na zoznamku... a este aj o takej somarine si klamal
@antonjedlicka keď niečo ogrca treba to nechať aby si to upratala sama po sebe inak sa nepouci..+zhabať telefón a nepúšťať von s takou partiou prípadne na nich podať trestné že jej kupujú alkohol ak máš dôkazy
@miskakyska dobre ospravedlňujem sa niesom najviac príťažlivý tak som si chcel dať na profil aspoň peknú fotku
@antonjedlicka Ouuu, že peknú fotku, Toooonko, možno tá tvoja originál by bola 100 x krajšia ako táto, čo si nám tu podstrcil 😆🫣
@sweet20 Už som nad tým rozmýšľal, asi to aj spravím.
@antonjedlicka smer liečebné sanatórium, nie je to reedukačné. Ak je na základnej. Do mobilu family link, prípadne jej ho zobrať. Psychológ, psychiater. Problém je tá chýbajúca matka. Tvoja dcéra takto spracúva túto traumu.drzim palce
@antonjedlicka zabuchla som si kľúče v aute(starý športiak) volám 14 ročnej dcére na kúpalisku nech volá taxi a nech mi prinesie z domu náhradné kľúče od auta..
Dýchla na mna o 11:00 doobeda a des, skoro ma prekotilo..
Dostala otázky, či sa chce dožiť 20r, lebo 36st teplotách padajú ako muchy chlapi..
A tiež či je zmierená s tým, že mňa zavrú keď sa jej niečo stane a pôjde do decáku ak sa preberie z tej opice..
Že je len na nej jej budúcnosť..
Odvtedy pokoj, držím palce
Môj syn mal 14.r.ked prišiel o otca.Bol nahnevaný na celý svet, sklamaný, smutný, lebo manžel pracoval 10r.v zahraničí a keď ho už mohol "mať otca pre seba,,tak ochorel a zomrel ... Bolo to ťažké obdobie pre nás oboch,no ja som mala oči a uši otvorené.Sledovala som jeho správanie, zmeny zvyklostí.Nebola som paranoidna, len som vedela, že trauma zo straty môže naštartovať všeličo.Snazila som sa rozprávať s ním o udalostiach, ktoré nás postretli,syn vsak odmietal tieto rozhovory,a tak som ho len ubezpečila,ze keď bude chcieť o niečom hovoriť, som tu pre neho,ze keď bude mať nejaký problém/aj niečo zlé/, porozprávame sa /vždy som mu vravela,ze možno ho chváliť nebudem, ale urobím pre neho vsetko,co bude možné.Zaroven som uz od malička vysvetľovala,ze za svoje činy nesieme zodpovednosť...aby som to však skrátila, po rokoch/syn má 21r./som zistila, že čo vyzeralo len ako môj monológ,v skutočnosti sa to dostalo ďalej, než len k ušiam syna.Dolezite je nevyčítat,neobvinovat ale pokojne stručne vysvetliť,ze co je zlé na tej danej veci,udalosti, správaní.Ano,je to ťažké, lebo ste sám na dcérku, lebo mate dve práce+domácnosť... lebo sa pokúšate byť dcérke otcom i matkou.Samozrejme,za opakovaný prehrešok si zaslúži trest, ale aj ten vysvetlite dcérke,ze Vám nerobí radosť,ale za svoje činy zodpovedame všetci.Vas nápad,aby šla dcérka k starým rodičom je dobrý.Bude nejakú dobu mimo svojej partie a možno nájde spoločnú reč a záujmy so starkymi.Bolo by prospešné, keby ste ju navštevovali, prípadne aj dovolenkovali s ňou u starkých,ale popri pomoci s prácami okolo domu,si nájdite čas aj na spoločné aktivity/trocha únavy po túre, boľavé pozadie z bicykla, príprava jedla v prírode vie rozviazať jazyk aj zaťatým "partizánom,,. Držím Vám i vám palce
@antonjedlicka protialkoholicke urcite, ak chce este v dospelosti fungovat
@antonjedlicka Jasné,hneď som vedela, že fake profil. Ktorý chlap by si dobrovoľne založil účet na MK a ešte zverejnil fotku 😂😂😂
Deturence sa zase zabávajú.
Milujem takéto hlúpe mamičky čo namiesto odpovede riešia či je profil fejk😄 Aj keby, myslíte že ta odpoveď nepomôže niekomu inemu kto si to prečíta a má podobný názor?😉 Dôchodcovia a znudené mamičky, 2 najhoršie vrstvy🫠
@anonym_fa98aa Spreje to k závislostí, musím sa s ňou dobre porozprávať. Psychiatra zase nie. Ale pošlem ju bez mobilu k mojim rodičom na dedinu na Záhorie na prázdniny. Tam sa aspoň niečomu podučí.
@antonjedlicka To je výborný nápad, zmeniť prostredie, ale ak nepôjdeš s ňou, odcudzíte sa. Je v úplne najraniteľnejšom období. Úplne blbý vek je medzi 12 až 16r. Ak to dovvtedy ako tak preplávate, potom už bude lepšie. Nemáte dobré podmienky, mama proste chýba, ty jej teraz musíš byť otcom aj mamou. Choď s ňou, musíš byť s ňou a venovať sa jej. Ak ju necháš ttrebárs na prázdniny u rodičoch, bude ti to vyčítať, a úplne sa poserie váš vztah. Bude ti vyčítať, že aj ty si ju opustil. Zmena prostredia áno, ale iba spolu. To je moja rada.
@antonjedlicka Abstinencia je stav duše. Alkoholizmus je choroba a ako každú chorobu , tak aj túto treba liečiť. Odporúčam Prednú Horu , tam mladej pomôžu ale na to je ešte veľmi mladá, toto keby mi urobila dcéra tak ju zabijem . Tvrdú a pevnú ruku na ňu a ísť ihneď za psychológom ktorý sa špecializuje na závislosti. Pije lebo jej duša je "chorá" , trápi ju niečo a ty jej s tým nepomôžeš, jedine odborníci
Čím skôr riešiť ,,,,pokiaľ má 14.ked nezačnete teraz,potom s ňou nepohnete.

@antonjedlicka zabuchla som si kľúče v aute(starý športiak) volám 14 ročnej dcére na kúpalisku nech volá taxi a nech mi prinesie z domu náhradné kľúče od auta..
Dýchla na mna o 11:00 doobeda a des, skoro ma prekotilo..
Dostala otázky, či sa chce dožiť 20r, lebo 36st teplotách padajú ako muchy chlapi..
A tiež či je zmierená s tým, že mňa zavrú keď sa jej niečo stane a pôjde do decáku ak sa preberie z tej opice..
Že je len na nej jej budúcnosť..
Odvtedy pokoj, držím palce
@anonym_abcbe8 ďakujem