14-ročná dcéra nechce chodiť k starým rodičom
Akurát som tu videla diskusii o výchove starých rodičov k malemu dieťaťu. My máme trošku iný problém, naša dcéra 14 ročná nechce chodiť k starým rodičom. Vždy keď tam ideme plače v aute, chytí úzkosť a začne sa triasť. Totižto keď je s nimi nerešpektujú, že je v puberte a stáva sa z nej dospelá osoba. Stále ju za všetko buzerujú, napríklad aj to aké knihy číta a vezmú jej tú knihu, lebo vraj je to hlúposť. Vezmú jej telefón, nie na chvíľu ale kľudne na celý týždeň, alebo v lete sú na dvore, zamknu dom a ona musí byť s nimi, aby bola na čerstvom vzduchu. Začalo to minulý rok po letnej dovolenke, každý rok berú vnúčatá. A nemohla ísť kvôli tomu do tábora, lebo dali práve ten termín bez opýtania. Ako im to vysvetliť ? Alebo si z nej robia srandu keď je v plavkách, že na čo jej to je tá podprsenka keď tam nič nemá a podobne. No a ona si začala myslieť, že ju nemajú radi, lebo jej sestre to nerobia, ani ostatným vnúčatám. Ako to riešiť ? Keď im ju nechcem dať som zlá ja, keď im nezdvihne telefón, volajú mne, že čo je zduta a aký má problém , a že by som to mala riešiť toto správanie. Aa potom prídu na návštevu a starký ju stíska a nechce ju pustiť a jej je to nepríjemné. A naschvál jej robia do prieku.
@lucia13022023 ja nikde nepíšem že správanie je v poriadku . Ale sexuálne obťažovanie to určite nie je
@andreatytler dobre , už posledný krát , neviem , ale nikde nevidím , že som písala , že takéto správanie je akceptovateľné a ani ho neospravedlňujem ! Takze už len z tohoto mi je jasne , že si samé vytvoríte názor na základe vlastných domnienok keď mi toto píšete
@lenka.25 ver ci never, ale aj komentáre v práci, ťapnutie po zadku, a takéto "bežné veci" ktoré sa dejú a sú akceptované spoločnosťou ze ved to nič není, sú sexuálne obťažovanie
@lucia13022023 tak potom sup sup nahlásiť dedka z tohoto trestného cinu , nakoľko aj neohlásenie trestného cinu je trestný čin
@lenka.25 na to ma mamu.
@lucia13022023 jaj zrazu . Tak treba udať mamu . Všetky tu máte jasne stanovisko , ale skutek utek
@lenka.25 Tvrdis ze dedkove spravanie nie je sexualne obtazovanie. V momente ked odmietnes oznacit sexualne spravanie spravnym menom, tak ho ospravedlnujes.
A ano, toto co robia ti ludia tomu dievcatu je na socialku. Hlavne spravanie autorky, lebo ona je ta co nuti dceru do niecoho co jej sposobuje enormny stres a uzkost. Autorka sama vlastnorucne sposobuje ten stres svojej dcere - tyra ju. Len preto aby ona nebola ta zla. Ja ju neodsudzujem, podla mna je za tie roky mentalne zdeptana rodicmi a neuvedomuje si svoje spravanie. Rodicia to robia len tejto vnucke, lebo je najstarsia, lebo iba ona sa zacala sexualne vyvyjat. Stavim sa ze budu robit to iste aj mladsej ked dospeje.
Jednoducho a jednoznačne si s nimi sadni a vysvetli im medzi 6timi očami situáciu ako teraz tu nám....lebo ono to tak vyzerá, že sú stará škola,s pubertou sa v minulosti pasovali na silu a nie inak,nevyzerá to ze by jej chceli zle,že by ju nemali radi podľa toho čo píšeš,len majú iné výchovné metódy a to sa im dá vysvetliť ale len v klude,vysvetliť im že tebe a dcere ich správanie (popis konkrétne situácie ako tu)ubližuje. Že ak ju nechcú stratiť a chcú aby k nim ešte niekedy chodila ,a nie s krcami v bruchu,aby prehodnotili svoje chovanie k nej a šli na ňu viac empaticky.
A cudujes sa jej? Jednoducho im povedat, ze tam chodit nebude a vysvetlit preco.
Prepac, ale su to totalni idioti. Toto je ozaj moc. Mozno taki neboli, ale stali sa takymi. Nepride to zvratene psychicky tyrat vlastnu vnucku? Mne ano. A ty budes asi cudna tiez, pokial to nie je vymyslena tema.
@andreatytler dobre , tvoje fantázie a vymyslené scenáre voči môjmu názoru ma naozaj nezaujímajú .
Ty ako človek , ktorý odhalil sexuálne násilie , už vies čo máš robiť a keď to necháš tak , to už je na tvojom svedomí .
Či iba moralizovať na MK ti ide ?
@lenka.25 Ak ma vnucka taky stres ze sa trasie pocas cesty ku starym rodicom, tak to nie su ziadne fantazie.
Mozem nahlasit tuto temu adminom, nech sa pozru na uzivatelku, ktora toto napisala a nahlasia ju na socialku. Aka je sanca ze sa to skutocne stane? Skor to zmazu a autorka sem uz zo strachu nepride. Ovela lepsie by bolo keby tato debata pomohla autorke otvorit oci. Ak ludia oznacia dedkovo spravanie za sexualne obtazovanie hodne zasahu zo socialky, mozno konecne pochopi ze robi velku chybu ked nuti dceru tam chodit a nepostavi sa na jej obranu.
To co si za mamu? To dovolis aby tvojej dcere takto niekto ublizoval? "Zamknu dom a musi byt s nimi na dvore *v plavkach". Ma 14 rokov! Moze mat zrovna menstruaciu, a je vymknuta na dvore v plavkach! s dvoma starymi sikanatormi, ktori sa jej vysmievaju za to ake ma telo!!! Halo! Mas im vysvetlit, ze takto sa k tvojej dcere nebudu spravat a uz tam nikdy nepride, ak nebude ona sama chciet. Co chces od nas pocut? Ze je normalne ako ju sikanuju? Chuda dieta. Preco by tam vlastne mala chodit? Spolocna krv nie je vsetko...
@lenka.25 nikde netvrdím ze treba udať mamu, ale pre mňa ako mamu, je priorita chrániť svoje dieťa. Keby sa to deje môjmu dieťaťu, nedovolila by som aby to zaslo až tak ďaleko.
A ako tu máme udať dedka? Nič o ňom nevieme, len to napísala autorka. A z tých slov, čo písala, je to sexuálne obťažovanie. Bodka. Možno ty to tak nevnímas, to je tvoj pohľad, ale netvarme sa ze je to ok a ze to nie je sexuálne obťažovanie keď je. Skus si to prečítať ešte raz, predstav si to na svojom dieťati ak máš, alebo na sebe. Ci by sa ti to páčilo a brala by si to ako bežnú vec. Ak to pre teba nie je ôk, čo to potom je? Sexuálne obťažovanie nie, tak co, násilie? V pohode vzťah medzi starkym a vnučkou? Týranie? Co to podľa teba je?
A vraj ju tam nenutis chodit, ale ten termin co dali miesto tabora, to asi nebolo jej rozhodnutie. Za tuto situaciu si sama zodpovedna
Nechas sa nimi sikanovat tiez, ale trpi tym tvoja dcera. Citujem: Keď im ju nechcem dať som zlá ja, keď im nezdvihne telefón, volajú mne, že čo je zduta a aký má problém , a že by som to mala riešiť toto správanie
@andreatytler na mňa zbytočne míňaš energiu o presviedčaní svojej pravdy . Ja som nikoho ani neoznacovala , napísala som svoj názor a vy sa ti do mna pustite ako osy , ako keby som ja to dieťa mala doma a vedela to zmeniť .
Takže nebudem sa už opakovať , lebo to nemá zmysel .
@lucia13022023 no veď máš možnosť s tým niečo urobiť . Prečo mne to vypisuješ . Mna naozaj tvoje pocity , názor , odhalenie trestných činov nezaujíma .
Ale vyprosim si , aby si písala , že pre mna je správanie starých rodičov OK !
Tak si daj diazepan a pomôž tomu tyranemu dieťaťu ,máš možnosť , nikto ti v tom nebráni
Nenutila by som ju tam chodit a povedala by som rodicom, ze ak chcu aby ich navstevovala musia svoje spravanie prehodnotit a respektovat ju. Toto ich spravanie je absolutne neprijatelne.
@lenka.25 sexualne obtazovanie nie je iba fyzicke ale aj psychicke/ slovne. Aj ked na zenu z lesenia piskaju robotnici, je to sexualne obtazovanie, v zene to vyvolava pocit ponizenia, hanby a strachu, nevie, co bude nasledovat, ci ju ten robotnik alebo dedo aj znasilni alebo ako ju este ponizi. Obtazovanie = nevhodne a ublizujuce spravanie, nie iba zastrceny penis niekde.
@lunademonica ďakujem za objasnenie . Aj pre teba platí verejne dostupné číslo 158
@lenka.25 aj sa tak stalo. Pomohla som ako som vedela. Keď ta to nezaujíma, nereaguj. Aké jednoduché.. A ak ti to nepríde ok, mohla si to inak sformulovať, prislo mi to tak. Pýtala som sa čo to podľa teba je, odpoveď sa mi nedostala. A diazepan..ake kreatívne.. Vyzerá ze jediný kto tu ma zdvihnuty tlak si ty. No ale, tu končí moja debata s tebou, keďže s ľuďmi ako ty, ktorí si zastávaju ľudi ako je dedko, sa nebavím a vyhýbam sa im oblúkom, ešte ze existuje blok na internete 😁
@lunademonica to nevysvetlis🤦♀️
@lucia13022023 hej , takýto ľudia ako ty , ktorý sú hustý iba na nete mi vedia zdvihnúť tlak . Múdra ako rádio , ale osobne nevieš urobiť . Mne nemusí nikto nič vysvetľovať , dúfam , že tebe sa bude dobre zaspávať s vedomím , že niekde je tyrane dievčatko a ty okrem toho , že mne tu vypisuješ tvoje múdrosti , neurobíš nič .
Pekný deň
@lenka.25 ďakujem, aj tebe 🙂 a ďakujem za kompliment
Iné peklo pre ňu. Dobre premyslieť, nechávať ju u nich. Toto normálne nebude..v tak kritickom veku jej toto robia? Úplne ma dvíha zo stoličky. Celé zle..
Nasilu by som dieťa takto netrestala..
Dedko není úchyl ? No podľa odpovedí áno a vyzerá to tak, že aj ty si tak trošku pripečena
@spagetka66 Boze! Presne ten postoj mamy je pre mna to uplne najhorsie na celom pribehu.
Clovek vie ze toto sa deje, ale ked o tom pocuje tak je to vzdy znovu a znovu absolutne sokujuce.
@andreatytler prosim Ta kde autorka pise ,ze dedo nieje uchyl?Nemoze to najst.Myslela som ze od 3strany uz nekomunikuje.

@lenka.25 Ak dedko komentuje vnuckyne prsia, tak to je jasne sexualne obtazovanie.
Je velmi nespravne ze taketo spravanie je akceptovane a ospavedlnovane spolocnostou.